Monday, July 08, 2013

cerita di sebalik 'DOOR GIFT'



tak perabeh lagi cerite basi besday qaleef tuh...

walaupon kate sambutan bukan besar-besaran..
takde khemah bagai..
takde makanan kambing bagai...
takde proper preparation pon...
tapi aku tetap sediakan door gift tuk kawan2...
sekurang2 nyer..ade gak sumtin yang istimewa sebagai kenangan ko kan....
walau hadiah tak ar besh mana ponnnnn...uhukkss...




ko tengok...siap tempah goodies label lagi ko...!!
sempat pulak ko kan...

cerita di sebalik goodies label ni ::

aku tempah dari Ekin dah lama...
mase bulan 3-4 ritu lagi...
mase tu memang kiteorang merancang nak buat sambutan besday party setahun Qaleef..
siap dah tempah tempat tau...
tapi... tak de rezki biler keadaan kesihatan arwah mak aku yang tak mengizinkan tuk kiteorang berseronok...-terus langsung tak ada hati nak buat ape2 mase tu-
segala tumpuan di beri pada arwah mak..
mase tu masih mengharap mak akan sembuh dan sihat..
aku ngan tina sama2 dah rancang tuk buat majlis doa selamat dan sambutan ulangtahun kelahiran qaleef dan Lu'lu [anak tina] -besday 7 may- serentak..
tapi Allah maha mengetahui segala.. dan Allah lebih sayangkan mak..
tak ada majlis doa selamat tuk mak...apetah lagi tuk sambutan besday cucu2 arwah...*nanges

tapi..di sebab kan dah tempah awal...
dan ekin pon dah siapkan...
aku tetap amik dan pikir tuk simpan jer sebagai kenangan besday pertama yang tak di sambut...
tapi sungguh..aku sangat2 suker kan goodies label yang Ekin buat..
sangat menepati seperti ape yang aku nak...
harga pon murah dan berbaloi...
comel giler sampai rase nak nanges aku tengok...

tapi mase tu..aku pasrah...sebab tak tau tak akan guna....



tapi tu la....memang rezki aku...
geng mommy gojes tetibe plan nak buat gathering sebelum pose...
dan..dengan selamber tak reti nak berbasa-basi..
direct jer aku cakap nak tumpang sambut atau sekurang2 nyer nak merase potong kek besday Qaleef yang pertama ramai2 ngan kawan2 lain...
biler derang setuju jer..
aku terus lompat bintang..
tak sabar2 nak gune kan goodies label tu...!!
siyes ni...-ni kisah benar- 

terus gi carik hadiah ape yang nak di bagi....
ekin mase tu dah siap2 bagi ngan brown paper dah...
tapi aku tak tau ape aku nak isi dalam tu...
dalam kepala otak cume pikir -aku tak nak bagi makanan..aku nak bagi sesuatu yang ko boleh buat kenangan-



dan...aku belikan ini...!!!
ROOM DECOR STICKER...-dengan design yang berlainan-
aku siap beli untuk playroom qaleef lagi...
alaa..ade aku cerite ritu yang pokok kelapa ngan banyak monyet tuh...



waktu betul2 kat kedai tu..nak beli..
jam2 tu aku tipon ciknaa kompemkan berape orang yang pergi...
bukan kedekut tak nak beli lebih..
tapi aku pikir...kalau terlebih...celah mane pulak aku nak tampal kan...
ko tengok...dasar....ngeeee..

lepas tu sekali lagi terduga..
biler fenomena jerebu melanda.....ceeaah ayat ko..
drama betul....!!

aku dah feeling2 dah nak sambut besday qaleef mase tu kat taman layang2 kepong tu mengikut plan asal gathering..
tapi di sebab kan outdoor activity tak bagus tuk anak2..
jadi..last minit terpakse tukar plan..
ko bayangkan..esok kol 10 nak gathering..
malam2 tu kat fb..ngan aku ngan2 ciknaa sekali tak tentu arah mencarik idea tukar tempat...

aku pon mase tu dah pasrah...
dalam hati -tak merase lagi lar aku nak pakai goodies label tuh..sobsob..

masing2 pikir...
mungkin tak ramai akan datang sebab last minit tukar tempat kan...
aku siap2 dah cakap -kalau tak ramai datang..aku jual jer bende alah aku dah siap beli tu...
muwahahaha...nak menjual barang jer lah keje ko ni aty hoooii....!! ~lalalala...



oohh..suker giler gambar baby comel pakai lampin nih...
rambut seciput sebijik qaleef....




aku ni punyer ar tak senonoh...
sebab pikir..-tak ramai yang datang-
siap tak balut semua..
aku rase..aku balut separuh jer kot..
kang..kalau tak habes..aku siap2 balut..membazir pulak kertas minyak aku tu..
hahahaha...kedut giler ko...!!

sekali hambek ko..
aku beli 20 keping...orang yang datang nyer...lebih..!!!
betul2 panik dan rase bersalah aku waktu tu....
sebab ade yang tak dapat..
tu ade yang aku hantar kendian2..
ummi Qi [Julia]..harap bersabar yer....ngeeeee...

yang mane tak balut tu...aku soh derang pilih jer sendiri gambar mane derang nak...
menyesal hokeh...menyesal tak balut semua..ppfffttt.....

pasrah....


dah selesai dah pon....
mane yang tak dapat...aku mintak maaf sangat2..
sedih pulak aku..ko dah berbuih mulut nyanyi2 lagu besday kat qaleef...
tapi tak dapat doorgift khas dari aku dan qaleef....hampun yer....



korang yang lain..
kalau pekenan ngan goodies label ni..
boleh gi tempah dari EKIN...insyaa Allah korang pasti akan puas hati dan suka akan hasil nyer..
macam aku ar...punyer ar nak gunekan sangat label ni kaaaannn.....ahaaakks..







16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

:)

fazianbatrisyia said...

semalam pun sy ada gi birtday party anak member...cute giler sticker & door gift tu...ala x ambik gambo lak...siap ngan choc fountain..mashmellow & hias sendiri. Rajin emaknya nak buat cm tu.

as ♥ Leenda said...

yezzaaa..mami asrap siap boleh pilih nak design mana..hihi..
mekasih ye aty..sumpah comel sticker ni..

Chekgu Azrine said...

Cantik...akk pun.xthu lg nk buat kt mana beday aish nti..huhh

UMIE SUE said...

wahhhh bestnye.aqilah xde rezki nk dpt stiker tu..hihi..
tak dpt nak pi.tak tau jalan nk pi sana

ain shahrulazri said...

cutenye doorgift tu :)

Mimy Hamid said...

aku plg suka doorgift ni ..murah rezeki qaleef dan mama nya aty..tq so much..muahh

eima said...

ok la ko ttp berusaha utk buat yg terbaik .. kesalahan kecik je tu kan kan ... terbaik la

ctmah said...

kite pun suka door gift tu aty..dapat gambar monyet.balik rumah sgt tak sabar nak bukak n sgt x sabar nk tampal.tp hubby ckp jangan.syg tampal kt umah sewa.udahnye ku simpan elok2 kat dalam bilik =)

aYda said...

Shomell...atleast aty still ade effort utk celeb8 besday qaleef kn..rugi xdpt pegi..sobsob mcmla ade org jemput huhu

aYda said...

Shomell...atleast aty still ade effort utk celeb8 besday qaleef kn..rugi xdpt pegi..sobsob mcmla ade org jemput huhu

BUNDA a.k.a KN said...

assalamualaikum,

bunda datang ziarah sini..

fifi said...

Hehe...takpela kak.at least..ada jugak dari takde..

m@m@yAyA said...

tq aty doorgift yg super awesome plus kiut miut..
Cm xdan lg nak tampal mklomla dok umh tokma yaya semuanya dicatu..huhu

tapi mmg bestdoorgift nie tokma yaya pun suka..
tq aty..

Asz Miza said...

Tq aty..doorgift tu comel sangat..dapat monyet ngan pokok kelapa tu tapi belom tampal lagi sebab belum ada rezeki nak duk umah sendiri...kang ada umah sendiri harus daku tampal..

Cik Puan Rara said...

aty.rara punya ada x =( hehehe