Wednesday, April 03, 2013

Qaleef dapat hadiah birthday dari Majalah PA&MA








barangan PLAYSKOOL..dari majalah Pa&Ma [Karangkraf]
banyak...!!
alhamdulillah..rezki Qaeef Eeman...



sebenarnye bukan hadiah besday pon...
ni hadiah aku menang contest -kumpul dan menang PLAYSKOOL- dari majalah Pa&Ma
kalo ko biasa beli majalah tu..tau lah contest ape yang aku joint...

contest ni lama..
kene kumpul dan jawap soklan2 simple berkenaan menan PLAYSKOOL ni dari january 2012 sampai ar December 2012..
hadiah nya pon memang besh...menan2 PLAYSKOOL..

memula tak ar rase nak joint pon..siyes...
tapi memandangkan..aku memang pembace dan pembeli tetiap bulan majalan ni..
jadi aku ade complete ar borang tu tetiap bulan kan...
tu pon..ikutkan aku..buat dek jer..alasan-malas-
tapi dah nak hujung2 tu...[dalam sibuk2 nak pindah kate ko]
aku joint gak...bukak balik majalah2 dari awal taun dan buat..gigih hokeh..
aku rase aku tergerak hati nak joint mase aku mengemas majalah2 masuk dalam kotak ritu tu ar...

tapi tu pon nyaris2 tak hantar sebab yang last bulan December tu nye soh bagi slogan..
aku bab2 selogan ni yang lemah dan payah nak buat...haaiiihh....

tapi tu lah kan...dah memang bahagian baik untuk aku..
dalam malas2 dan lambat hantar..[laki aku lar tu asyik lupa jer]
joint gak ar...sebab pikir -tak rugi pon aku joint..aku pon bukan beli majalah tu semata2 nak joint contest ni kan...aku beli sebab memang aku nak baca...kalau menang itu adalah bonus dan rezki-
yang psati..untung nya adalah Qaleef...

lepas2 dari tu...3 bulan senyap...
aku pon tak berapa nak pikir atau mengharap..-sibuk pulak ngan urusan pindah-
standard ar kan...
contest macam tu..pasti ramai yang joint..
jadi bergantung pada rezki..

dan alhamdulillah...
memang Qaleef murah rezki...biler tetibe jer dapat phone kol dari majalah ni tanye bile nak amik hadiah..

aku ni tak tau pon menang ker idak..tetibe soh amik hadiah..
teranjat boboi ar kan...teruja..
kebetulan mase tu aku kat umah family aku biler fared gi Bintulu..
jam2 tu gak aku kate nak collect....


mase tu kak nor [yang kol aku tu] kate aku menang saguhati -jer-
walaupon konon2 feeling nak menang musical learning tu kan...

tapi tak per lah...aku pikir..satu barang kecik pon dah memadai...
dah cukup buat aku teruja..

sekali sampai sana..sebungkus plastik besar die bagi aku..
heran pulak aku hadiah saguhati kemain besar..
nak joget lambak dah kat situ sebab kemain seronok..
dalam kereta terus bukak plastik..
hamek ko...9 hadiah aku dapat...!!!
sengeh2 aku keluar dari karangkraf tu hokeh....

dah sebab dapat hadiah nak2 qaleef tu masuk setahun ni..
aku anggap tu hadiah besday qaleef jer ar...




PLAYSKOOL POUNDLIN ` NAILS

menan ni memang sesuai ar ngan qaleef sekarang yang siker nau ketuk2 barang..
ketuk yang hijau..merah tu timbul..
ketuk biru..hijau belakang tu pulak terjojol...




SESAME STREET OSCAR THE GROUCH SHAPE SORTER

menan ni ade kiub2 kene masukkan ikut bentuk2 die tu..
walaupon tuk 18m n over...tapi aku dah biasa main ngan qaleef menan macam ni..
qaleef ade gak menan yang konsep nye sama macam ni..
cume ni lebih menarik..!!


PLAYSKOOL POPPIN PARK

yang ni tekan2 perut gajah tu so bola kat muncung gajah tu melantun..
qaleef tak pandai picit2 lagi..
yang die suker...gigit gajah ni sebab gajah ni daripada getah..
memang sesuai ar tuk dia ngasah gigi kannnnnnnnn....haaaiihh...



hebat qaleef dapat 2 phone..
satu jenis slide yang atas tu..dan satu jenis flip..


CAMERA..!!! siap ade flash hokeh...hebakkkk...!!
biler petik butang..ade pulak suara "say cheese.."
waaahh...canggih...lagi hebat dari dslr mama...ngeh ngeh ngeh..

tapi dslr aku jugak yang die dok sibok nak main...gggrrr....


menan ni sebenarnye untuk budak 6 bulan baru belajar merangkak sesuai ar..
sebagai meransang budak tu nak mengear laju kedepan kan..
tuk qaleef yang dah mula berlari tuh...
die buat main baling2 kejar jer..
tapi menan ni aku rase menarik jugak dari yang aku beli jenis FISHER PRICE aku pernah beli mase qaleef 4-5 bulan dolu..

mak aku cakap -simpan tuk adik qaleef jer nanti- adik qaleef..?? eeeaarrr.....


yang ni ar aku beli tuk qaleef tu...tapi ni fisher price..
konsep dan fungsi nak main nya sama..
-chase n crawl-
mse tu aku beli sebab qaleef dah mula nak merangkan mse 6 bulan tu..
qaleef memang geram ngan monyet tuh..
sebab..die tolak2..lempang2 monyet tu tetap tak jatuh2 baring..
tegak jer...pastu keluarkan bunyik monyet yang...annoying..hahahaha..

sesape yang dengar menan ni berbunyik..mesti tanye -menan ape yang mak ko beli kan tuh-
kalau orang tak sure..dengar macam menakutkan pon ade gak...

tapi aku rase yang ni lebih menarik sikit ar dari playskool atas tu sebab yang ni ade lagu2..

sekarang..dak qaleef buat baling2 jer...ppffttt....


ELMO..!! aku paling suker menan ni dalam banyak2 hadiah..
Elmo ni kalau kite tekan2 perut die..mulut die akan nganga2 bercakap dan menyanyi..
lagi kuat tekan..lagi kuat sore die..comel lak tuh..

qaleef tak pandai main..
or may be aku rase die tak minat soft toy..
tapi biler aku main2 ngan die -macam menyembang- qaleef sangat teruja..
tapi tu lah..aku lah kene melayan...sebab kalau aku tak picit2 pewot elmo ni..qaleef pon buat dek jer ngan menan nih..



aku ingat menan ni...kat dalam cerite Toys story kan kan...
menan ni..belum sesuai tuk qaleef..
tapi boleh meransang qaleef dari sekarang..

sebab menan ni jenis tanggal kan part2 badan dia tu satu2..dan pasang balik..
aku main ngan qaleef..sambil terangkan kat qaleef -mata..telinga..tangan..hidung..semua2 tu lah-
pasang dan cabut sama2 ngan qaleef..

tapi kalau qaleef main sendiri2...buat mase ni...boleh hilang part2 tu semua nanti..

seronok sebenarnye menan ni..sebab salah satu nye aku rase boleh menguatkan daya ingatan budak kecik macam qaleef..dan die belajar mengenal anggota badan jugak walaupon hanya dari watak katon..




menarik kan menan2 ni..
tu salah satu sebab aku suker menan2 macam ni..
sambil main..sambil belajar jugak..
alhamdulillah...aku dapat sebagai hadiah...
nak beli sendiri sebanyak ni..aku rase..tak mungkin kot....ngeeeee....
jadi..biler dah dapat..
jangan kan kate dak qaleef..
mak pak nye pon rase nak buat joget ronggeng rokiah..
sebab...?? jimat tak yah beli menan lagi...!! muwahahaha..


yang untung nya adalah qaleef....yeeaaaaa......

anggap jer ar tu sebagai salah satu hadiah besday setahun qaleef....



banyak dan bertambah lagi menan qaleef...kalau mak mertua aku cakap menan qaleef sikit jugak lagi...tak tau lah aku.....-sentap-



p/s :: qaleef eeman memang aku rase dari dalam perut lagi dah murah rezki...alhamdulillah.....mak nyer tumpang senang...ngeeee...





35 comments:

Wawa Yusoff said...

waahhh...!!! alhamdulillah rezeki qaleef... rajinnye mama qaleef join contest.. berbaloi..! :)

ctmah said...

eeeee
comelnyaaaa!!!!
untung la kamu qaleef

as ♥ Leenda said...

wahhhh banyaknya menan..jeles nihh..tp tang masuk peraduan ni, adoiii letihhhh...malas kemainnn..hihi..

Allene said...

rezeki qaleef... =)

Siti Haslinda Sadiken said...

wahhh..bestnye dpt hadiah byk mcm tu..alhamdulillah :)

Mimy Hamid said...

syoknya wehhh...aku tak tegar baca pa & ma...byk iklan...aku suka mami baby...mmg rezeki qaleef la...rezeki sgt...dan royalty kat ko gak sbb pembaca setia majalah pa n ma...aku suka ar menan ketuk tu.......nak cari ar

Gadis said...

Alhamdullillah rezeki qaleef..
memang best sangat dapat hadiah...=)

antalya said...

untung lah qaleef

fifi said...

saya ada mainan toy story tu..tapi untuk diri sendiri la.hihihi..fisher price tu cam best jer.sy nak cari la..

Fiza Rahman said...

Murah rezeki qaleef. Tak sempat nak join contest tu...huhuhu...

mama ila said...

wahh..banyaknya..nie baru saguhati ...kalau 1 prize mesti lagi banyak..hehe.. alhamdulillah..rezeki...seronok qaleef dapat menan baru yer

Liyana said...

Waaa besnye...murah rezeki qaleef..
Faiq pun ade mainan ketuk2 tu. Abis kepala mak paknye die ketuk..adeyy..hihi

fa tiha said...

Alhamdulillah..

Waa.. penuhlah playroom qaleef nnt..

eima said...

wahhh byk maunye dekat RM500 gak tu .. satu dekat rM40lebih tu ...

ade 8... wahhh syok la qaleef

Ros Anis Rusli said...

waa..beshnya....murah rezeki qaleef...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

bestnya.. da lama xbeli majalah pa ma

Aeen said...

bestnya dapat byk mainan......syok la dia main..puas...:)

m@m@yAyA said...

Rezeki Qaleef~

beshnya byk menan qaleef dapat..

Yaya ada yg fisher price chase n crawl ngn elmo yg leh ckp tue..tp yaya pnya yg lau main kt idung elmo bersin,cute jer..[maknya yg suka sbnrnya]

murah rezeki aty,rezeki anak2 nie kita xsgka kn!

saza said...

bestnyaaaaaaaaa..nak elmo tu bole hehe :)

Nurul Ilyani said...

bestnye hadiah die...rezeki qaleef :)

Fizah said...

wah..brp total rega klu nk beli sndiri tu? dahle ada brand..alhamdulillah ye dak? =)

ceywie said...

saya pun ada niat nak join gak contest tu, tapi terlupa pulak nak hantar. best hadiahnya eh. murah rezeki qaleef ni. :-)

Cik Puan Rara said...

wow.mmg rezeki lah.banyak tu menannya.

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Mummy Damia said...

alhamdulillah rezeki u... wa masuk tapi tak dapat pun... hahhaahah

Sufi Al-Arshadiy said...

Kalo beli puluh2 jgk sebijik tu.
Alhamdulillah rezeki anak kan..
Qaleef, semoga membesar menjadi anak soleh, hamba Allah yg soleh dan jadi org yg blh memberi manfaat kepada org lain ye.. :-)

UMIE SUE said...

wahhhhhhhhhhhh..nanti aqilah datang main umah qaleef yer

jaja_NorLiza said...

wah best nya...byk lak tu..... murah rezeki qaleef...

SweetLikeWhat said...

seronoknye..moga terus dimurahkan rezeki..;)

Nadt said...

bestnya! bertuah qaleef!

Mama Damia said...

bestnya..rezeki qaleef..congrats aty

LuN@_aiDi said...

wahhh banyak nyer qaleef dpt present!
rajin mommy qaleef neh.
zahin pun suke yg Elmo tuh jugak. ^^_

With Julia said...

rajin sungguh lah mama Qaleef nih...nk harap baca majalah PAMA pun berkubur ja...tau sapa yg baca? Walid si Qaiser haha...umi yer suka membeli majalah pama tiap2 bulan...hahhaha...haram baca...sbb tuh yg berinformasi bagai adalah walidnya heheh :p

~*Dandelicious Princess*~ said...

sonotnye dapat hadiah. kalo macam anak saya yang tak dapat.. kene gi beli la. heheheh

Mama Idlan Irsyad said...

alhamdulillah, rezeki qaleef... tahniah..