Friday, August 16, 2013

Dekorasi Bunga dan Kufi





kufi art AYAT SERIBU DINAR tempah dari Creative by Two


bunga orkid aku beli kat air Hitam Johor mase balik kampung ritu
4 batang Rm 10 hengget...murah kaaaannn...
daun orked tuh Rm 5 hengget serumpun..
kat sini...aku dah carik..bunga yang sebijik sama..sebatang Rm 13-15 hengget...ppffttt......
pasu sedia ada.. nak kan pasu kaca hitam...tapi nanti2 lah...mahal sangat...


dan sekeping frame gambar gambar kami 3 beranak..
sebagai penyeri...*berseri la sangat kaaann...
cukup dah tu....tak nak sarat2 macam dulu lagi..



sudut ruang tamu yang simple jer...
tak de cantik mane pon...
hiasan dan bunga pon...tu jer yang aku letak..

eerrr...tivi bawah tak de astro...pakai ariel pon belang2 gak..*pasrah




p/s :: ramai yang tanya -samaada Qaleef usik atau bawak main tak semua hiasan2 kat umah aku- jawapan nya :: TAK buat masa ni...kalau ade pon..die usik sikit2 masa awal letak sebab bende baru..lepas tu tak dah...jadi tak de masalah kat aku tuk berhiasa lebih sikit...tapi tu sebelum dan buat mase ni lah..lepas2 ni..taj tau pulak aku kan....harap nyer..tak lah......







25 comments:

Fizah said...

beli transceiver je aty...satu decoder blh pakai dua tivi dlm umah...tp siaran sama, takleh ubah..

PinKy MoMMa said...

bunga tu tak de jauh lg ke ty oiii nak beli..grrrr..

tiba tiba sakit ati sbb jauh sangat..sbb hrga dia murah tu lg sakit ati hahaha..

mama leen said...

hehe baru nak tanya tadi tp aty dh jawap.. cantiklah umah aty.. siriyes.. nanti nak tiru deko boleh.. selamat hari raya

Nur Zulya said...

lawa..cantik..so inspired :))))

Nadt said...

baru nak tanya qaleef usik ke tak, aty da jawab siap2 kat bawah..hehehe..teringin hias macam ni tapi risau no dak saif tu mengganas.hoho..

yUmiE AzuRa said...

bagus qaleef.hihi.mayb die dh terbiasa dr kecik agknye.klu iman dlu time bsr2 qaleef mmg jgn harap le.abis bunga2 hiasan umh maktok die usiknye nk wt main.cuma skrg je dh xusik.huhu

Wawa Yusoff said...

bagus nye dak qaleef ni.. si elman semua nak di usik. speaker pak nye tu dah berapa kali dia buat cobaan nak menumbangkannya... huhu

Gieyana said...

Nice...qaleef mcm Nureen dedulu..dia x usik brg2 aq..:)

Nurzakiah Hanum said...

cantik kan

Semut Merah said...

alahai..untungya Qaleef tak usik decoration.. my son Adam, ya ampunnn... mmg tataw diam.semua benda dia nak main, even tv tu pun dia tolak..plag tv dia tarik sampai tercabut, side table dia tolak satu umah. kipas dia terbalikkan. Huru hara umah bila dia dh start 'berkemas'. dah macam kena rompak jer. so umah sy sekarang mmg kosong sekosong kosongnya. apa pun takder. kalau tgk, mmg kesian. huhuhuhu...

ctmah said...

simple n nice! =)

ayahmamilisa said...

tu la dd pon ada nak tanya jugak berkenaan qaleef kacau tak barang2 perhiasan tu..bagus ye dak qaleef..good boy..
lisa pon macam paham gak..kuih2 raya dia tak usik sangat yang dok kat ruang tamu..dah besar anak2 kita aty kan..hehe #tetibe#

fazianbatrisyia said...

murah dah orked tu. sy pun suka orked...suka hiasan yg simple...tak serabut...cantik

IeRA said...

pandai aty kemas....

ibuzaheenziyad said...

cantikk.tq 4 the idea.nk tny ..brp hrga tempah kufi tu.cantik.suka..

e k i n ♥ y u s r i said...

tak sabar nak raya umah akak nie

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

cantik sgt sis!!!! =)

Arina Yusof said...

perghh saya beli orkid exactly sama dekat aino living, rm5 sebatang kot.. ni yang jeles nihhh T__T

Chekgu Azrine said...

Akk rasa simple lagi cantik drp sarat..nak kemas n maintain pun senang kan

salmia saidin said...

ya allah baik behave naw anak aty. kt rumah ni pulak tak boleh nak hias2 lebih.mesti nk buat main. tambah2 klau bunga. hari tu terbalik tergolek bunga stand jatuh. sudahnya mamanye simpan kt stor je. pakai tahun depan barangkali. hahaha

anamizu said...

sonoknye tgk akak deco..
simple je tp suke tengok hehe
tak sbr nk ade umah sendiri hehe

Fiza Rahman said...

Cantik. Bagusnya qaleef tak usik barang2 ni.

UMIE SUE said...

lawanye atyyyyyyyyyyyyy..nnti nak dtg umh aty lagi

I'm Alina said...

suka bunga orkid tu........

Khairul Bariyah said...

salam, kat mana ye beli kufi tu .. berminat nak beli juga