Tuesday, July 23, 2013

'APPLE' untuk Qaleef....



ritu Qaleef dapat hadiah yang aku rase sangat menarik...dan terbaik...
APPLE LEARNING HOLY QURAN MACHINE..
perrgghh nama..gempak tak..
haaa...Qaleef dapat apple ko..
jangan main2...Apple kecik tapi sangat2 ar bee-manpaat tuk Qaleef



ni lah die Apple yang aku cakap kan tu..
hebat tau benda nih...


tu ko tengok kat button2 die tuh..
ada doa2 harian..ade azan..ada bacaan Al-quran -surah2 lazim dan pendek- ada nashid arab
memang hebat..!!


ko tengok..bende sekecik tu..
menyimpan 26 jenis bacaan doa
16 surah lazim al-quran
ada azan dan dzikir
dan 6 nashid


tu projection tu...ada lampu siap hokeh..!!

aku memang kagum ngan apple nih...
kecik..senang nak bawak letak dalam bag...
siap ade tali sangkut..
aku suker sangkut kat tombol playroom qaleef..
asal aku lalu kuar masuk..aku mesti nak picit bukak kan tuk qaleef..
cuma satu jer kurang bende ni...suare tak ley ekjas..
kuat tu lah..kalau malam2 aku nak letak kat telinga Qaleef dengar sebelum tidur..
memang tak boleh...sebab agak kuat tuk bagi die melena...
prefer dengar sayup2 jer lembut masuk ke telinga tu.-pakai tab-

eeaahh..aku bukan nak jual tau..
rega pon aku tak tau..
sebab ni hadiah orang kasik kat qaleef -terima kasih banyak2 sangat atas hadiah sebaik ini-
aku macam pernah nampak ritu kat satu kedai ni..
tapi sebab dah ada..jadi tak teringat lak nak tengok kan harga...
tak ar mahal sangat kot..dalam 3-40 sebijik..
bende sebaik ni..aku rase sesuai ar ngan rega dia...
tak kan nak berkire kot kaaaannn.....
kot lah ko nak beli kan tuk anak ko nanti..
aku memang galakkan sangat2...sebab bende ni sangat bagus...
ti kot aku terjumpe lagi..kalau teringat..
aku update kat ko eh...[insyaa Allah]








16 comments:

fifi said...

ada online ni kak..hah,lebih kurang gitu kot harga dia.

Tina Othman said...

Bagusnya Apple ni

Nurzakiah Hanum said...

bagusnya

GREENJADE said...

cuba sis taruk selefon tape kat sound speaker tu..slow sikit bunyi nya.

saya pun ada dpt gift ala2 apple gini..pas taruk selepon tape..ok sikit lah volume tu.

Suria said...

kat fb EcoBaby RM30 sebijik ^^

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

skrg dah banyak alat2 yg bersifat islamik pembelajaran macam ni.. bagus kan. sebab budak2 kan suka main2 sambil tu boleh serap masuk otak..

Emailkan saya alamat kak, nak hantar kad raya ni : yanapinggiran@yahoo.com.my

ciksuen said...

menarik la! nnt nk cari gak lah utk Sufi..

mizzy amalina said...

I pun belikan utk Eusoff sebijik kaler ni!!
Hehe..mmg berguna la apple ni.comel pun comel.kalau travel jauh2 pun boleh bawak,dgr dalam kereta.siap lampu2 lagi!hehe..

Chekgu Azrine said...

bestnya..untung qaleef..

hayati hashim said...

Yati pun ada mcm nk beli.. tp dok tmbang tara antara ipad n apple ni. Las2 lupa terus.. bagus function dia tp bab suara tu wat nk kena pk lagi sebab objectif utama nk pasanhkan kt aisy masa dia tgh tdo..

Mimy Hamid said...

kalau sapa tau jual kat mana tlg bgtau aku...aku nak beli

IeRA said...

bestnya

pena rozie said...

Bestnyer....

eima said...

mmg bagus ni kan ...
ade unsusr2 mendorong diorg minat ilmu islam .. bila dah selalu dgr diorg atometik akan hafal...

Mrs.Farhana said...

nak beli jugak la utk Awisy..tp mlm2 kami psg kan bacaan alquran gune radio kecik yg 4segi tu..beli kt lowyat je.msk memory card then on..hehe

Ros Anis Rusli said...

plan nk bli jgk utk airiell