Wednesday, July 10, 2013

bazar Ramadhan ATAU gigih memasak..??



dah nak pukul 4 ni..menu nak masak untuk berbuka tak pikir lagi...haaaiihh..
sepatut nye dah kene kuarkan dari esbok dah yang frozen tuh...
tapi tak pikir lagi..jadi tak tau nak kuar kan ape...
ikan ker..ayam ker..daging ker...udang ker...ppfftt.....

macam ni lah ko suri rumah hooii....
masuk ramadhan ni..celik mate pikir masak sahur...
laki aku tekak melayu jawa...
sahur ker bukak pose..kene makan nasik...

bertabah lah aty....


ritu sebelum2 pose..dah cakap nak buat jadual menu untuk bulan pose..
jadi..tau dah ar nak siapkan bahan2 awal kan...
tapi ni dah mase hari pose...
haaarrrrrrrraaaammmm nak nampak bayang menu...
pastu sekarang..dah mule gelabah cicak pikir nak masak ape.....


bagus pulak blogger yana up entry pasal menu 30 hari...!!
tinggal nak tukar2 sikit jer tuk aku..
yang mane tak reti nak masak tu...tukar menu lain...ngehngehngeh...
kalau jam2 ni baru nak belajar masak lauk baru...
memang tak ar jawap nyer..
bulan2 pose bukan ley rase2...tokok tambah ape yang patut kan..
kang...boleh potong selera kalau menu tak menjadi...ccoooiii..!!
jadi...play safe...yang mane hagak2 tak boleh tu...
ko tukar jer ar ikut suka2 hati ko kan....muwahahaha..

ko kalau nak tengok 30 menu tu sila ker blog Yana ni yer...


tapi kan..rase nyer...fes day pose ni..
macam besh jer kalau dapat beli kat bazar ramadhan kaaaaannnn..
baru feel sikit..teruja tengok ape yang ada...

eeaarr..tapi azam sebenarnyer nak masak jer sendiri sepanjang pose ni...
puuii.....ko tak pose pon..tak gigih nak masak hari2..
kejap2 kang ngajak laki makan luar..
ini kan pulak time pose kaaaannn...
tapi..time pose ni..feel nyer lain macam sikit...
keeerrr..sebab baru awal2 pose....eeaarrkk....macam yer jer ko kan...kahkahkah...


okeh...stop blogging..
ko tu suri rumah aty hooii...!! tak sedar2 lagi ker kene pikir nak masak ape petang ni...uhuukss...


baik lah...


selamat berbuka yer korang2 nanti...eeaahh...*macam awak sangat pulak aku ucap ni...heheh..


p/s :: ko...masak ker bazar jer...??






14 comments:

achiek anis said...

masak kak coz anis malas nak bersesak2 di bazar tu...dh la penat kan...huhu

Nurzakiah Hanum said...

masak je la

e k i n ♥ y u s r i said...

waaaa...
husbend ekin soh masak kat umah
huhuhu

Mimy Hamid said...

aku mmg nekad nak masak...gigih keluar buku resepi huhu

D Yatie said...

Kite g bazaar je aty oi. Hahahahaa. Kalau ddg angin kus2 nak masak tuh, 5 lauk kte hidang. Cewaaahhhh! Hahaha.

erin said...

berbuka beli bazar je, sahur je masak, and time weekend akan masak waktu berbuka n sahur sekali, hari kerja ni x sempat, aish klu balik dr umah bbsitter nk berdukung je, tak pun bergayut sambil menangis tepi kaki masa kita masak, mmg x boleh..manja terlampau haihhh, nak berkepit je.

Cik Puan Rara said...

hamboi aty.nk ke bazar ye.myb ok lah sbb harini 1st day puasa kan.so makanan sume fresh.kalau sok sok myb dorg dh panas panas kan balik.hehehe.rara nasib MIL masak.so balik ni mandi.solat.jaga anak.hehehe

mOoN said...

bestnyalaaaa jadi suri umah... teringin jugak... hehehe

Mar Mansor said...

saya lik keje..terus masuk dapur..masak..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hari pertama pi bazar, meriah :)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

boli jo kak... :)

Chekgu Azrine said...

Menu mee goreng basah pilihan ank2..ank2 rekues gitewww

Mama Vogue said...

Ke bazar lah.. sebab berbuka berdua ngan hakim. Abah dia malam2 kang baru balik..hehehe

YanaUjang said...

Hr ni buka kt luar sbb celebrate skali besday mil...hehe sok br start buka kt rmh...errr org lain masakkn.bkn bazar...tp tempah kt org..hoho :)