Thursday, April 11, 2013

apa lagi yang besh..



tak perabeh ker lagi cerite pasal ko kat awana tu weeyyhh...

teruje kate ko kan....

kalau ikut kan aku tak berapa suker buat entry episode2 nih...
tapi kalau aku letak selambak dalam satu entry...
pitam ko tengok gambar2 aku tuh hooii...

ko bace atau tak..
aku tetap nak gak tepek...
eeaahh....ni blog aku kannnnnnnnnnn........muwahahaha...

berbalik pada cerite ape lagi yang besh mase dok bercuti kat hotel ni..

salah satu nya adalah..breakfast buffet yang puas memuas kan hati...
termasuk dalam package..
kalau tak tuntuk satu kepala breakfast Rm 48..
tapi kalau ko tengok menu2 dan makanan nya..memang puas hati gak lah kalau kene bayar pon..




budak ni...sejak kemain laju berjalan ni..
ko hengat die nak ker ko dukung2 dia...
kemain nanti die beratkan badan dia nak turun jalan sendiri..
pegang pon kekadang tak nak...hebat ar tu rase..


pastu semua tempat die nak singgah..nak usik..
semua orang die nak tegur..

ni kalau tak bebetul jaga...haaaiihh...risau hokeh..
sikit mase lagi dah boleh berlari..berjalan pon dah macam ni..kalau berlari macamane pulak.. *pitam pikir



breakfast di Restoran kampong




duduk tepi mengadap kolam dan laut...


breakfast untuk qaleef..bubur kosong..
boleh letak ikan bilis..tapi sebab ritu qaleef alergic biler makan ikan bilis..aku tak nak kasi lagi buat mase ni..
qaleef makan banyak gak..lepas tu..aku letak garam terus aku perabeh kan..sedap...lemak buburnya..


sebab qaleef dah nak setahun pon..aku dah mula kenal kan makanan2 pejal lain..yang berperisa..
so far..qaleef boleh terima makanan2 tu semua..
ni aku bagi die makan roti pastry cheese..







ni ANTARA yang kiteorang dok sebat makan..
antara hokeh...maknenyer..memang banyak giler kiteorang makan..
sampai ketat perut aku...ngeee..
restoran ni..nama jer restoran kampung..
tapi western semua pon ada..
dan banyak giler pilihan...sedap2 pulak tu..
semua aku makan tak de yang tak sedap...
lagi sekali bagi 10/10 sebab puas hati..


qaleef boring makpak nyer tak habes2 mengketedarah....hewhew..




lepas breakfast..jalan2 kat belakang jap..
ni masih awal pagi sebelum gi swimming aku cerite tuh..



semua bende nak di kutip nya...



tempat yang bersih lagi cantik..
tu pasal aku suker..sebab boleh amik gambar banyak2...muwahahaha..



ni kat pantai..mase ni walaupon masih awal pagi..tapi dah terik giler..tak tahan..
ko tengok qaleef tak ley nak bukak mata..
dah ngantuk pon yer gak..sebab bangun awal..selalu kol 10 baru nak bangun..
kalau kol 10..tak merasa ar mak pak ko nak makan besh...



tak tahan panas..sedang baru pukul 10 lebih kurang mase tuh..
balik bilik nak tukar baju qaleef tuk bawak gi swimming..
tu aku dah cerite sebelum ni..


sebelum masuk tu..ade giant chess nih...
qaleef kemain suker buat catur besar2 tuh..
dari semalam nyer die dok hadap benda2 tu semua..


ni lagi satu..golf club..
nak gak singgah amik2 gambar kan..tapi sebab panas sangat...qaleef pon dah cranky sebab nak susu..
jadi..tengok dari jauh jer lah..



dekorasi kat dalam sunggu lah cosy dan cantik..
ni kat bahagian belakang...
tak de orang...kalau aku dari pantai or kolam belakang tu..lalu sini nak naik bilik ikut lift..
belakang ni ade 2-3 spa aku jumpe..

tu qaleef tak pakai kasut sebab dah bukak mase kat pantai lagi..


ni sebelum naik lift tuk ke bilik..
kat depan jer bergambo...tak sempat dah nak manja2 dalam tuh..
kot ade rezki datang lagi..nak mintak laki aku belanja ber-spa kat situ..
tapi aku nak yang lagi satu tu.. bali spa..dari luar dengar lagu ala2 bali..syiok jer rase..



kat dalam lift sempat snap ni -tempat kiteorang breakfast pagi tuh..

aku rase..kalau ikutkan still murah kalau nak dibanding kan ngan sesetengah 5 star hotel lain yang selalunya Rm 100++ satu kepala tuk buffet lunch or dinner..



p/s :: dak kecik ni langsung tak ley lari dari timing waktu tidor...tak kire ar kat mane pon ko pergi..waktu tidor dia..tetap waktu tidor...tak ley skip...-qaleef budak kuat tidor-













12 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok tgk qaleef...cumellll

Nurzakiah Hanum said...

hapy moment sis
moning sis :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

seronoknya qaleef... comel je die.. sama umur ngan anak saya la ammar n aqeel

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

murah lah buffet dia, dengan 5star standard kan..

LisaLisut said...

cm best la awana ni. huhu. percaya atau tidak i xpernah sampai Terengganu and Kelantan. dua negeri dlm malaysia ni yg i xsmpi lagi bahahaha. sbb xde sedara kt pantai timur. i org selatan dan utara ngaha. so if smpai pn utk bercuti nt je kot.gagaga

Gadis said...

seronok tengok akk jaln-jalan..
bestnyer...
dengan qaleef yang dah pandai jln..
lagi macam comel je..
hihihi..

rase x sabar plak nak tunggu darwisy jln..=)

Shakina Farhan said...

kina penah pegi sini dulu..mknn die sedap kan..

UMIE SUE said...

bile kitorang pulak nk pi bercoti ni..hihi

Chekgu Azrine said...

qaleef memang nampak budak cerdik!!

CikNaa said...

best nye dpt body cam aty ni..kecik comei je..

SweetLikeWhat said...

kurusla aty..comel jer..anis dah gemuk..waaaaaaaa

O'gosh Iskandar said...

wah...dia pun berjalan sakan..