Thursday, April 18, 2013

365 hari Qaleef Eeman :: SELAMAT HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN SAYANG...



Beberapa jam selepas kelahiran



HARI PERTAMA di NICU Hospital besar Klang
[mase ni aku tak jumpe lagi Qaleef]


HARI KE 3 - TAHNIK


HARI KE 10 - CUKUR KEPALA

HARI KE 30 [SEBULAN]
dah kuar jalan2 gi taman tasik Kota Kemuning


2 BULAN



3 BULAN

4 BULAN

5 BULAN


6 BULAN



7 BULAN


8 BULAN

9 BULAN

10 BULAN




11 BULAN






12 BULAN

1 TAHUN QALEEF EEMAN



"SELAMAT HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG PERTAMA SAYANG"

Doa mama dan Abah akan sentiasa mengiringi perjalanan dan setiap langkah agar kebahagian..kejayaan..kasih sayang dan rahmat Allah akan sentiasa bersama mu..
Amin Ya Rabbal Alamin


Qaleef Eeman..ingatlah pesan mama
bila kamu dewasa kelak...jadi lah anak yang taat pada ke dua orang tua..
dan sekaligus kepada Allah dan Rasul mu..
jaga lah solat mu..kerana solat itu lah yang menentukan iman dan islamnya kamu..
solat itu lah tunggak pada segalanya..

jaga lah akhlak dan maruah mu..
jadi lah lelaki yang bertangungjawap..
dan jadi lah lelaki yang beriman...berpegang teguh lah pada iman dan islam mu..
kukuhkan dan dekat kan diri mu dengan Allah..

jadi lah kamu sehebat nama yang mama dan abah berikan pada mu..
QALEEF EEMAN
kamu salah seorang Khalifah Allah di bumi..
jadilah kamu sebagai seorang pemimpin yang hebat seperti nama mu..
kepada diri sendiri...anak dan isteri..serta keluarga..dan pemimpin pada agamamu..insyaallah..

tiada apa yang mama dan abah harapkan pada kamu anak
selain doa dari anak2 yang soleh di saat mama dan abah sudah tiada kelak..

sekali lagi..selamat hari ulangtahun kelahiran mu yang pertama sayang..


-andai kamu baca satu hari nanti-






42 comments:

e.t.t.y said...

HAPPY BIRTHDAY QALEEF EEMAN. sobsss...touching lak baca pesanan mama kamu tu...

MimahAjil said...

Selamat hari lahir Qaleef Eeman....semoga membesar jadi anak yang soleh,bijak dan mengenang jasa abah dan mama ye sayang....Amin~~

shaFazie said...

selamat ulangtahun kelahiran qaleef..:)

ayahmamilisa said...

sebak baca entry ni..selamat hari lahir yang pertama qaleef eeman! aunty dd, lisa n ayahlisa doakan qaleef panjang umur, jadi anak yang soleh terutama kepada mama n abah qaleef..

fifi said...

Happy birthday qaleef.. :)

Baiduri said...

hepy bezday Qaleef.... smoga sntiasa diberkati Allah n m'besar jadi ank yg soLeh.... hnya skaLung doa sbagai hadiah utk Qaleef... ^ ^

Mila Ahmad said...

heppy besday qaleeff

Mila Ahmad said...

eh lupa plak tpe apa tadi, mila nak ckp HB qaleef semoga membesar dengan sihat...

CikNaa said...

setahun dah qaleef..lagi 4 hari afiq pulak :)

Chekgu Azrine said...

happy birthday qaleef..semoga mnjdi ank yg soleh..

erin said...

alaaa, sensitif betul rin ni, setiap kali baca birthday wish anak org, aku yg menangis, over betul..hehe. happy birthday qaleef jadi anak yg hebat utk mama n abah ye :)

m@m@yAyA said...

alhamdulillah,sudah 365 ari usia Qaleef Eeman..
Semoga menjadi anak yang soleh sayang..dirahmati dan diberkati dunia akhirat

as ♥ Leenda said...

a'ahh lahhh..qaleef suke kerutkan muke dia..hihih..sebijik dalam gmbr scan tu kan..qaleef qaleef..dah besor dah awak yer..hepi besday..semoga sihat2 selalu..aminnn..

FARAH AISHAH said...

aty...aishah nak tanya...aishah ada tgk gbr bertahnik....boleh bgtau camne ye cara-cara tahnik....

ily♥ said...

ALhamdulillah...Selamat ulangtahun qaleef eeman...semoga jadi anak yang soleh & mukmin yang bertaqwa..

p/s- Muka qaleef dari newborn sampai skg sama je, tak berubah pun...Anak org muka berubah2 dari lahir, seminggu, sebulan, 3 bulan...hehe..

Siti Haslinda Sadiken said...

selamat hari lahir qaleef..moga menjadi anak yg soleh..

Misz Pinkie Winkie said...

selamat ulangtahun sayang.
dah setahun dah qaleef.
jadik anak yg soleh yerk..patuh kepada ibu bapa.
amin..

Wawa Yusoff said...

selamat hari lagir sayang..!! ingat pesan mama ye.. aunty juga turut doakan yang terbaik untuk kamu :)

jaja_NorLiza said...

tetibe touching plak..terharu sgt..baca amanat mama qaleef ni..errmm..selamat ulangtahun pertama qaleef eeman!

Nur Zulya said...

selamat ulang tahun kelahiran Qaleef Eeman.betul la aty,qaleef memang suka berkerut.keluar dari rahin da berkerut.comel.Qaleef umo 4 bulan da berubah muka dia.muka macam aty.

Riana said...

Selamat Ulang Tahun Qaleef..moga jadi anak yg soleh yer...=)

Muka Qaleef tak banayk berubah dr awal kelahiran hingga setahun..erk..mana gambar 12 bulan aty?heee

Nadt said...

HAPPY BESDAY QALEEF..JADIK ANAK YANG SOLEH YE.

Ryn said...

tetibe sebak pulak bace wish u tu ati...sob...sob......anw...hapy besday qaleef ..:)

Fiza Rahman said...

Happy 1st birthday Qaleef Eeman. Smoga membesar sebagai anak yg soleh, bijak pandai. dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik.

saza said...

happy bday qaleef..Semoga membesar jadi anak yg soleh..amin :)

ettyzukhair said...

HAPPY BDAY BIG BOI!!! semoga terus hensem & jadi anak yg soleh kebanggaan fmly!

Princess Atie said...

Selamat Ulang tahun yg pertama Qaleef Eeman. Semoga menjadi anak yg soleh kpd kedua ibu bapa kamu. Amin...

UMIE SUE said...

happy besday khalifah yang beriman!

FARAH AISHAH said...

LUPElaa nak taip...selamat ulangtahun buat Qaleef..moga menjadi seorang anak yang berjaya dan soleh kepada kedua ibubapa

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

sama baya baby2 saya.. hb qaleef.. semoga jd anak yg soleh

:: aJa :: said...

hb Qaleef!!!
moga membesar sehat & kuat!!=)

Puan Simply Syeeda said...

hb qaleef eeman!
Jadi anak yg soleh tau. jangan noty2!

mRs mysarah said...

Happy birthday qaleef sayang :)

erma rahimah said...

selamat hari lahir qaleef eeman..semoga besar jadi anak yang soleh...
harap nanti qaleef dapat baca semua coretan kak aty pasal dia...
harap dia sedar bertapa indahnya hidup dia disamping keluarga...

Syaz Rozelt said...

sweetnya ucapan birthday buat qaleef..rase kena print entry nie tuk bg jugak qaleef bce bile bsa nnt..hehe..hb Qaleef!

simplyasweettale said...

so touch ;) happy birthday Qaleef!! be ur mom & dad's super hero! just like ur mom's wish ;)

LisaLisut said...

happy bday Qaleef Eeman!!! jadi anak yg soleh ya

pizet said...

share hari yang sama dgn my dotter tp tahun lain..syaza 2011, happy birthday qaleef

Gadis said...

eppy belated beithday qaleef..

moga menjadi anak yang soleh..
sekejap je waktu berlalu..
ain rase mcm baru je akk lahirkan dier hari tu..

Cik Puan Rara said...

happy buffday khaleef.may Allah bless u always.be a good boy okay.hee.

LuN@_aiDi said...

Happy Birthday Qaleef ;)

PUAN THALHA : said...

Happy 1st Birthday Qaleef!!
Moga membesar sihat, menjadi anak yang soleh.. amin!
Wah, dah boleh jalan, gigi pun dah banyak. hehe. best!
love : aunty thalha