Tuesday, April 23, 2013

Geng Blogger :: Aqiqah dan Sambutan hari lahir Naila



weeyyhh...orang dah masuk cerita Yaya[bloggerZura] dah hooii...
ni sampai nak masuk besday party Aish dah ni...[blogger erin]
ko baru terhegeh2 nak cerite majlis Naila [blogger Wawa]..
mak jemah bizi hokeh....

ko tengok..kemain berderet geng2 Qaleef lahir bulan 4 nih...

ni besday dan aqiqah Naila minggu lepas...
kalau ikutkan...aku tak rase pon dapat pergi mase tu..
tak hengat pulak ape aku nyer hal mase tuh..-tapi memang bizi macam orang berkempen nak masuk bertanding PRU tu-
biler hagak2 tengahari tu macam dah free sikit..
terus ngajak laki aku terus ker bandar baru bangi tu..

pulak tu...hari yang sama...
ade jemputan sambutan ulangtahun kelahiran Dhia Khadeeja [Umie] yang sejengkal jer dari umah family aku..
tapi sumpah aku tak perasan massage jemputan umie..!!!
dah seminggu lepas tu Umie massage aku balik..
baru aku tau yang dia ada sms jemput aku..
sah2 dak Qaleef ni main hp aku mase tu sampai aku langsung tak baca sms umie tuh..
sori sangat Dhia dan Umie...
terkilan....
kalau tak...in syaa Allah aku singgah sekejap -yang kebetulan aku memang ade kat umah family aku mase tu sebelum ker bangi tuh-
takde rezki....

ni minggu baru2 ni...
besday Yaya[Zura] 21hb ritu kat Gombak tak sempat nak pergi..sob sob..
maaf yer Yaya..Untie tak dapat raikan sama2 besday awak...
tapi doa mama aty in syaa Allah sentiasa bersama awak semoga membesar menjadi anak yang solehah...
aminnn...

Yaya hanya beza 2 hari jer dari Qaleef...

pastu.besday Afiq [ciknaa] semalam...[selamat hari lahir sayang]
dak kacak ni advance...sambut besday sehari awal kat kampung pahang sana tuh...
pon tak berkesempatan nak berjumpa...

pasni besday Aish[erin] pulak -lagi sorang budak kacak- akhir bulan 4 nih...
jemputan minggu depan...
in syaa Allah..kalau takde halangan nak pergi..
bukan jauh pon..shah alam tu jerrrr....

ko tengok..tetiap minggu dari awal bulan penuh..
cer ko cerite celah mane aku nak menyelit buat besday party Qaleef pulak...??

haaaiihh....

pastu PRU...

bbbrrrrr........

tah buat tah idak...

dah masuk bulan may dah pulak..

turn besday party orang lain pulan ngah beratur tuh...


lupakan...
kalau ade rezki..in syaa Allah..akan menyusul jemputan..
kalau tak..kami dah rancang untuk buat majis kecil2 di masjid..
sedekahkan pulut kuning atau sedikit jamuan kecil...
sebagai tanda kesyukuran kami di hadiahkan permata seindah Qaleef...
in syaa Allah..-segalanya masih dalam perancangan-

jangan mengharap...

ape2 pon..

kembali pada majlis akikah dan majlis ulangtahun kelahiran Naila
sebab kan tak rancang secara khusus..
jadi...aku sampai dah lewat..
tak de orang pon..
seb baik sempat berjumpa blogger Anis dan si ketak2 Airiell..
dah tak de orang..
jadi...nyembang2 tanpa halangan...ngeeeee....

seb baik gak ar aku sampai lewat kannnn...
sebab orang dok pakai baju kurung kebaya kemain sopan..
aku pakai seluar jer weeeyyhh...!!
sunggu tak sopan...binik sape lar nih..-laki aku jugak yang kena-

iyeerrr...aku tak rancang..
jadi tak pikir pasal pakaian..
maaf kan aku......



"naila cakap ape ngan mama aty..."


Anis dan Airiell - Wawa dan Naila - Aku dan Qaleef


ko tengok Airiell buat ape pada Naila...!!!


Qaleef dan Airiell dah bring mak nyer sibuk nak posing..
derang dah sibuk nak turun...!!
Naila gak yang maintain..



tak de sibuk2 nak makan..
makan sikit2 jer..borak jer yang lebih masing2 nyer...!!

aku hanye dapat merasa rainbow cake secubit sebab laki aku dah perabeh kan...sob sob..
sedap hokeh...tapi tak de gambar nak show2 kat ko sebab dah kate sampai lambat kaaaannn....


Airiell yang gebu lagi berketak


Naila -birthday gurl- yang cantik


ko tengok anak cantik..tengok la pulak mak nye kannnn...


jangan ingat dak cantik ni tak ganas hokeh...ngeh ngeh ngeh...


Qaleef joint Naila tepuk2 kerusi


Qaleef ko nampak tu nak buat ape..??!!
dia memang pantang nampak kucing..!!! dikejar nye sampai dapat...gggrrrr...


Ros Anis yang pertama kali berjumpa..



harus lah ade gambar bersama..
ni sebelum balik...betul2 mase azan Asar..
tah ape yang Qaleef tegur cakap pada Airiell tah..

Airiell ni pon nak cukup setahun dah ni..
beza betul2 sebulan dari Qaleef..
18 May..aku kalau Qaleef naik bulan terus ingat Airiell ni gak..



ape pon..
mekaseh Wawa dan suami sudi jemput kami sekeluarga ke majlis Naila..
Semoga Naila terus membesar menjadi anak yang cerdik...bijak lagi solehah..berakhlak tinggi secantik orang nya...
aminnnn...


p/s :: borong hadiah......















16 comments:

Mommy_Cha said...

:)
hehe. takpe aty terlepas ketapi pon janji hapdate kan?

cha tak dpt pegi sebab dah mengah. tapi bila tgk entry u ols rasa mcm daku berjoin sekali pergi. hihihi :)

CikNaa said...

tQ mama aty..
heih bila la turn kite plak nk jumpe together2 kan?

Nurzakiah Hanum said...

:)

Gadis said...

wahhh seronoknyerr...
hihihi...=)

Mimy Hamid said...

huwaaa aku tak dapat pegi sebab baru je balik event opis...keletihan ya amat..laki aku lak dia pun sama...sibuk ngan bola

erin said...

x smpat jumpa aty, sbb nak balik cepat, smpt jumpe sue ngan anis je. c u this saturday eh

YanaUjang said...

gojes² sungguh korg ni kn..ai is segan..sbb ai selekeh..muahaha~

tah bila la dpt join event2 korg..asek la bz..org berkempen pn x bz mcm ni..ngeh³..

besday qhalif mungkin..tringin sgt oii nk pi rmh aty..hoho :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

jnji ada update kan..hihi

missayu said...

nak join u all boleh??nak ramaikan kawan,nak banyak ilmu parenting....waaaaa,selalu baca je blog,teringin nak meet up

UMIE SUE said...

tak sempat jumpe aty ngan qaleeffff..huaaaaaaaa

Noura Qifays said...

wahhh! hot2 mama sume...seronoknye :)

Chekgu Azrine said...

Seronok dpt erat silaturrahim sesama mommies bloggers ek..

Anak Lebah Comot said...

waaa..duk jauh...besh giloz dapat jumpe sesama kan...

eima said...

wei dear ko comey la ... hihi dpt jumpa blogger yg kite ni cam dah rapat dlm alam maya ni mmg terbaik kan ...wlupun tak penah jumpa pun rasa cam rapat gile klu jumpa bertambah2 la kan

m@m@yAyA said...

tq anty aty~

xper aty da ada emergency kan mmg xleh elak..pape pun tankz doakan tuk yaya..

ada rzki kita jmp lain kali..

Liyana said...

Bestnye dpt jumpa dgn geng mommy blogger..huhu... Jeles
Eh faiq pun sama! Pantang nmpk kucing. Dikejar smpai dpt...adakah tkenan maknye mase peknen suke sgt kucing? Hohoho