Tuesday, July 30, 2013

spiderman memang wujud..!!









biler qaleef dah mula nak memanjat grill umah..*pengsan

pheewww.....mencabar aku dengan anak bujang....
sekarang tak ley dah aku nak biar2 pintu terbukak gitu2..
memang memanjat sesajer lah kerje dia..
fes time ritu...fared kat luar menjemur karpet..
dan aku kat dapur mengemop lamtai..
sekali pandang depan..qaleef dah kat grill yang atas2 tuh..!!
siap terlepas tangan sebelah...meroyan aku menjerit mase tu..
seb baik aku cepat kejar...
dan tangan qaleef lagi satu kuat berpaut..
kalau tak.....tak dapat bayangkan....pffttt...
berderau darah aku nengok nyer....

lepas tu..die seronok nak memanjat lagi...
aku soh fared biarkan...dan jaga jer dia memanjat tuh..
nak biar die merasa..
kang lagi aku larang...lagi die akan carik peluang nak buat..
aku takut kalau die buat di luar penglihatan dan kawalan...
jadi..die dah merasa panjat sampai atas tu..
dah tak buat dah pastu...*makkoberpeluh2tengokkomemanjat

alahai qaleef....



33 comments:

MisZ FyZa said...

Ni baru namenye anak lelaki..hee..

:: Mrs.Eady :: said...

Anak jantannnn :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ngeh3, spiderman versi kecik

eima said...

fahim tak penah pun panjat gril ... klua de pun takat satu tingkat je

tp klu si alisha ...mgg slamba je cam qaleef .. sabo je la .. slalunye aku biarkan je tp ngan pandangan aku la .. mls nk mrh biarkan die ade kemahiran memanjat ....

ettyzukhair said...

haha jenis grill cmtu mmg senang nak panjat..kat umah etty grill berlengkok2 so ameer xpanjat..lgpun pintu selalu tutup..but kat nursery grill ala2 aty punye ha mmg laju je panjat..lagi2 wt2 comey sambut mak pak dia sampai nak amek dia..padahal xtau mak pak tgk kecut dh perut ni ha!!

nyummcakes said...

*lap peluh kat dahi

anak pn mcm tu. dr sofa dia terjun tiruk je. kami terkejut namun sempat sambut. fuhh~

Ema Minami said...

hahaha..amboi....semangat qaleef skrg yer...diap memanjat lg haa...heee...

m@m@yAyA said...

mmg mencabar bila ank da pndi memanjat nie,aty jgn kata ank lelaki daku yg ank gegurl nie pun pergh mencabar sguh!!!*

MizzTina said...

yay, tinggi lagi nak...tinggi lagiiii

Nurzakiah Hanum said...

budak2 suka memanjat

MimahAjil said...

amboi spiderman.tinggi betul memanjat.anak nak membesar ek Aty.makin dilarang tu yg dia suka buat...sabar jela

JaSSNaNi said...

salam kenal.. :) singgah tengok spiderman kecik.. :D comel sangat spiderman ni.. gigit sket lah.. :D

Haslinda Sadiken said...

boleh la mintak baju spiderman utk raya nie

e k i n ♥ y u s r i said...

grill cm2, lg senang die panjat kak

hati2 yer qaleef syg

ayahmamilisa said...

qaleef punye langkah memanjat grill tu punye la panjang..hihi..terel btul manjat..lisa blum lagi manjat grill ni..lisa suka main kunci kat pintu grill tiap kali bukak pintu..huhu..

fazianbatrisyia said...

umur anak cam tu mmg tgh mcam2 kerja nak dibuat. sama cam Najla...semalam dia panjat da sampai atas gril tu siap dia panggil "kakak...amik"...soh turunkan dia...

~misshuny~ said...

baby laki cmni la kak aty..abes benda nak panjat..hihi

Aeen said...

mula mama pening kepala ek bila dia dah memanjat grill..hehehe...siap pegang sebelah tangan lagi tu..qaleef2..:)

YanaUjang said...

mmg boleh luruh jantung nengoknya..huhu rmh ai xde grill gini..ffuhhh so zafirah pjt tangga je..ai biarkan je tp pantau jugak la..dorg mmg xleh kena halang..kang jd tantrum..haha~ so apa dia nk kasiiiii...janji x hover :)

cik hani said...

Ni ank jantan mama dia ni...

::Cik Azie:: said...

ala comeynyee si qaleef ni.. nk tunjuk dah bujang tu...

Liyana said...

Qaleef cakap. Ala relax la mama..baru panjat gril..keh3.

Errr anak bjgku pun sama gak memanjat gril gitu. Hishhh

puan.mila said...

wahh mmg ank jantan ni..hehe

JunAina said...

Time ceggini memang lah depa nak explore semuanya. Hati2 sambil buat kerja mata selalu curi2 pandang anak.

Chekgu Azrine said...

Hahha..nila namanya dah panjang akal

Puteri Satu said...

HEHHE.. SEbiji pangai Naufal masa setahun lebih..gitulerr gayanya... satu keje dok nunggu dia tepi grill tu... hik hik... lelama nanti dia bosan..sesekali je dia g manjat... ehehhe

ily♥ said...

bukan kate anak bujang je aty, anak dara pun gigih jugak memanjat...Faheem tak payah cakap la, even grill yg tegak2 tu pun, selambe jugak die panjat. boleh pulak die kepit grill tu guna jari kaki..haiiihhh...
Anak-anak buah yang pompuan pun taknak kalah...same gak memanjat..same je melasak..pengsannn..

Cik Puan Rara said...

hmmmm nasib grill umah MIL rara kerawang2.kalo x anka dara tu dh memanjat jugak.

simplyasweettale said...

tengah lasak waktu nie. my girl pon sama ;)

Mimy Hamid said...

kena pantau kena pantau....aduyai anak membesar risau tul..takut jatuh je

antalya said...

fuhhh tinggi nya dia panjat. ank akak xpanjat gril tp pnjat sofa then wat terjun tiruk ke lantai

Fiza Rahman said...

Amboi...bukan main lagi memanjat. Memang dah pro habis ni ☺☺

Alin Marlini said...

Spiderman malaysia..hihihi