Friday, July 12, 2013

tragedi bersahur




sahur pertama haritu...
dak qaleef tetibe ikut terjaga pukul 4.30 pagi time aku nak masak nasik lemak...
kalau bangun senyap2 tak per ar gak..
ni die punya melalak macam baru bangun dari mimpi ngeri...
yang geram tuh...ngah abah nyer pon tak nak..
walaupon abah nyer dukung duduk sebelah aku yang ngah memasak sambal udang...
peerrggghh..mencabar gak waktu tuh..
dah semangat2 bangun awal masak nasik lemak..sambal udang..
nak goreng ikan bilis...anak mengamuk ajak naik katil....ggrrrr.....

sampai hangit sambal aku waktu tu...
seb baik belum masuk udang...aku pulak tak kecik kan api..
jadi..dah hangit tu..masak jer lah lain..peerrggghhh.....

sahur ke dua semalam pulak...
boleh terlajak bangun..!!
dah masuk waktu imsak baru sedar..huwaaaa...!!!
sempat minum milo dan esp shaklee jer...
dah kunci alarm dah...kol 4.30 ingat nak masak cabonara pagi tu..
mee omputeh dah siap aku rebus dah malam tu..
tinggal nak masak cabonara sekejap jer kan...
tapi..boleh pulak aku tak sedar ter-off kan alarm dan syiok jer terus nyenyak...
makan cabonara jer ko...??!! -omputeh lah sangat tekak tu kan-
tak kisah makan tu sebab..kol 1-2 pagi tu kiteorang laki binik dah melantak makan nasik..
fared gi site malam tu..jadi..die balik keje lewat..lapar..
aku pon makan jer ar sekali..
tapi..seb baik jugak ar kiteorang makan nasik gak kol 1-2 pagi tuh...
kalau tak..kompem menggingil badan ni hooiii....
tu pon dah hujung2 waktu semalam...badan dah rase 'kering' tak cukup air..ppfftt....

sahur ke tiga hari ni pulak...
bunyik jam terus bangun...tak de dah nak snooze jam tu...
ilek2 makan...
sekali mase basuh pinggang lepas dah setel makan..
boleh pulak aku terpecahkan gelas cantik reta arwah mak aku...
tu ar ko kan..sepatut nyer dari bukak pose malam nya..terus kemas2 drying rack kat sinki tuh...
tapi..bertangguh...haaa..salah sendiri..
jadi..dah penuh..ter pecah lah gelas tuh..huwaaaaaa...!!!
sayang ko....gelas cantik...-bukak pose nak pakai gelas cantik2 kate ko-
dah tak cukup satu set..tinggal 5  bijik jer.....sobsob....

kalau dari pagi2 dah ade bende yang tak kene..
mesti satu hari pon aku rase tak sempurna....haaaiihh...

tengok sahur ke empat lak esok acaner.....




15 comments:

D Yatie said...

Hihihi. Kte mlm kedua pn terlajak tp smpat lah masak nasik. Hahaha. Tp gelabah la. Huuuuu.

Fathin Nadziha said...

dugaan bulan puasakn kak.. hehe..

SYANI said...

Aku pun dah 3 hari berturut2 baby dok bangun time nak masak sahur.. Hasben pulak tak balik lagi... terpaksa biarkan dia melalak dulu sambil masak cincai2 nak cepat..

Mimy Hamid said...

gigih ko masak yang meriah bulan pose sahur ni..kagum..takpe la beb pasni hati hati kt dapur

Nurzakiah Hanum said...

setiap kejadian pasti ada sebabnya

JaJa_NoRLiza said...

macam2 aty ni..tp yg pasti anda seorang yg rajin..masak di pagi hari..hehehe..

doakan sahur esok semuanya akan sempurna.. hehe.

ayahmamilisa said...

wah tragedi ye..sian aty..dd pn pagi tadi terlajak gak..sempat sahur roti jek..huhu~

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

takde rezeki lah dgn gelas tu. puasa2 ni kena extra sabaar

YanaUjang said...

so far lom ada pape kejadian/kemalangan lg time sahur..huhu~ aty mamai lg kot tu smpi pecah cwn :)

Farhana IezAna said...

sama la kite mkn carbonara sahur tadi..

Chekgu Azrine said...

hehehe..lawak jugak sis..takpe..semoga dipermudahkan untuk sis dan suami menjalani ibadah puasa ye..

SweetLikeWhat said...

sabar aty..takde rezeki gelas tu..takpelah..sahur kedua pun anez terlajak..kes sama gak g tutup jam..emmm..betul la kata aty tu, kalau dah bunyi kena terus bangun jer..

Sufi Al-Arshadiy said...

Terlalu gigih tu masak sambal nasik lemak pagi-pagi. Lepas raya boleh bukak gerai nasik lemak..hehe..agaknya bau sambal tu sedap sangat kot tu yg qaleef terjaga...

Mama Aida said...

msk petang byk2...leh mkn sahur sekali...tak pyh msk pg...

Mama Aida said...

msk petang byk2...leh mkn sahur sekali...tak pyh msk pg...