Tuesday, July 30, 2013

DEKORASI DINDING :: Kufiart oleh Creative By Two




dinding ruang tamu aku gonjeng..
kosong..takde frame bagai..
sunguh bosan...

kiteorang cube elakkan guna frame atau dekorasi yang sama ngan umah sewa dulu..
memang ar ko kate cun..
tapi dah pindah umah ni..
konsep kate nak lain..carik ar idea lain pulak kan...pffttt...

dinding ruang tamu agak luas..
pulak tu sama plan dinding dengan ruang makan..lurus..
panjang lebih kurang 24-25 kaki kot..
memang kene betul2 pikir idea yang sesuai..
tak nak letak terlalu banyak frame dalam satu dinding yang sama..
jadi...awal2 dulu..pikir nak letak frame art yang besar punyeer...

ade gak rase nak letak cermin..
tapi....hurrmmm.....sebab ade plan jangkamasa panjang -untuk renovasi-
jadi..pospon dulu idea tuh..
kene sesuaikan ikut keadaan dan tempat..
kene pilih idea cermin yang dramatik sikit..
baru ar gempak kan..ngeh ngeh ngeh...
tu semua kos hokeh...kos...pheewww...

oohh..aku tak minat nak letak wall sticker..
walau cantik mane pon sticker tu..
tapi aku tetap rase tak masuk dengan jiwa aku...





sumber :: google

kalau ikutkan aku mahukan sesuatu yang macam ni


sumber :: google

atau frame besar macam ni..



suker sangat pada frame belakang sopa tu..!!
sesuai jiwa raga aku...uhuukkss..

tapi ko hengat frame2 gambar2 macam kat atas ni murah ker hooii...
riban2 hokeh...pheewww......

tapi kan..
selain dari gambar2 art macam kat atas tuh
ade lagi idea deko untuk dinding aku rase menarik..
yang dah lama sangat sebenarnyer nak gi tempah...
dari umah sewa lama..sampai nih dah masuk umah sendiri dah...

wall kufi art..!!

oohhh...jatuh cinta sejak dari...eerrr...tak hengat..tapi lame dah dulu..

cuma nyer...mase awal2 dulu..
tak tau nak tempah kat mane..
pernah ajak fared gi carik kat kampung baru nak menempah...hahaha..
tapi sampai ke sudah tak pergi pooonnn...

sampai ar Faezah dari Creative By two bukak order untuk kufiart..
memang tepat ar pada masanya..
eerr..asalnyer...kufiart ni pon bukan lah bende pertama yang aku tempah dari faezah..
sebelum tu aku ade tempah wall art untuk bilik qaleef [tu nanti aku share kendian]
nih kufi nih pon..lame dah aku tempah...
aku tak amik yang sedia ada dalam blog dreative by two tuh..
aku tempah pada faezah ikut saiz yang aku nak...
haaa...memang cerewet...lepas amik mase yang agak panjang..
dan banyak kali ubah...
akhirnyer..siap lah kufi art AYAT SERIBU DINAR..
dengan harge yang aku rase sangat murah berbanding harge yang pernah aku tau...!!
sangat cantik..menepati citarasa...terasa sangat berbaloi...


aku tempah tanpa frame 
AYAT SERIBU DINAR
saiz 70cm x 100cm
material aku tak tau ape kenama nyer...tapi memang berkualiti..
harga :: RM 120


frame pulak aku beli dari IKEA
saiz yang sama 70cm x 100cm
warna hitam 
harga :: Rm 115




dan ini lah hasil nya...!! -sebelum digantung
cantik kan....



memula aku tempah ni untuk letak kat dinding ruang makan..
biler dah siap...rase macam...lagi besh kalau letak kat kat ruang tamu...
sebab kufiart ni sangat ar outstanding dengan saiz yang agak dempak..
letak satu frame ni jer pon dah memadai tak yah nak letak frame lain lagi kat dinding tuh..
kan dinding ruang tamu selari dengan dinding ruang makan...
lurus memanjang..
jadi..letak frame ni kat tengah2..memang dah menguasai keseluruhan ruang..







gambar keseluruhan ruang..
nanti insyaa Allah aku akan up entry lain..~lalala..

ko kalau berminat nak menempah kufi art yang cantik macam aku nyer ni..
dengan harga yang aku rase berpatutan..
ley lah ker blog CREATIVE BY TWO ni hokeh..
banyak lagi design2 yang gempak dan cantik ko boleh pilih kat situ..
aku ni pon ade rase nak tempah lagi satu kufi art tuk family hall tingkat atas tu...
pas2 raye ar...yang ni pon aku nak setel kemain lame hokeh..
pening faezah melayan nyer...uhuhukks...
neway..thanks sangat2 pada faezah sebab buat sesuatu yang betul2 mengikut seperti ape yang kiteorang bayangkan..
kemain lagi laki aku teruja..
dia yang eksaited dari awal dulu nak menempah kufi macam ni...
ni hadiah untuk dia jugak ar ni...aci tak...hahaha...








17 comments:

wawa syaida said...

same la...tak minat wall sticker....btol tu...maybe tak kena dengan jiwa...sbb lain orang lain pandangan :)

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik2

Gieyana said...

Mmg cntik beb..aq pon suka kufi art ni..:)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

mmg cantik..mmg kena tempah nanti

Cik Puan Rara said...

cantiknya aty.lawa combination kaler dye.

fazianbatrisyia said...

cantik sgt. sy pun minat kufi sebab nampak moden.

eima said...

klu cam ko nye ni brape harga nye ... cantek la ....kita org islam mmg elok berkonsepkan islamik dlm bentuk kaligrafi art .....cantek

Mrs.aisheiteru said...

Thanks kak aty. Nampak besar la plak bila dah gantung kat dinding. Nak mintak kebenaran share gambar kat FB.

~ NANA ~ said...

nice!
i pon suka khufi...tp order dgn blogger ekin tu je...hehe

Nurzakiah Hanum said...

SELAMAT TENGAHARI
ANUM BR LEPAS HBS EXAM
SINGGAH SINI LU

puan yatie said...

tahun depan inshaAllah bakal ada rumah sendiri boleh rujuk blog kak untuk idea design mcm mana. thanks ye.. :)

Jemput singgah blog yatt>>

http://yattpinkymaniac.blogspot.com/

m@m@yAyA said...

cantikla aty kufi tue,teruja lak nengoknya~

hurm nti lehla bg pezen tuk besday mama nti..Tq aty bg idea~

Ema Minami said...

waaa...cantik!! konpem rumah dah siap nnti mesti order kat creative by two tu jugak...

CikNaa said...

ciknaa beli tikor raye aje :)

Mimy Hamid said...

lawaaaaaaaaaaaaaa...aku tunggu ekin jamal hantar tempah ngan dia

Alin Marlini said...

Dah lama cari ayat2 quran yg cun...tima kasih atas info

jaja_NorLiza said...

Mmg cantik kan? Akak pon dah lama aim kufi ni...sbb ada mende lain nk setelkan dl..terpaksa hold kan...eeeeiii...tak sabar nk gi umah aty...phew!!!!