Tuesday, July 23, 2013

Impiana :: cerite lampu terendak SSF



sabtu ritu...konon2 jemaat tu dah letih benau..
tak nak gi mane2..
aku ni bukan ley tengok laki aku lapang sikit...
jam2 tu ngajak kuar...alasan..?? dah lemau senin jumaat duduk umah...kahkahkah...

alaaa...kalau ikutkan...aku boleh jer kuar sendiri...
janji laki aku jage dak qaleef tuh...
tapi laki aku rela lagi ikut aku gi shopink dari die kematu duduk umah berdua...
aku duduk umah 5 hari ilek jer.... kuikuikui...

#eeaahh...qaleef ni dah lelebih ni golek2 tolak aku dah sipi2 nak jatuh katil ni...ini tidak adil..!! * tetibe


okeh..sambung...
hari jemaat tu dah kemain penat dari pagi kemalam..
tidor matik tak sedar diri dah pastu sampai terlajak sahur..
sedar2 dah kol 5 suku...
tak sempat aku nak masak..makan roti jer pon boleyyy....
ponnnn ade hati lagi nak kuar macam tak reti2 penat kaaaaannn....

laki aku cakap -dah topup tenaga- sedangkan tak makan nasik sahur tuh...
nak ikut aku punyer pasal.....

sedang kan aku nak gi SSF kat bandar sri damansara tu jer ponnn...
*seb baik die bawak aku sebab lepas tu honda nyer battery kong..tak ley hidup...pheeww..lap peluh aku

dah setel persiapan kain baju raya -sampin qaleef jer tak jumpe lagi-
kali ni nak siapkan umah raye pulak..
bajet macam ar orang datang nak tengok umah ko aty hoooiii....
alaaaa...aku nak cantik bukan tuk orang lain...aku nak umah aku cantik tuk mate sendiri gak...
pergi SSF nak carik lampu terendak tuk ruang tamu...
tak tau mane lagi nak carik..eearr..malas sebenarnya...
kat IKEA pon tak de yang aku pekenan...*bosan
nak gi sampai ke nilai..tak kose pulak aku..
nak masuk setiap kesai lampu pon aku rase tak gigih..
dengan harapan kat SSF tu ade ar lampu idaman kalbu under bajet...

kat SSF sekarang ni ada sales...
separuh harga jugak ar..tapi tuk ahli jer...


memula nak amik yang ni..kaler hitam tuh...dah banyak kali aku aim dalam magazine..
kat SSF ni harge die 200 lebih kot lebih kurang..kecik jer tuh..
kat tempat lain aku pernah nampak sampai 5-6 ratus...peerrgghh...macam tak logik jer..
material plastik jer ponnnn....
tapi aku dah pekenan..dan konon kat SSF ni rega lebih murah dari kat tempat lain..
aku dah pegang2 belek 3-4 kali dah...
tapi laki aku tak suker pulak...*alasan..?? plastik...
okeh...fineeee....tak nak derhaka hokeh...ngeee....


suker yang simple2 modern macam ni..kaler hitam *nampak simple..tapi rega tak hengat ko..pfftt...




aku pekenan jugak yang kace2 macam ni...
tapi...kalau aku beli jugak...hanye lah semate2 nak buat hati aku luker parah kalau qaleef kasi pecah..sobsob..luper kan...


pilihan yang ada...okeh lah...kebanyakan menepati citarasa...
cume duit jer aku tak teraseprase jer ade dalam purse nih...cisss....


tu yang ko tengok 500 lebih nak ker 600 hengget tu..rega lepas discount tuh...
harge asal tak silap aku nak dekat seribu...*pitam
tapi memang solid kot body die...tu yang mahal kemain...
okeh...aku belum sampai ketahap tu nak habes beriban tuk side table lamp saje...


aku beli yang ini...besar dan tinggi.. seperti yang memang aku nak..
batang kaki die tuh..material macam metal ker besi..aku pon tak pasti..
tapi bukan plastik atau kayu ar..
ade chrome sikit macam besi tuh..
sesuai ar kalau nak nampak simple lagi modern kan...*macam bagus jer ko kan..kahkahkah..

iyer..itu jer aku beli kat SSF tuh...
sebatang lampu terendak untuk ruang tamu...
sungguh ni...aku tak beli ape2 yang lain..
ni pon...aku rase..kalau honda tu tak buat hal..mesti aku tak beli....muwahahaha...
mase fes round...aku ajak laki aku kuar..
dengan harapan nak ajak pergi pradigm mall kat kelana jaya tuh...
nak gi kaison kate ko carik frame gambar..
tapi dah battery kong tak ley start enjin..
seb baik member2 fared dekat situ...boleh nolong..
sementara aku nak menuggu mekanik sampai tuk ekjas battery kereta...
aku masuk dulu dalam kedai ngan dak qaleef..dok dalam ekon...
haaa..tu yang terus terbeli tuh...
walaupon memang ada niat..tapi konon2 nak tengok2 dulu kat tempat lain..
dah sudah jadi hal cegini..memang rejeki SSF tu ar nampak gaye nyer aku beli jugak ngan dia...cisss....

tapi tak per...aku puas hati..nak carik kat tempat lain tah tak tau biler pulak...


p/s :: sebenarnyer nak beli pasu bunga..carik2 pasu hitam kemain susah nak jumpe...kalau ade pon rega 4-5 ratus...*gullpp....pasu jer hooii...!!





10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi di sini :)

pena rozie said...

Bile la blh g ssf ni.....

Mimy Hamid said...

ko nak gi kaison tak yah jauh gi KL Festival Mall danau kota tu jek...hukhuk hamboi lampu raya hokay

Liyana said...

Hehe cantik lampu tu..

IeRA said...

cantik....

Haslinda Sadiken said...

uishh..pasu pun ratus2..nanti lin try serbey kt ayer itam..kat sana kan byk pasu..huhuhu

Cik Puan Rara said...

hehehehe rejeki ssf and atas pertolongan honda.hehehe.cantik lah lampu tu aty.raya rara nk dtg umah.jemput taw nanti.hehehe

Chekgu Azrine said...

Aaty kalau pilih apa pun lawa..

ayahmamilisa said...

wah sophisticated sangat nampak lampu terendak ni..musti mahal kan..

fazianbatrisyia said...

alamak dah nak ghaye...ghumah tak berkemas lagi ni, seriau lak...