Wednesday, June 19, 2013

Rumah ku Tidak Terurus... -macam ni kate ko nak terima tawaran paper KOSMO ??!! -




peerrgghh ko....orang lain sibuk2 sekarang ngan gelombang fenomena blog susun atur urus umah bagai..
tetibe ko up pasal umah ko tak terurus....uhuksss...apekaaaahhh.....

eeaaahh....aku ker yang ketinggalan..
atau aku jer ker yang baru perasan..
pasal fenomena susun atur sekarang ni...
ker sebenarnyer dah lama....tapi aku yang tak amik tau...
eeerrr....iheart organizing..ask ana...omputeh2 nyer tu aku tau ar...
hek eleeeyy ko....kemain lagi omputeh sesajer..
ko tengok..ko tengok..betape hebatnyer orang2 kat meysia ni sebenarnya...
ko jer tak perasan...

okeh okeh...fineeeee....

aku rase..dah lame dah mereka2 ni..
aku yang tak perasan sangat....hampuuuunnnn hokeh...

korang memang hebat ar bagi aku...
kagum tengok kegigihan korang semua...
fenomena yang aku rase sangat ar bagus...

rumah aku jugak yang tunggang langgang tak terurus...

tu pon ade gak offer nak masukkan umah aku dalam surat kabar KOSMO..
weeeeyyhhh....malu ar...!!!

baru2 ni dapat offer melalui email tuk masuk kan rumah aku kat paper KOSMO pulak..
sisipan hari ahad..kan ade satu ruang tuk idea2 deko ni kan....
dah ritu 2-3 offer aku terpaksa tolak..[cissss...poyo tak ayat]
yang ni dah pindah umah sendiri pon nak tolak gak ker...??

iyeerrr...terpaksa tolak....
umah tak siap lagi..celah mane ko tunjuk2 kat orang kaaaannn....

baru jer pindah 3 bulan lebih....
pas pindah...tak sempat nak fokus kat umah sampai siap..
aku kene alih kan perhatian pada arwah mak aku yang mase tu perlukan rawatan rapi...
yer ar...aku kene ulang alik shah alam rawang...ke hospital lagi...
eeaaahh....bukan merungut mengungkit bagai...
aku buat ngan senang hati..
tu pasal aku rela jer tinggal kan umah macam tu jer ape pon tak siap...

ko tengok ritu..aku up..dah masuk 3 bulan pindah..langsir baru nak siap jahit pasang..

yang kate siap macam playroom dan bilik tidur utama tu pon..
siap gitu2 jer...siap ala kadar...
tak sempurna pon...

pecah belakang..kitchen cabinet..haraaamm nak setel lagi..
pagar depan ruamh pon..time2 umah aku ramai2 orang datang nak tengok mak aku lar..
waktu tu bangla2 tu semua sibuk gak nak bancuh simen...
nak buat acaner...salah timming..
bende ni bukan semua di dalam perancangan pon..

pasrah....

tu akak wartawan KOSMO tu tengok gambar bilik yang tak seberapa...
terus nak offer aku..
adeeyyhh....bukan tak sudi..
tapi..tu..depan pagar pintu masuk...
tak siap2 lagi...acaner nak masuk paper..popular lak tu...
kalau setakat akak tu tengok cat dinding bilik yang ala2 tu jer...
luper kan jer lah niat...buat malu diri sendiri jer aty hooooiiii.....

maaf yer kak terpakse tolak buat mase ni...[dan jugak pada mereka2 yang aku dah tolak jugak sebelum ni]
in syaa Allah...kot lah ade rezki nanti..
nak merasa gelemer masuk majalah...tivi..paper bagai kannn....


tapi kan..
tetap malu ar rasenye nak panggil orang buat photoshoot masuk majalah...tivi...yang ni paper popular pulak..
tunggu jer lah derang offer balik..kot lar ade kan....huhuhu....

kurang2...setahun-2 gak tu....ngeeeee....
aku ni semua buat sendiri..
takde interior designer pon...tak mampu weeyyhh nak upah2 orang profesional nih...
jadi dah kate idea sendiri tu...
kene gigih sikit ar mencarik dan merealisasikan impian..eceeaahh kooooo....

jadi..harus lah mereka2 dan ko2 bertabah menunggu update pasal umah aku ni hek...miahahahaa....


tak per...yang penting harus puas hati....weeeaaaaa....





p/s :: sedang fokus pada ruang tamu dan dinning area....







17 comments:

erin said...

woahhh rumah aty confirm cantik punyelah nanti, dh siap nanti mau berderet offer masuk..hehe..gambate!! haha tetiba

CikNaa said...

tolak? alaaaa...

Fizah said...

diorang tgh tgu aty laa tuh...setahun pun sanggup der...hihik ;)

Nurzakiah Hanum said...

:)

ain shahrulazri said...

waaa.. bestnye dpt offer deco2 umah huhu..

Gieyana said...

Bila ko dh bsedia nnt k babe! Mesti nkkan yg terbaikkan..:)

Chekgu Azrine said...

idea yang best kompem orang hargai sis..yg penting sis sudi kongsi2..

Siti Fatimah said...

waa....xsaba nk tgu uma aty masuk paper.. =)

eima said...

hebat tu ... mana tau nanti ko leh wat part time designer ..utk deco simple2 ke

Aine Ainun said...

tahniah ler Aty, kamu mmg gigihpun..

eh, x lame lagi mst jadi jugak..=)
jgn lupa bgtau kalo da masuk kosmo eahh..=)

Nadt said...

woowww..best..best..offer masuk paper tu..aty memang pandai sangat deko. nadt suka tengok n tiru..haha..

Nana said...

aty..rs mcm dh bc entry ni aritu. ke tersilap publish? ekekeke..
anyway..agak2 klau dh masuk kosmo tu, tlg bgtau hokeh. nk gunting masuk frame. jd la diy artwork utk sbg penyuntik smgt. hahahaha..
anyway, umah u mmg layak la..=D

O'gosh Iskandar said...

rezeki tu..

PinKy MoMMa said...

umah aty cantik aperr? klu kiteorang dah lompat2 umah secantik tu hehehhe..kiteorang ni lg tak de apa2 tu..sobs :"(

D Yatie said...

Wahhhh. Rupanya dah beberapa kali tolak. Hihihi. Tapi uamh aty mg cantik bebeno deko nya.

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

garanye entry akak..sabar2.ada yg mengata akak ke? sbr ya. =)

jaja_NorLiza said...

akak tak heran dan terkejut dorang offer aty! mmg umah aty cantik!!

cepat siap deco-deco rumah..nak tumpang glemer! hehehhe...