Wednesday, April 24, 2013

cerita IKEA di bilik air dalam PLAYROOM Qaleef


tajuk entry...eeaahh...??
macam pelik jer....-aku tak kisah pon-




aku sebenarnyer dah nak mulakan entry pasal susun atur..
tapi malas betul aku nak amik external hard disk carik gambar dan edit...-munsabah??-

nak mulakan dari -workstation- yang aku rase dah boleh kongsi pada semua..
tak siap lagi...
tapi takde sebarang penambahan...
tapi tu ar...gambar tak lengkap..
tak besh nak cerite tak de gambar ni..
ko pon bukan nyer nak bace sangat kalau aku tulis gitu2 jer kannnn...

jadi maknenyer..nanti2 lah aku up cerite pasal workstation tu hek...

perkembangan bilik bermain Qaleef...
pon masih tak de ape yang bertambah...
tapi aku belum tunjuk keseluruhan bilik kan....??


baru2 ni...[tak ar baru sangat pon] aku gi IKEA..
macam biasa lah aku ni kan..
nak mengaye kan IKEA tu kate ko kan...

aku beli frame dan anti-slip lapik buaya ni tuk playroom Qaleef..
frame tu...tak silap aku Rm21 hengget...-besar-
buaya tu aku nak letak kat bilik air Qaleef...harga Rm18 hengget..
aku carik alas kaki kereta yang rm11 hengget tu..tapi tak ade pulak..
tak tau ar kot dah habes stok atau memang dah tak jual..
nak letak kat playroom Qaleef..
anak aku tu asyik ar tergolek biler lepas mandi terus2 lari kuar pintu...gggrrrr.....

dah bende tu tak ada..
jadi beli 2 bende ni jer semata...
eaaahh....ade lagi...aku beli pasu bunga kecik ngan pokok daun tak sampai 5 hengget tuk letak dalam bilik air..cun pulak rase nya...ngeeee...-tak ade gambar-




tu sekeping aku tunjuk dulu bilik air -dalam Playroom Qaleef-
nak cerite aku dah deko macam taman tema...
taman tema celah mane hooii...!!! ppuuiihh...
setakat ko letak bola sepuluh bijik dah feeling2 macam taman tema...miahahaha....

ko tengok..sampai bilik air pon aku nak deko..
alaaa..deko biasa2 jer ar..tak de nak melebih2 pooonnnnn.....
konon2 nak kasi feeling2 macam taman tema air tu...
takde maknenyeeerrrr.......

tapi..tak mustahil kan...hurrmmm...

kot lah rajin ko nak pikir...

tu jer lah dulu..
nanti aku share cerite lain...





p/s :: aku rase IKEA tu dah manderem aku ar....sebab asyik sawan nak pergi sana jer...
eeaaahh...astagfirullah...die nak mandrem ko bukan boleh dapat untung riban2 dari ko pon kan..bukan ko kaye sangat aty hooiii..ngeh ngeh ngeh..



17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

suka2

Fizah said...

kikiki tmn tema air? memacam idea hek...;p

bersabar menanti cerita workstation pulop =)

Ros Anis Rusli said...

uih..blk air blk qaleef siap ada 2 eko boya...leh pinjam push walker airiell ltk sekor lg boya kt situ..hehe

Mama Lynd said...

thanx sbb bg inspirasi nk kejekn toilet y tbiar kt ats tu.

Ryn said...

walau ke tandas sekali pon..still nak tau ape ko buat ati....hahahaha..kot2 cantek toilet umah ryn nnt...hahahaha...tiru idea kt cni kan..kan...:)

eima said...

klu dideko bilik air tu lagi la anak aku tak mo keluar .... tidak tidak ....

alisha sekarang ni pantangs ebut mandi laju je pantang jugak ckp dah siap mmg die jerit sekuat hati....geram

Mr n Mrs Zaidi said...

hahahha..mcm2 la kak ati nie..ok what kalu wat mcm taman tema air tu...bru la qaleef nak mandi je kejenya nnt..haru la jdinya... btw, mybe ikea tu dekat dgn rumah pastu brg2 kat sne moden2 sikit..

antalya said...

tmn tema dlm bilik air? haihh jwbnya mmg xnak kuar bilik air la si qaleef

Chekgu Azrine said...

hehehe..kalau ada banyak org kena manderem cam ati..memang la kaya ikea..ngeeee

simplyasweettale said...

yeah!! bilik air pon harus lah ada themed hehehe tak sabar nak tgk gamabr

jaja_NorLiza said...

wah tak sabar nak tggu deko dr aty ni...suka.... tak sabar tak sabar tak sabar..mmg betol tak sabar nih! tak sabar!

shoes.handbag.closet said...

hehe kter letak buaya tu dlm bath tub... tp sama la buaya kter

D Yatie said...

masuk blog aty lagi la mak arissa stress.. ini musim mak2 deco bilik anak eh? huwaaa!

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

untungla qaleef ada mama mcm awak

ANAK MAMA SAYANG said...

Suke2.. Best jugak idea ni...nak tiru boleh? Hehehe

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Ko ni kan Aty..memacam idea ko kan? Aku adalah cemburu tau sebab tak reti nak deko deko erik mcm ko. Haha.

Aty..nanti bila aku balik KL, aku nak pegi umah ko lah. Tingin nau nak tengok umah ko yang cun tu. Ehhhh ni dah kes mengidam ni. Acaner?? Haha

Xora said...

Aty, aku ada beli lapik buaya ni utk bilik air anak aku. letak kat bawha camni gak la. tapi aku perasan, bila dah lama2 ada tahi lalat (ke ada terma lain untuk kejadian itu?) kat bahagian bawah pelapik kaki, sebelum ianya menular ke bahagian permukaan pelapik tu. ko nye camne? masih ok kah?