Saturday, July 20, 2013

penat dan kesabaran..


Dah masuk pose ke 11 nih... (betul kan dah 11 hari?)
Lemau tak tau masak ape...
Ni lagi2 sabtu ahad kate ko nak masak spesel sikit kan..uhukksss...

Pukul 4 terkebil2 lagi pikir menu...

Mencabar hooiii.....kahkahkah....

Semalam bukak pose umah tina...
Punyer ar penat satu hari dr pagi2 kuar..
Gi shopink barang raye kat shah alam..gi pkn..sacc mall ngan alam sentral..pheeewww..
Biler di carik memang susah nak jumpe....ggrrrr.....
Sambung pas jumaat gi jusco bukit tinggi..
Tapi kat jusco qaleef dah letih sangat kot..die nyer mengamuk baring2 sujud kat lantai jusco tu weeyyhhh...!!
Pegang tak nak..dukung taknak..soh jalan tak nak..soh pakai kasut pon mengamuk..letak atas stroller lagi la tak nak...
Sudahnyer..laki aku angkat terus keluar..hape pon tak beli..tsktsk...

Seb baik ar aku dapat gak baju raye 2 lai yang memang aku nak...
Tu pon jenuh berpusing dan waktu tu qaleef tido dlm stroller..
Kalau tak..memang sia2 jer ar ari semalam aku...

Syiok ko semalam shopink tak ramai orang nak lage2 montot...hahaha...
Baru besh nak memilih kan..
Kalau hujung minggu cam rini..kompem aku ley pitam...ngehngehngeh..
2 3 menjak ni tak gigih nak bersesak2 macam dulu..pppfftt...

Malam pulak..lepas setel bukak pose kat umah tina... setel solat..
Terus balik..tapi sempat lagi singgah up town shah alam...!!
Sebab pikir...tah biler lagi nak kuar shopink kan..
Nak setel cecepat...malas nak kuar2 carik lagi...

Peerrgghh...penat giler semalam...sakit pale bagai..ngan drama laki binik lagi..
Tuh belum cerita pasal ade orang biadab lagi...tak reti nak bersabar bulan2 pose nih..
Macam ar aku nak menipu ko kan...
Aku ni keluar semalam..celah mane pulak kalau setiap minit nak bace email bagai..
Udah2 lar tu..tak kan time aku kuar pon nak membizi me reply email orang...
Jadi kalau tak reply jam2 tu..jangan ar ko nak pikir dan cakap bukan2..
Bersabar jer tak boleh pulak ko kan...
Lagipon...bukan ko sorang jer hoi aku nak ingat..
Dari ko heboh dok nak meraban ngan aku email setiap hari..
Ape kate ko sabar jer sikit tunggu barang tu sampai...
Ni aku tak reply..sebabb tak bukak email dah aku sibuk ngan hal lain..
Ko nak menganjing aku macam2 kan...
Sepanjang aku berurusan jual brg ngan orang..beratus2 orang dah..
Ni ar pes time aku jumpe orang yang tak tau hujung pangkal procedur...
Ko hengat..ko dah bayar waktu tu..jam2 tu jugak ko ley dapat barang ko ker..??
Weyyhhh...ko bukan beli kat kedai runcit..
Kalao ko tak sabar2 macam barang tu boleh basi..ko pergi jer carik kat kedai..
Beli kat situ.. cash jam2 tu ko dapat...
Aku dah hantar seperti yang di janji kan....belum pon seminggu...
Ikut pengalaman aku..pos laju tu nama jer laju..
Tapi per caye lah cakap aku...ade pernah sampai seminggu pon tak sampai2...!!
Tapi so far..barang tak pernah lagi hilang..alhamdulilah
Kalau tak sampai pade orang nyer pon..pasti lambat laun akan dipulangkan pada aku balik..
Tapi..kalau ar ade brg tak sampai2 lepas seminggu..
Baru aku akan amik tindakan..kalau terpakse mengganti barang..atau refund balik duit..
Aku akan buat..tak kose aku nak menipu2 duit atau barang orang..
Muker aku besepah weyhh dalam blog nih...

Pfftt...bulan2 pose nih..saje nak menguji kesabaran aku taw...uhuukkss....

Okeh..luper kan..astagfirullah...
Nak2 bukak pose ni...
Aku masak nasik hujan panas..ayam masak merah..ngan kuah kari sayur..
Nasik tu ar mencabar sikit...lauk lain simple2 sudah...lalala...

Esok kuarga aku..adik beradik aku nak bukak pose kat rawang..
Nak masak ape tak tau..*dahkesatpeluhdulu

Okeh..nak bukak pose dah..nak zikir doa ape yg patut..
Mustajab berdoa waktu nih...insyaa allah..


Selamat berbuka kawan2...




Bajet macam ade orang bace waktu ni...







12 comments:

Wawa said...

Hah ari ni sebab mama naila duk boikot taknak bukak pesbuk, ni mama naila bace...hihi...

Fuh! 30hb ni amek cuti sbb nak bersoping katenye...hahahah...hari kerja kompem tak bersesak bagai...

Wawa said...

Hah ari ni sebab mama naila duk boikot taknak bukak pesbuk, ni mama naila bace...hihi...

Fuh! 30hb ni amek cuti sbb nak bersoping katenye...hahahah...hari kerja kompem tak bersesak bagai...

Sufi Al-Arshadiy said...

Ujian meniaga online...
Agaknya dia jarang baca blog akak kot. Tu yg tak berapa kenal, terus ingat nak kena tipu..takpela,maafkan dia,ada bahagian yg baik untuk akak&keluarga nanti... Chayok2!!

penyisir rambut said...

dengan tekun sy membaca kak oi...fuhhh..bace pon dah bayangkan yg akak tgh marah...sabar2....hehehhe...rajin buat nasi hujan panas ye..colourful la ye...

UMIE SUE said...

fuuhh..sabar itu subur aty..hihi

puansazusarin said...

Klu org jenis cmtu xblh ble brg on9..kne cash n carry jer..sabo ajer lah sis :)

Chekgu Azrine said...

Mmg Da pesen.org xreri prosedur bli brg scr online.lps ni dh tau jgn lyn dah aty.buat sakit hati je!!

Buatla menu ns aym.ok kot utk jamu fmily aty...hehe

izyan zulkiply said...

Dgr cite time raya ni lg la lmbt brg smp sb rmi org skg beli bju raya .kuih raya online kn.

!k@ said...

Org mcm ni pun ade ke...adooiii aiii..
Sabar bnyk2 ye aty..

Puteri Satu said...

biz online ni memang kena banyak sabar kan ty... akak selalu kena... jenis dapat customer tak nyempat2... jenis tak paham apa makna sabar... jenis tak tahu apa itu beli online... adeehh... memang geram rasa... bila kena marah tu..cam debor2 je hati geram... tapi nak wat camana.. redha jek dapat customer gitu.. bila dapat barang sengaap terus.. kot ye pun informla barang dah dapat.. ni hareem sampai ke sudah tak bitau.. malu gamaknya sebab tuduh kita memacam... aduhai...

ameris said...

aty, awk marah saya ke??

ayahmamilisa said...

sabar ye aty..dugaan di bulan pose ..