Wednesday, April 17, 2013

Minggu Ulangtahun kelahiran Qaleef :: 40 minggu di DALAM RAHIM


ko dah tepek gambo ko selambak baru ko nak tepek gambo anak ko kan...

eeerrrrr....

uurrrmm....

biasa ar kan dah kate aku feeling2 retis...ngeh ngeh ngeh...

kan aku dah cakap..ni minggu sempena ulangtahun kelahiran Qaleef Eeman yang pertama..
aku saje nak amik 'feel' -satu perasaan yang masih lagi segar macam baru jer semalam aku mengandung dan beranak kan qaleef...

bukan feel nak mengandung beranak lagi hokeh....ngeeeee...


kalau semalam dah tepek gambar kenangan sepanjang aku mengandung...
rini aku nak ber-nostalgia -eceaahh ko- kenangan 40 Qaleef kat dalam rahim mak nye nih..
kemain seronok die sampai nak duduk dalam tu 40 minggu..!! ppffttt...
yang akhir nyer pakse qaleef kuar ikut sliding door tu kan...




ni scan pertama 
mase ni aku bukak buku kat klinik Barakah [konon2 nak beranak kat sini ar]
mase ni tak silap aku dah 3 atau 4 bulan [tak ingat]
kalau tengok bebetul2..dah nampak bentuk kepala badan kaki dan tangan -yang halus-


12 minggu 5 hari [3 bulan]




16 minggu [4 bulan]
dah nampak tulang belakang


19 minggu 
tapak kaki Qaleef dalam perut


19 minggu jugak tau jantina baby..
kalo ko paham..tu angery bird baby ar tu...ngeeeee...
dan memang 100% tepat [alhamdulillah]


6 bulan [bahagian kepala]



30 minggu  [8 bulan lebih]
tu nampak tapak kaki dan jari


sebenar nyer setiap bulan pon ade details scan dan gambar dalam cd..
tapi makin baby besar..makin penuh dalam perut dan ruang...
aku yang nengok nyer pon tak tau mane kepala mane badan...hewhew..
sebab dah sempit dalam tuh...
yang aku boleh layan sebab ade video sekali setiap kali scan pon..
subhanallah...biler tengok video2 qaleef mase duduk dalam rahim aku..-pastu tengok qaleef yang dok berlari2 kat luar ni [mase entry ni di buat] -tak tau macamane nak describe perasaan aku nih..

kagum....tu jer tu jer aku ley cakap..
Allah maha berkuasa...






mase 6 bulan aku ade buat scan 4D






sama kannnnnnn...!! heheh..harus lah..dah tentu2 lar orang yang sama...


tu ko nampak tak jari2 tangan Qaleef..!! die ngan gosok muka.
-sampai sekarang suker buat macam tu tau..!!-


Qaleef berkerut..!! jadi jangan heran kalau ko tengok banyak gambar2 die berkerut2...
okeh...salah aku...mase pegnan aku tak perasan aku kerap berkerut waktu buat kerje -buat akaun kate ko kan- ngikut dak qaleef..haaaiihh....



ade satu video 4D ni..qaleef ngah nganga minum air...hahaha...
jam2 ni aku tanye qaleef -sedap ker air ketuban mama tuh- ngeeee..


tunjuk2 kat Qaleef..die tengok jer..tapi sah2 tak paham kan..

kalau lah die mengerti...


aku harap CD2 ni aku dapat simpan [tanpa rosak] sampai biler2..
biler satu hari nanti..aku nak tunjuk balik kat Qaleef -dia berada dalam rahim mama nya-




p/s :: letak kat sini dengan harapan ade kenangan untuk qaleef tengok satu hari nanti [konon nya]











12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hapynya

Chekgu Azrine said...

subhanallah..besar kuasa Mu..mmg geram je tgok bb dalam tu..serius..rasa tak saba nk tggu dia kluar..nk gomoi2...hehe

CikNaa said...

bagusnye klinik ni.. banyak dia shoot eh..

Mama Vogue said...

Saya pun masih simpan gamba2 scan ni :) dah masuk album pun.

Cuma takdek cd je..

memang best bila mengembalikan memori masa kita pregnant.. Tak saba tggu cerita seterusnya..hihi

ettyzukhair said...

uish bestnye..ade cd..etty dulu scan biasa je..ajak daddy ameer buat 3d 4d dia xmo..huhuhuhuhuh...yg ni pun scan biasa jelah kot...cd pun xde..huhu

ida said...

sy ada juga buat scan 4D dan simpan dlm cd, siap copy masuk dalam external hard disc, laptop sy, laptop asben, takut cd rosak, sbb sy penah ada pngalaman cd rosak, abis nota kuliah yg saya dah compile n edit. terpaksa edit nota semula, buka buku bagai nak update nota semula...hu hu

antalya said...

huiii byk nye kenangan gambo anak dlm perut. ank bujang akak xde langsung.sbb katanya nk surprised kan hahaha mmg seprais la sgt2

Riana said...

Muke berkerut..haha..samela..jadinya aisyah pun ikut..haha

Gieyana said...

Kita scan x dpt cd pon..mmg untung uols tau..leh simpsn..:)

Happy birthday Qaleef..:)

m@m@yAyA said...

byknya gmbr scan~

zura dlu mmg tiap2 bln ada gmbr scan tp tiap kali scan dpt sekeping jelh..huhu

best scan 4D..time tu xsgka leh nmpk bby lam pewot watpe..subhanallah

Aine Ainun said...

mmg kagum sgt2...dpt tgk gambar dlam perut kannn
tak terluah rasanya kan, bila baby yg kita kandung dah ada depan mata..alhamdulillah...

byk gak koleksi aty,
koleksi bermakna...
saya seikit je gambar scan irfan...

Erina Asmawani said...

Kenangan sangan tengok balik gamar scan diorang. Besar sungguh kuasa Allah.

Happy birthday Qaleef. Moga membesar dengan sihat syg :)