Monday, April 15, 2013

Terengganu..pasti akan datang lagi..[in syaa Allah..]



aku saje selang seli cerite..

kalau tak kang...bukan ko jer pening..aku pon pening sekali...

ni dah nak balik dah pon....

tapi jangan harap ar ni cerite terakhir pasal percutian singkat kiteorang..
sebab lepas jer check-out kiteorang terus ker Kuala tengganu pulak..
dah alang2 sampai kan...
tapi tak tau la pulak yang dari PAKA nih ker kuala jauh giler...!!
laki aku boleh pulak layan kan jer...

dah ditanya kan..nak ke kuala ker tak..

mesti lah aku jawap jer nak...
tapi kalau aku tau jauh giler macam tu..
tak nak aku pergi..bukan tak pernah sampai pon.....

sebab kan tu..tak dapat aku nak gi cherating..sob sob...-nyesal..

dan tak dapat jumpe blogger Nana Farhana [rahsia Hati]

tak per lah..ade rezki aku pasti akan datang lagi..

laki aku selalu akan ade kerje kat PAKA nih...
kalau nak ikut dia sebulan sekali tu memang tak ar..penat duduk dalam kereta..
tapi kalau setahun 2-3 kali tu..ade kemungkinan jugak...

nak mintak lagi dok kat sini...ngeeee....










ni qaleef ngah menjerit2...die suker kalau tempat2 bergaung2 kalau jerit tu..
lagi kuat die jerit nanti...gggrrrr...

ni kat ruang lobby...
sebelum chec-out..saje2 lepak biarkan qaleef bebas sebelum nak mulakan perjalanan jauh lagi..
lobby ni wangi giler...ade haruman asli die bakar...
tenang jer rase dok situ..
patut ar aku tengok ramai orang dok lepak sesajer kat sofa2 lobby nih...
tenang kan diri kot..hewhew...

sempat gak qaleef meninggal kan 'cenderahati' dia...orang kate serasi kalau datang satu2 tempat tu tinggalkan 'cenderahati' tu kan...maknenyer..nak mintak datang lagi...ngeeee...
baby changing room die ok gak...besar..bersih dan selesa..
dah kuar bilik malas dah ar nak masuk balik semate2 nak cuci montot dak qaleef ni kan...

 


we're here..!! n will come back again..insyaallah..




iyer...barang sikit..ponnnn ko nak panggil service hangkut kan..
satu luggage besar tu aku ngan qaleef punyer..
semua aku sumbat sebab malas nak bawak banyak2 bag..
yang kecik sikit tu fared punyer..
pon ade sikit barang aku...

orang service luggage tu sempat tanye mase amik barang kat bilik :: ni jer ker..??
agak nyer pikir..pemalas betul orang ni..
sedang bukan jauh pon bilik tu ngan lobby...same floor jer pon...

nampak macam sikit..
tapi kalau laki aku nak angkut ngan luggage kiri kanan..bag sandang anak lagi..tripod camera lagi...dengan bag camera nya..tudung aku tu...air meneral baru beli tu pon sayang nak tinggal..haaa..peluh ketiak gak nak angkut kannnn...



sementara nak tunggu kereta sampai


luggage service yang cepat dan baik...


dari awal sampai...hingga ke waktu nak balik..
tak de ape yang kurang..alhamdulillah..
percutian yang sempurna..walau tanpa dirancang..walaupon singkat..




macam biasa..pasti beli Fridge Magnet sebagai tanda kami pernah jejak kaki kat tempat tu..






p/s :: terima kaseh suami... love u lah....




18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Tina Othman said...

Bestnya, oh aty pengumpul fm juga ye

m@m@yAyA said...

bestla tmpt nie nti bolela nak pegi lau jln2 teregganu~

yg paling best fridge magnet tue..huhu

Peri PiA said...

syok nyaaaaa

cantik kereta warna putih

MimahAjil said...

memang jauh Aty dari Awana tu nak ke KT pulak...paling cepat pun 1 1/2 jam...tapi pasti berbaloi kn....:)

With Julia said...

best gan tganu aty....bab kena tahan dok dlm keta lama tuh azab sikitlah tp berbaloi dpt hasil dok hotel best2 heheh...part tang fridge magnet tuh kita punya minat serupa...pasti beli tepek kt fridge

Wawa Yusoff said...

awana kijal mmg best! dah 3 kali wa check in situ kalau pegi terengganu.
hehe.

next time nak pegi lagi sebab nak pegi taman tamadun islam tu.. nak sangaatt pegi..!

~ NANA ~ said...

dtg lagi yer...kot2 lps ni blh jumpa :)

Rozita said...

bestnya aty...

LuN@_aiDi said...

baru sekali dua pegi T'gganu.. tapi xsempat nak explore..huhu
bakal menjadi tempat lawatan nnt! insyaAllah..
hihihi

eima said...

paka ngan kijal pun jauh wei ..... dekat setengah jam jugak .... penah sekali dok awana ni best ..

slalu port aku pi paka je je tak residence dok rumbai ... tu je la ...

sempat pekena seafood tak ...

Dkna Abza said...

woooww..qaleef honeymoon :)

puan.mila said...

Mmg jauh paka ke KT yunk..tp mila dh biasa sbb rumah KT, asben paka..tp mila org ganu pun xpenah jejak awana tuh..sobs

Super Ummi said...

Awana!!! Bestnye....
Hahaha.. Paka ke KT, memang jauh sangat2... hihi..
takpe, kalau tak pergi, tak tau jauh cmner kan..
Aty, jemput singgah blog...
http://ummidaddyloves.blogspot.com/

Chekgu Azrine said...

akk dh lama xturun belah pantai timur..ada planning jgk raya tahun ni nk g sana..tgok cmne..

best je tgok hotel tu..cntik..besar lobbynya..

UMIE SUE said...

cantik hotel ni/..su pun takpenah samapi sane lg

SweetLikeWhat said...

best betul hotel ni ye...kalau ade rezeki teringin jugak nak ke sini..

simplyasweettale said...

nice place. gmbr tepi laut takde? mkn kopok lekor? hihi