Friday, July 12, 2013

Pakej percutian ker UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE termurah..!!!





lama dah aku tak ke singapore...
eerrr..pernah pergi pon sekali jer dulu2 mase jadi budak baru nak naik...
pastu...lepas kawen ritu..konon2 nak gi hanimun kat sana ar..
tapi rezki Allah bagi cepat..mengandung pulak..
terpakse lupakan hasrat nak ke UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE tu...
giler ko ngah awal2 pregnant mase tu [sebelum keguguran] nak main bende2 alah tu semua...!!
dah tu..rugi ko kalau pergi dah bayar tiket mahal2 tapi tak dapat main pulak kan...ppfftt...

ni sekarang dah ade dak Qaleef...
ade anak ni..seronok nak bawak berjalan tu lain sikit..-walaupon lagi letih sebab mengejar die berlari nanti kan...pheewww...*dah tau dah
teringin balik nak pergi UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE tuh...
pasti qaleef teruja..dan makpak nyer pon akan jadi hover..ngehngehngeh...

ni lepas2 raye ni..dah masuk akhir tahun..
aku tau..ramai yang nak habes kan cuti tahunan..
lagi besh kalau ko yang dapat bonus  3 4 5 bulan tuh...peerrggghhh....!!
[dengan harapan laki aku pon dapat sama feeling2 dapat gi bercuti luar negare]

asal akhir tahun jer...ko pakat ramai2 nak gi bercuti kaaann..
kalau macam aku tahun lepas tak dapat gi bercuti sebab sibuk kan hal nak pindah umah baru..banyak gune duit..
nganga2 jer ar tengok masing2 up entry gi bercuti..sobsob...

jadi..korang yang masih belum merancang nak gi bercuti ke mana tu..
lagi2 kalau yang ade anak2 nak di bawak...jam2 tu jugak lah nak cuti sekolah kan..
atau yang nak ber-honeymoon tuh..
yang suker kan aktiviti2 outdoor...aku rase UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE ni adalah pilihan yang tepat..

ni ko tengok ape yang besh nyer UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE tuh..






feeling2 gi US terus dah ko kan...!!
memang besh...dah lame giler nak gi sini..
tapi asyik lah menunggu anak besar sikit..
haa..ni dah sedang elok rase besh nak bawak qaleef berjalan akhir tahun ni..
dah boleh bawak dah...

dan menariknyer nak kongsi ngan korang jugak...
travel agen TAREEQ AL JANNAH Treavel [travel dan Education sdn bhd] ni ade buat PAKEJ PERCUTIAN KE UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE ngan HARGA YANG TERMURAH...!!

ter-murah hokeh...termurah...


Pakej percutian ke UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE bermula serendah RM 273 TERMASUK ::

  • hotel + breakfast
  • Tiket masuk UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE [USS]
  • Bas Transfer JB-USS-JB

muraaaaahhhh kaaaannnn...!!!



dan yang besh lagi..dah alang2 ko sampai singapore tu..
dapat pergi sekali ker SEA AQUARIUM lagi terbaik..
ade sekali dalam pakej TAREEQ AL JANNAH Treavel ni...



Pakej USS + SEA AQUARIUM hanya bermula serendah RM 319 TERMASUK ::


  • hotel + breakfast
  • Tiket masuk UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE [USS] + Sea Aquarium
  • Bas Transfer JB-USS-JB

pheewwhh.....memang murah sangat....





aku tau..semua orang suker bercuti kan...
macam aku jugak...
tapi ngan bajet yang rendah..nak gi luar negara..memang mencabar ar...
jadi...aku cadangkan kat ko amik pakej percutian ker USS dan Sea Aquarium Singapore kat travel agen TAREEQ AL JANNAH ni...
sebab aku rase berbaloi dengan pakej yang murah...

aku suker gak berjalan gune khidmat pakai travel agen..
senang..biasanye travel agen akan sediakan semua....
lagi2 pulak kalau tempat tu baru nak fes time pergi kan...
takde lah ko nganga jer nanti...


ni ko ley tengok review penuh dari web travel agensi TAREEQ AL JANNAH Treavel ni sendiri..

kalo ko rajin nak pergi terus pon boleh..
alamat berdaftar kat sini ::

Tareef Al-Jannah Travel & Education Sdn Bhd
No 3-2-1, Jalan Medan PB4A
Seksyen 9, 43650 Bandar baru Bangi, Selangor DE
Tel :: 03-89264104




okeh...selamat bercuti semua nanti yer..




p/s :: terus nyanyi2 kat Fared ngajak pergi....





24 comments:

nurul harnani said...

as salam kak.. oohh singapore my hometown.. suke2. anyway thanks for sharing.

salam ukhuwah dr nanie..

ini entry lepas nanie tentang iuniversal studio singapore..

http://nurulharnanikasmari.blogspot.com/2012/04/universal-studio-singapore.html

Nurzakiah Hanum said...

semua orang suka cuti2
best kan

malynd_anggun said...

baru balik uss!
memang best sangat3!

:: Mrs.Eady :: said...

murah giler!!

D Yatie said...

Tarikh tak kisah ke ni aty. Ai is feeling2 nak pegi dah ni sama macam tekak dah feeling2 cheesekut si diya. Hahaahaha. Mmg nak sgt pegi ke uss nih. Nk tgu arissa besar kata nyeer. Hiii.

ameris said...

aty, kalu dh plan tu cpt2 gi. kang termengandung kena tunggu lagi pulak. macam saya dulu kengkonon nk gi obisi, masa anak 7 bulan tetiba ngandung lagi. dah geget jari. lani anak dh 2 tgh giler aktif kena tunggu besar skit lagi baru feel nk berjalan tu ada. skrg buat penat kite je dok ngejar diorang...

Fiza Rahman said...

Thanks for the info aty. Saya last month gi USS, company trip. Anak2 tinggal...huhuhu...Tapi memang best klo bawa anak2.

cik hani said...

cik hani pun tak pernah g singapore lagi...

suami saya ada kat sebelah saya masa komen ni..mengada-ngada kan dia ni?? hihikk..

dgn harapan dia bawak isteri dia ni g singapore..amin..

nida-razak said...

murah la pakej tu... nak pegi..baru cadang2 dgn kawan nak pegi dalam buln 9..last year pg xpuas..huhu

Cik Puan Rara said...

wahhh murah lah jugak tu.sbb tiket masuk uss tu pon dh mahal sbnrnya.

MisZ FyZa said...

G la aty,lu mase lpas kawen g c2 gak..puas hati..byk permainan..best dpt tngkp gambo feeling kat overc..hee..cume yg xlarat nk mnapak dlm 2..luas sgt..ngan cuace pns..huh..lg 1 xde sedia surau nk solat tau..kne cr port bentang tikar kalu nk solat..;(

LisaLisut said...

wow cool gle! i br igt nk g thn ni tp tp tp ngndung lg.haha. fine.. nx yr.. sighh haha.sbb i mmg kaki main benda2 adventurous tu hehehe

SweetLikeWhat said...

murahhhnyaaaa..dah lama teringin nak masuk USS ni..huhu

ayahmamilisa said...

bestnye aty nak gi USS..
dd penah pegi singapore skali je..tu pun time tu ngah pregnant 5 mos lisa dalam pewot..
gi ngan hubby, MIL, parents, adik bradik dd sume..last2 decide tak gi USS pasal ngah pregnant..not good kan nak naik sume mende mainan tu sume..yang adik bradik lain sume pegi..jeles tengok diorang begamba..tapi takpe jalan2 kat merlion ngan hubby and lisa dalam pewot pon ok ape kan?hehe..

With Julia said...

Fuhhh pucuk dicita ulam mendatang....sayang aty...nih yg nk booking nih ye nak booking....jom aty jom :)

Sayang aty ketat2 hahahhahah mekasih sudi kongsikan percutian murah dan terhebat sbb umi Qi x pernah langsung pi singapore...weeeeeeeeeeeeee :) verangannnn

safiyyah osman said...

Nak start berzikir tepi telinga eli muahahahaha..

O'gosh Iskandar said...

fuhh..mmg gila murah...

Chekgu Azrine said...

menarik!!!!!*buntangbijikmataexcited*

eima said...

mmg murah habis la ....tp nk pegi tu ssh sikit sbb budak kecik yk games tak leh main tak syok la plak

Travel Delight said...

Pakej Tempat-tempat Menarik di Singapura
- Universal Studios Singapura
- Singapura Marine Life Park
- Singapura Flyer
- Day + Night Safari di Singapura
- Tempahan Singapura Marina Bay Sands Hotel
- Tempahan Hotel Masa Perayaan Sentosa Singapura
dan lain-lain

Travel Delight
http://traveldelight.biz
QQ: 841-888-666
ask@traveldelight.biz
+65 6292-2221

Hai, kami adalah agensi pelancongan di Singapura. Blog yang anda tulis sangat sempurna, gambar-gambar anda juga menarik dan cantik. Ia sangat berguna untuk tetamu kami. Bolehkah kami bekerjasama dengan anda?

Kami mengharapkan balasan anda.

Kasih Salina said...

Menarik ni ke USS, situlah yg paling murah nk bajet kalau nk bw anak jejalan selain legoland...huhu

Faridzul said...

My visit to Universal Studios Singapore

http://faridzulabdrahim.blogspot.com/2014/03/travelog-universal-studios-singapore.html
http://www.youtube.com/watch?v=l3rwo54KVgE

jessica s. said...

Hi ! Nice post !
I am Jessica located in Johor Bahru. You can also contact me if you want to buy USS tickets.
Promotion price available.
SGD 65 (Adult) & SGD 50 (Child).
Price negotiable for Group Booking.
Price include entrance ticket plus FREE 1 day parking at carpark USS, FREE SGD5 meal voucher & FREE SGD 5 shopping voucher!
SEA AQUARIUM on promotion,
SGD 29(Adult) & SGD 24(Child).

Call me: Jessica at 017-7055381 & jessica.travel8686@gmail.com
Visit my website: Love Travel
at https://www.facebook.com/lovetravel86

Thank you for reading! :)

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..