Friday, June 14, 2013

DIY kad besday suami





dah lama tak buat sendiri kad tuk fared..
kali terakhir aku rase...

uurrrrm.....

sebelum kawen kot.....


ppffttt......


ko tengok ko tengok...
sebelum kawen sanggup jer ko hadap kad siap buat sendiri konon2 air tangan bakal isteri....uhukkss..

lepas kawen..haraaaaammmm ko nak buat lagi..
jangan kan kate nak buat sendiri...nak kasi yang beli pon belum tentu rajin nak gi beli...

adeeyyhh....
tu lah dia kan....


insap.....


kate ko nak jadi isteri cerdik yang solehah....ngeeeee....


sebab tak mampu nak buat bende2 yang terlalu istimewa sebagai kejutan tuk suami...
jadi..malas besday fared semalam..
kol 1-2 pagi gigih ar aku buat sendiri kad besday untuk dia...
nak letak dalam laptop dia...konon2 nak kasi sepelais ar...









hanya kad yang simple..
kertas barang semua sedia ada...
gambar pon gambar lama mase qaleef 6 bulan ngan bulat lagi...

tak proper.mungkin nilai nye tak mahal...tak cantik pon...
tapi bagi aku...aku buat nya ngan penuh kasih sayang dan cinta saat tu..
dan aku sangat2 gembire dapat buat sesuatu seperti ini tuk ulangtahun kelahiran fared...

eeaaarrr....syiok sendiri ko kan aty...
ahaakksss....
tapi siyes ni...gigih ar tengah2 malam menggunting bagai..

dah kate ko sayang sangat kat laki ko kan...
harus lar sanggup....ngeh ngeh ngeh...


okeh..tu jer....
alaaaa...kire romantik lar tu kaaaaann.....




p/s :: ingat nak buat banyak surprise hari ni tuk dia..tapi pagi2 dah spoil mud aku ngan satu panggilan tipon yang terus aku kene kuar nak gi setel...terus terbantut semua...simpan jer ar tuk besday tahun depan...eeaahh...dah tak surprise ar pulak laki aku bace ni....





16 comments:

Chekgu Azrine said...

Happy birtjday utk suami aty...semoga panjang umur dan murah rezki

alin said...

wahhhh ini kira lomentik jugak wooooo.. hehehe..

Mama iejanieza said...

sweet sgt kad tu aty... even simple tp cantik... hihi ^_^

Nana said...

HAhaha...dah tak surprise ek..lawak ar aty..

tapi kad tu nais sangat!
kretip tip tip tip.!!

Tina Othman said...

Hapoy besday tuan fared

So sweet aty buatkan kad untuk dia, rasanya tu yg best dari beli

aniswany said...

diy kad sniri lagi terasa nikmat kan akak..anis bru2 ni pn diy snirik kad beday utk tunang..lepas kawen xtau la rajin ke idok..ekekeke

Cik Puan Rara said...

rara pon sama.dulu masa bercinta.suami balik dr outstation pon buat kad.hahaha.now.pemalas yg hamat.sabo jelah.

Nur Zulya said...

cantiklahhhh..boleh buat bisnes juga ni.ngeeee....

Cik Puan Rara said...

aty,nk tanya pasal ikea,mlm ni bukak 25hour tu kan.ikea family je yg boleh g je,means yg ada kad tu je ke boleh masuk.kalo x de xleh eh?

Mimy Hamid said...

nak komen..tulisan ko cantik la....sure fared suka...

eima said...

so sweet la ko ni kan .....

puansazusarin said...

Sis aty!! Kreatif sgt..hepy besday tuk suami sis :)

Ema Minami said...

waaa...ini sgt romantik!! hehehe... happy besday utk suami aty...semoga bahagia bersama aty dan qaleef..panjg umur dan muroh rezeki...ameen

Ryn said...

fared pon da x sabar nak balek dgn harapan ade suprise bini dy buat...hahahahahaha

Mila Ahmad said...

touching sungguhhhhh ayatnya~

m@m@yAyA said...

Hapy Belated besday tuk asben aty~

wow kreatip gak eh aty nie..zura dlu amik jer graphic tp tah nape xgak kreatipnya..huhu

dulu jer rjinla diy2 nie skrg dah jd keras lak tngan nie otak pun tepu nk diy2 nie..