Wednesday, July 03, 2013

tak tahan dengar mak nyer membebel..?



Qaleef duduk bersandar tngk bbtv kat sofa family hall sambil pegang truck dan buku truck die sepah2 kat sopa.. (sopa dah sampai)..yaaeeyyy

Menan berterabur sampai kebilik makpak..

Mama (aku) :: qaleef...-sambil buar muka ketat-

Qaleef terus toleh.. sengeh tunjuk gigi...

Mama :: kemas semu toys ni..kemas bilik awak...-lembut tp tegas-ceahhh

Qaleef menyahut ckp bahasa jerman...
Tapi masih buat tak tau...

Mama geram..masuk bilik kutip menan anak sambil membebel2 pokpekpokpek...

Mama :: nape bilik awak sepah2 ni...dah main  kene la kemas...kene lah disiplin...tak elok mcm ni..blablabla...pokpekpokpek.. (membebel)

Tak habes bebel lagi..Nampak qaleef  masuk playroom terus angkat menan2 masuk dlm bakul menan dia..lori2 besar jer dia tingalkan (macam aku selalu buat)
Lepas tu panjat sopa balik layan bbtv...sambil main truck..

Eeaarrrkkk...qaleef paham ker mak nyer ni membebel ckp ape ngan dia...??

Or qaleef tak kose nak layan mak nyer pokpekpokpek -macam kata- baik aku kemas..kang mak aku tak renti2 membebel..pening-

Aku tak tau nak senyum ker nak sentap..


Hahahaha..seb baik ko tak melawan kan......




Bagus......

Tu kalau abahnyer ade...
Aku pokpekpokpek membebel kat anaknya..
Dia yg bangun dulu mengemas menan anak...

Sama tak tahan dengar aku membebel ler teewww...

Menurun kat anak....haaiihhhh...








33 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sabar je la

e k i n ♥ y u s r i said...

hehehehe
mesti qaleef comel

CikNaa said...

hahaha.. terbayang adegan tersebut.. (eh terskema plak komen ini)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

hehehehe sweet je rasa moment tu :)

fazianbatrisyia said...

nanti buat n3 family area ye...anak2 kena ajar cam tu...tak pe pelan2, anak2 sy gak cam tu...

With Julia said...

Hahahhaha lawak lah aty....x kering gusi baca keletah Qaleef....pandai bebel bahasa Jerman ye...si Qi bahasa London....daaaaaaaaaa daaaaa je jawab yer...hahha

Mimy Hamid said...

Fayel mmg selalu kena bebel ngan aku..aku kan suara ala tarzan..now dah boleh ajar...aku suruh je dia buat itu ini heheh mama kijam

Ros Anis Rusli said...

smalam airiell sepahkan baju dlm almari baju..ms anis g mndi die men ngn dady die dlm blk sambil sepahkan baju.dady kua blk ckp tu airiell dh tlg kemas blk..ms tu penat blk keje blom ilang..dah tambah 1 lg penat..tetiba TERsoud asben napa biarkan airiel tarik baju2...asben terus g mndi lak..anis nenen airiell tertido smpai pg.bgn2 tgk bilik, umah, meja mkn suma asben tlg kemaskan..hehe...nsb bek dia paham n tlg..

Siti Fatimah said...

Hahaha...kelakar kan tgk telatah anak. =p

SarahSyafiq said...

terasa mcm comel qaleef bg respon mcm tu.pandai sgt.

Nana said...

hahaahahah..klau anak i..dia lg buat tak tau..suke tgk mak dia kene kemas sendiri. sobss

MimahAjil said...

sangat bijak la Qaleef boleh ikut arahan dan tau2 mama dia bebel ke dia..hehe

yUmiE AzuRa said...

haha terbayang2 cmne rope qaleef..confuse le mama ni asyik bebel je.nk tgk bbtv pn xsenang.hahaha

Ryn said...

qaleef nk suruh mama dy diam....baru layan tgk tv..hahahaha

m@m@yAyA said...

qaleef comel~hihi

cikpingu said...

muahahaha... buat xtau je kann...
adehhh... klu phm esok nih.. xtau la cmne...

eima said...

diorg paham la ....
aku pun slalu berborak ngan abah die ..alisha tu paham je ..

New Leaf said...

Comel sangat. HIhihi.

~ NANA ~ said...

bagusnya! tu tandanya dia faham & boleh terima arahan...hehe

achiek anis said...

hehe... seb baik dia layan jugak kak...klu airis dia sepahkan lg ada...pas2 marahkan mami dia pulak...heee

Aeen said...

hehehe..qaleef dengar cakap tu...nnt da pandai bercakap...dy lak bebel2..hehe..

aniswany lazim said...

cayalah qaleef...ada ciri2 anak soleh yg ikut ckp mak pak nyee..hihi

Cik Puan Rara said...

hahahaha yelah kot aty,dye kata sblm bebelan lg panjang.baik dye g kemas dulu.hahaha

SweetLikeWhat said...

hahaha comel sangat..die faham lah tu mama bebel..ekekkeeke

LisaLisut said...

i rasa dia dh paham babe! :D

hayati hashim said...

Mwnurun eh ngn prngai papa nya.. comel sgt aihhh

Lyana MK said...

hehehe nasib dia paham...hahaha kalo tak lg byk mak dia bebel

Chekgu Azrine said...

Dia faham tu sis..hehe..

izfanora said...

oloh, comel je dia.. adik za yg drjh 4 tu pn tak camtu.. makin disuruh, makin dibiar.. sbr je r.. qaleef is clever boy..

ida said...

Tq visit kita aty...tak sabar tunggu aty buh pic sofa baru utk family hall...

Baiduri said...

hehe..comel je qaleef kemas toys sndiri.. lelaki mmang suka brtindak tanpa bnyi kan? pompuan brtindak n brbunyi sama naik, hehe..

Sufi Al-Arshadiy said...

Big boy sgt dah qaleef ye..hehe..Nasib dia tak membebel sama kan..

cik fadh said...

alahhhh bijaknye qaleef !!