Thursday, June 13, 2013

Qaleef yang dah tumbuh gigi geraham..





Qaleef Eeman dah setahun 2 bulan...
lama kan aku tak update pasal Qaleef...
aku memang sengaja sebab aku nampak Qaleef dah lagi popular dari mak nya...
miahahahaha....
takde maknyeeeerrr....!!!

aku jer nak feeling2 ratu...tapi nan hado pon kesah nya....ngeeeee...

alaaaa...ko pon tau kan kenapa aku lama tak hapdet....

tu ko tengok...bukan aku jer kurus melidi...
dak Qaleef pon samaaaaa..!!!
enjet setahun ritu [qaleef setahun sebulan lebih baru sempat aku nak bawak die gi enjet]
berat badan die adalah paras bahaya...-betul2 atas border..!!

uhuukksss....bukan aku sengaja tak bagi anak aku makan...
tapi mase aku terlampau fokus jaga mak aku sakit sampai saat2 akhir arwah...
bukan diri sendiri jer terabai...
anak pon sama...
memang kesian..maaf kan mama yer sayang...

eeeaarr..tak nak makan pon satu hal jugak...
macam biasa...budak ni memang memilih...gggrrrrr....

jadi..kalau setakat ko nak soh adik2 ko tolong suap dia makan...
memang tak gigih ar budak2 tu melayan anak buah nya ni....
yer ar..ko kene tabah lagi sabar meng hadap die nak bukak mulut dan makan....

jadi...ini lah hasil nya....sob sob...

tak per2....asalkan aku tau qaleef sihat..
dan aktif -terlebih-...
normal lah ni...Qaleef kan teramat lah aktif...dah ar makan nyer sikit..tenanga nak guna adalah banyak
tak balance...uuhh...sama macam mak nyer ni.....ngeeeee...











gigi qaleef dah 10 batang...
2 belah atas baru jer keluar..
geraham 2 batang dalam dah tumbuh dulu...!!
patut ar ritu tetibe demam...
aku ingat sebab rindu kan aku..-eaahh..- yer ar..mase tu aku tak banyak masa tuk dia...

memule macam aku heran gak kenapa gigi atas baru 6 batang tetibe dah tumbuh geraham...
aku pikir..sepatut nya gigi akan tumbuh secare teratur...
rupenya tak.....
dokter kate...gigi tuk mengunyah[geraham] akan tumbuh dulu instead of gigi tuk mengoyak [taring]...
jadi..tak de ar pelik sangat pon....aku jer pikir tah ape2...
asalkan tumbuh gigi sudaaaahhh.....


haaaa....qaleef sangat kuat menyengeh...!! -yang ni aku heran-
habes ngan semua orang die nyengeh tunjuk gigi lebar2 dia tu...
bajet comel ler tew.....ngeh ngeh ngeh...


lagi...nak tunjuk qaleef solat...


aku tak reti nak upload video dia solat...-angkat takbir-rukuk-terus duduk dan bagi salam kiri kanan-terus amin....teruja tengok hokeh..!!
[aku selalu upload2 tak boleh..kenapa heh...?? ade perisian2 khas ker..selalu aku amik video pakai hp cokia lama atau tab jer pon....kalau pakai dslr tu berat sikit ar..tapi tetap tak boleh...] 
kalau boleh..aku nak upload video tu kasi tunjuk2 kat ko...
kalau aku atau abah nya sapu air kat muka dia..
nanti..die terus gi kat sejadah dan tarik2 nak bukak...-nak solat ar konon nya-
heheh..harap sampai dewasa nanti...qaleef rajin nak solat sendiri..
dilembutkan hati nya....[amin]


perkembangan lain...hurrrmm..... tak perasan sangat ar..
lagi pon..sebulan-2 ritu...
aku tak hilang fokus sikit pada dia...
tapi tak per...ni sekarang...aku nak tebus semua nya balik...

haaaa...katon paberet dia aku dah tau...
boboboy..!!! kalau nampak jer gambar or iklan boboboy ni..
die sibuk2 jugak jerit cakap dan nyanyi kuat2 -boboboy boboboy- ulang2....
hahahaha..kelakar....siyes...


ade banyak gak ar sebenarnye nak update 'kepandaian' dan akal dia...
tapi nanti ar..tak de gambar...ko kan selalu nak tengok gambar jer lebih kannnnn.....heheh....




p/s :: qaleef baru lepas kene demam campak....






31 comments:

CikNaa said...

bila la qaleef nak jumpa afiq ni kan.. haissss.. susut dh dia, tapi takpe, jgn jadi sekecik afiq.. no! no! no! :)

jaja_NorLiza said...

dah besar qaleef...comel tgk qaleef sengih..abih semua gigi dalam luar leh nampak..sungguh2! hiiii..

achiek anis said...

sama je cm airis kak...airis pun berat border line...mkn cukup susah...pas bg scolt emulsion ni baru ada selera sikit....gigi airis pun macam galeef...jarang kat depan...hehe..yang penting drg sihat sis...

Aeen said...

suke tgk Qaleef menyengih mcm tu...xyh suruh buat dia dah sengeh2 dah...pandai....1st time jumpe dy hari tu bukan main menyengeh sambil tunjuk gigi..hehehe:)

MimahAjil said...

huhu....akhirnya ada pun cerita budak bijak ini...wah...semakin cerdik ye....sejuk perut mama dia....Alhamdulillah..semoga Qaleef jadi anak soleh selalu..Amin

Nurzakiah Hanum said...

ala comelnya dia

m@m@yAyA said...

amboi qaleef da big eh..
lm xtengok and jumpa qaleef,skli tengok da ada rupa yaya plak ckit..huhu

yelah beza pun 2ari jer kan..~

Cik Puan Rara said...

lain dh muka qaleef bila ada gigi banyak.hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

manis nye senyuman Qaleef.. tp mmg nampak susut badan dia. takpe ye Qaleef, nanti mama dah dapat balik momentum dia awak chubby semula. apapun awak sihat alhamdulillah

as ♥ Leenda said...

biase upload video dlm blog..tp upload mcm biase je..takde pulak guna apa2 perisian khas ke ape...hurmmm..konpius..

Mrs.Farhana said...

waa..byknye gg qaleef..sonok kan tgk budak dh pndi akal ni..ape kita buat sume die ikut :)

erin said...

hehe qaleef, tgk gambar awk gelak, aunty pun tergelak same :D

Chekgu Azrine said...

alolo..sweetnya qaleef..gigi dia tu yg buat dia sweet..mcm muka sis arr

Mimy Hamid said...

banayk muka qaleef ceria...mmg ceria pun dia ni...ko sesuai masuk contest piya tu baby ceria...apa lagi cepat submit

icE said...

Aww cutenya Qaleef. Salam kenal ya!

Jemput la ke blog saya yang tak seberapa:)
Mak..In Progress

Aine Ainun said...

ala bestnya dia ada gigi..=)

demam campak? cam anak saya jugak...

aty, ari2 saya upload gambar kurg satu minit ok je,
lebih satu minit tak boleh, lame betul nak tunggu loading....

berat kot...

Puan Ogy said...

kak..comel qaleef..tingat ank kat umh..sob..sob..:)

cik fadh said...

muke qaleeff sebijik muke kak aty..hihi

eima said...

tu punca die tak mo mkn kot gusi die sakit kot ....

Siti Haslinda Sadiken said...

lama dah auntie tak tgk qaleef ye..dh byk gigi ehh..jgn geget mummy sudah ye..

D_08 said...

alahaiii...comei nye........ budak2 kan.... cube oghang tue takde gigi penuh macam ni??..mesti pelik dan lawakkk

D_08 said...

alahaiii...comei nye........ budak2 kan.... cube oghang tue takde gigi penuh macam ni??..mesti pelik dan lawakkk

Ros Anis Rusli said...

qaleef dh nmpk mcm bdk bsr..comey...

antalya said...

jgn rasa bersalah/menyalahkan diri penyebab ank kurus.sbb kurang beri perhatian kpd dia. itu namanya pengorbanan seorang ibu muda yg bergelar anak solehah. pd pandangan akak qaleef tak nampak kurus pon.meninggi iyer. then mmg standard la bdk2 baya tu akan kurang berat bdn nya sbb dorang melasak.tambah lg pulak picky eater mcm dia.

cikpingu said...

weee.. banyak dh gigi.. besar jgk gigi arnab qaleef ek..hehehe... :)

xleh upload video jgk.. gerammm..

puansazusarin said...

Lepas ni qaleef kne rajin gosok gigi..hehe

Nur Zulya said...

aty buat acc keek.boleh upload vid kat sana.

Ema Minami said...

alalalala...gerammnya tgk qaleef ni....bile ntah nk jmpe qaleef..hari tu siap mimpi dukung qaleef...see..betapa setianya sy bace blog ni...hehehe

Baiduri said...

fuh..terubat rindu kt qaleef..hehe ^_^

Mama Likha said...

rasa sepotostet mamanya ni... tp kang mrajuk lak papanya hihi... nmpk keletahhh sgt tuuuu

SweetLikeWhat said...

banyak dah gigi iye..omei