Tuesday, June 25, 2013

PLAYROOMS PROGRESS :: Dekorasi dinding



asyik cerite pasal playroom jer ko kan..
yang lain tak setel2 gak..
uhukkss...

yang lain pon ngah tunggu turn gak nih...
dah yang ni kebetulan aku dapat idea cepat..
setel cepat la kan...
eeerr...ade ar gak aku nak cerite kat korang...


kali ni..
aku nak cerite wall deko untuk satu ruang dinding bilik bermain qaleef...



ni lah ruang dinding tu..
ruang antara pintu bilik air [belah kanan] dan pintu keluar masuk..
kalau ikutkan dinding ni besar..
tapi sebab ade pintu bilik yang kalau terbukak [sentiasa terbukak pon] ke dalam..
jadi..ruang dinding tu tak bawak menapaat..-tak ley letak ape2..
sebab akan menganggu jalan...


tak ada idea khusus pon sebenarnyer sebelum ni..
tapi minggu lepas..
mase aku cari hadiah sebagai goodies sambutan besday qaleef dan gathering mummy gojes
[sambutan potong kek qaleef tu aku numpang jer...ngeeee..]
aku belikan derang wall sticker...
terus terpekenan nak letak kat bilik permainan qaleef jugak...





banyak pilihan gambar cantik2 sebenarnyer...
tapi kiteorang [keputusan di buat bersama laki bini] pilih monyet banyak2 ni..uhuukkss..
carik yang sesuai ngan playrooms qaleef yang modern [konon nya]..
nak kaler biru ker..
tapi nan hado...




material bende ni bukan kertas tau...plastik.. senang nak tanggal..-aku rase lah-
sebab kiteorang boleh bukak tampal balik biler silap..
nak pasang pon tak susah mana..cume kene teliti sikit lar...
supaya kemas...
ni abah nyer yang tolong pasang...dan mak nyer tukang tengok a.k.a komplain kalau senget bagai..


hasil nya...





















 


menak kan...!!! [kat mata aku lar]
memang sengaja aku letak ketepi sikit..
sebab ade bende lain nak dibuat kat ruang kosong yang sikit tuh..


dari pandangan luar pintu bilik 






walaupon macam pelik tetibe ada pokok kelapa dan banyak monyet dalam playrooms ni..
tapi..rase menarik jugak..
asyik2 biru putih jer..ni hijau nampak seri nye kan...


 




qaleef okeh jer mama die buat ape pon kat playroom dia...ngehngeh...





 




37 comments:

NAS said...

happynya dia!

Mimy Hamid said...

bagus gak entry ni aku dah dapat idea nak tampal mana deko ko bagi ni..tq so much aty..suka sgt deko ko

Nurzakiah Hanum said...

salam selasa
singgah pagi
dah sarapan?

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

cantik jugak ni .. beli mana kak

puansazusarin said...

happy nyer qaleef!!suke tgk ;)

fifi said...

cantiknya sticker tu.lain dah muka qaleef.dah muka anak bujang dah.ensem!hehe..tak lama lagi akak dapat menantu la tu. :)

IeRA said...

Happy je qaleef ni...geram tgk

ameris said...

gud idea la aty... suker tgk. tq... bilik rayyan pun akan dikerjakan jugak...

ANAK MAMA SAYANG said...

Cantik....Suka la qaleef tu..hehe...ank nora, si sofia tu pun sibuk nak lekatkan princess kat dinding bilik dia tp malas nak tampal sbb dinding dia dah ada polkadot tu..naik pening kalau byk2 wall deko ni..hehe

Fiza Rahman said...

Cutelah wall sticker tu ☺☺

Bestnya qaleef ada playroom sendiri.

fazianbatrisyia said...

cute gak monkeys tu....nanti share lagi ye

O'gosh Iskandar said...

x kisah la simple ke hapa...janji kemas..

D Yatie said...

Seronoknya Qhaleef tuh.. ^_^

Nur Zulya said...

Aty,beli kat mana sticker tu?nakkkkk..

Gieyana said...

sengih Qaleef psl byk kengkwn sebelah tue..:P

just joking yer Aty..nice! ritu ada nmpak stiker ni dkt tesco..

~ NANA ~ said...

alaaaa nk jugak sticker tu! hihi
lawa...i syok sgt la bab2 deco ni coz tak lama dh nk masuk rumah sendiri...hihi

ctmah said...

cantiklah aty..tetiba rasa tak sabar pulak nak tampal kat wall..alisha pun dapat monkey.tq mama qaleef

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam sis, cute la monkey tu..siap leh ukur ketinggian lagi.mana beli? sy nk ukur tinggi sendiri.heee...

Nadt said...

wall sticker ni mampu menambah seri ruang kan. tak sabar nak tampal yg aty bagi tu..huhuu..

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

hehe kreatif :)

Fizah said...

monyet tu mcm tgh berborak pasal qaleef - sambil2 tunjuk2 pada tuan bilik tu.."tuan dah datang oii..behave semua!!" ;p

oshinz said...

alahai comelnya monyet tu..

ayahmamilisa said...

alahai sweetnye qaleef dok kat sticker monkey tu..;)
nak join jugak gojes mom blogger..huhu~teringin nak jumpa mommy2 blogger..

CikNaa said...

comei! thanks tau aty kasi bende ni kat afiq..

Siti Haslinda Sadiken said...

anakanda qaleef mmg sebijik ikut muka bonda aty yer..comel la wall stiker tu :)

Aine Ainun said...

kemain comel die posing..
ala,,,saya ble berangan je skrg nk buat apepun, sbb dok umah sewa lagi..
dok merantau saba jela..=)

jaja_NorLiza said...

aty ni wat ape2 pon cantik! idea yg kreatif dan menarik..

leh tak jd personal interior designer kat umah akak..hehehhee..

errrmm...bila leh dapat jupe aty lagi? :)

m@m@yAyA said...

aty suka sangat ngn hadiah yg aty bagi..
zura da xsbr nak tampal nie..tp dok umah mak knala than napsu nak guna..
tapi memang terbaikla hadiah yg qaleef bagi nie..

Baiduri said...

c0meyyyy =)

kasih hati said...

comelnya qaleef...

Ros Anis Rusli said...

qaleef sejak besar muka dh nampak sebijik muka aty....murah senyuman qaleef nih..

cikpingu said...

weeee... comel je buh monyet2 tu...

qaleef pun rilex je die amek gmbr ek... tunjuk gigi lg

Chekgu Azrine said...

Mmg naikla sis..suker qaleef nmpknya tuh..

Rose Azadir said...

Salam, comelnye anak sis...sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

Sufi Al-Arshadiy said...

Comelnye...kiut pulak nampak monyet gayut ramai2...yg ni qaleef takleh cabut ek?

With Julia said...

Tetiba sedih hahhaha sbb xdpt door gift muahahha...xpa2 thn depan hado kan aty hahhaha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alahaii...bila tgk anak kamu..muka hampir sama ngan anak buah saya yg dah setahun x jumpa tu...