Thursday, August 15, 2013

cerite carpet Jakel ruang tamu aku..



haku dah agak dah yang semalam aku hapdet pasal jualan gudang carpet jakel tuh..
mesti ramai yang bising nape aku tak hapdet awal2 sebelum habes...
eeearr...aku hengat ko semua dah tak pikir pasal shopink karpet dah..
kan nak raye mase tuh...bukan ko sibuk dah balik kampung ker tinggalkan blog aku...ngeeee....
iyeerr...aku tau ar...
dari sehari belas2 ribu baca...
last2 nak raye tuh...tinggal berape kerat jer yang baca...
pat ribu pon tak sampai...sobsob...sampai hati ko....sobsob lagi...
tinggalkan aku...sobsob...

drama...kahkahkah...

alaaaa ko...raye2 ni..kan aku dan mintak maaf...
ritu sungguh aku tak sempat nak hapdet kat ko..
aku hengat ko tak heran dah...
aku ritu pon kan cakap tak de mud dah nak hapdet kan kan kan...

lalalalala ~buat2 tak bersalah nih

yer lah yer lah...lain kali aku update cepat2....hadeeyyhh...

eeaarrr....ni aku nak hapdet karpet baru aku beli ritu...
alaaa...karpet biasa2 jer....tak kan meluka-kan hati ko pon...ngeeee....




ni lah die carpet kelabu tuh..
kan aku dah cakap...carpet biasa jer..
memang sengaja aku carik yang kosong macam ni...
aku suker benang macam ni instead of carpet yang bule tebal melekat rambut susah nak sapu..
yang macam ni pon sebenarnyer susah gak nak sedut pakai vacume..
senang ko hangkat jer jemur kat pagar ketuk2 sikit...hahah..
aku ade 3 ker 4 carpet jenis benang macam ni...
jadi..dah tau macamane nak handle..nak bersihkan ker hape kan...





saiz ngam2 tuk ruang tamu rumah letak depan tivi



ruang tamu aku siap carpet baru...yaaeey....
dah lama sangat teringin nak beli carpet warne kelabu kosong nih...
nak ke nilai3 tu kemain malas...kat sana jer aku tau ley dapat murah2 carpet macam ni..besar nih...
kalau aku tengok kat pakistan2 jual karpet kat mall tuh...
carpet macam ni  cecah 7-8 ratus gak..kalau thread lagi tinggi...lagi mahal ar regenya..
even carpet pink aku beli sebijik macam ni aku pakai mase kawen tuh pon cecah 600 hengget..
tapi mase aku beli tu baru2 kuar...baru2 nak popular..
dah kire murah ar tuh 600 kat nilai3...
sekarang...dah ley dapat jauh lagi murah kalau ko pandai carik...
Rm 150 pon boleh dapat dah..

yang ni aku beli pon tak sengaja...-kate ko- ngehngehngeh....
alaaa..kalau tak beli pon tak per jer...
tapi dah kate kat Jakel tuh buat jualan gudang konon2 murah sangat tu kaaaannn...
teeeeeeeerrrr beli lah kate ko....


ko jangan tanya rega...sebab nanti hati ko akan terluka lagi....kahkahkah....
eeaahh..aku siyes nih....
tapi memang berbaloi lah bagi aku...
dah2 lepas bendenye pon...
ko tunggu jer lah raye tahun depan kot Jakel tu buat jualan gudang lagi kan..
oooooppsss.....



















27 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

Mama Lynd said...

Langsirmu mengundang kecemburuan..

Nur Zulya said...

lawanya carpet Aty.Akhirnya dapat juga tgk ruang tamu Aty...Terujanyaa!!!

Chekgu Azrine said...

Lawa tema kelabu..sgt okeh..hadoii..nanges tgok!!

Ayu sukatiakula said...

cantikkkk

Wawa Yusoff said...

wa terlepas jackel punya sale!! sudahnye kami ke nilai nun nak membeli kapet... huhu

Nadt said...

hari tu tengok kat umah makcik karpet sebijik camni tapi color merah terus berkenan cakap kat hubby "abang..nak karpet camniiiii..." hahahha..

ANAK MAMA SAYANG said...

Sama mcm karpet kat ruang tamu nora gak warna kelabu kosong mcm ni..apapun...nice sgt karpet ni

ayahmamilisa said...

cantek aty carpet kelabu plain pun..tak sabar nak datang raya umah aty :)

aYda said...

alahai mg tgh cari karpet gini pn...just nice letak kt living hall kn..

p/s : aty cer bg hint sikit bpe regenye tu??

TelingaBulat said...

cntiknye uma..btw karpet tuh mmg best tp dtgnye budak2,mengeletis btol tgn dok tarik2 bulunye..alahai

IeRA said...

cantik walaupun simple...

purpleryna said...

cantek

Cinta Zakirah said...

Cantiknya..kalo tau ada jakel jualan gudang memang akan serbu..tp xtau.

eima said...

mmg cantek ... pandai2 ..aku tak mrh sbb aku mmg takan pinye pun hahahha

salmia saidin said...

selamat hari raya aty. lama betul sy tak berblog. hahahaha

anyway, cantik ruang tamu rumah depaaa.. karpet tu memang. memang. memang cantik!

LisaLisut said...

Smartnya color ni!!! I suka! Cntik!

alin said...

aaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cantiknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Nana said...

aty..cer share berapa harganya..leh main2 hrga kt tmpt lain. ahaks ( tektik nk korek harga gak tu )

cahaya kejayaan said...

kak aty, cantiknya..pandai main dgn kaler..

ibuzaheenziyad said...

cntikkk.nk rau hrga plzzz;))

shima said...

brp harganya...heheh

ciNDerella stRikEr said...

Cantik....nad pon nak cr carpet. Tp utk letak kt ruangan mkn. Mcm mana bole xtau Jakel ada buat jualan gudang ni. Hukhuk

Mrs.Farhana said...

waaa..cantiknye..dh la mmg tgh cari carpet plain cm ni..

ari tu my mak ade ckp jualan gudang jakel carpet ni, tp idak la berkesempatan..hohoho..

O'gosh Iskandar said...

mmg jeles betul...anyway, selamat hari raya aty..

mrs kayrul said...

serius memang nak sangat beli karpet macam tue...tapi bila tengok harga telan air liur bergelen2 x mampu

NanaDiyana said...

Cantik carpet ni tapi slalu ingt mahal sangat...