Tuesday, August 13, 2013

coret2 4 hari beraya







raya pertama kat rumah mertua di Johor


kat umah maklong Batu Pahat




raya ke-2 aku agak sadis..masih di johor
sebab aku tak suker nak lepak2 kat rumah time raya..baru raye ke-2 pulak tu..
jadi kiteorang anak beranak 'menziarah' Johore Premium Outlet kat Senai tuh...hewhew..
malam tu ayah aku dari shah alam datang johor ngan adik2..



-ngan adik bongsu-

raya ke-3 beraya ker johor baharu ngan kuarga aku pulak...
sempat pekena roti canai mamak pagi tu kat simpang renggam



beraya kat umah mak lang -kakak ayah- kat Jb



raya ke-3 baru dapat beraya ngan Tina


dan Lu'lu Tasneem




Raya ke-Empat depan hotel sebelum bertolak tuk beraya di Seremban
kat JB..bermalam satu malam kat hotel area Danga Bay [tak ingat nama]


Qaleef tidur sepanjang perjalanan Johor - seremban
kepenatan


beraya kat seremban -umah Uncle Aris dan Untie Ieja [adik arwah mak]-

lepas2 tu takde gambar dah...sebab masing2 dah kepenatan..
beraya sampai ke malam..
sempat singgah shah alam umah ayah dulu sebelum terus ke Rawang..
memang betul2 letih...tapi tak per...kite nikmati raya sampai lebam...Lalalala...

next...
rumah kawan2...
rumah sedare mara yang dekat2 sini...
rumah blogger....
macam biasa..selagi tak habes raya...jom kite saling menziarahi...

bertabah lah Qaleef....uhuhukkss...



p/s :: gambar raya tahun ni kurang...











15 comments:

YanaUjang said...

i beraya kg mertua pn byk duk rmh je...sedara mara xramai + ramai yg xde kt rmh ms 2nd raya tu...laki i pn smpi mati kutu xtau nk bwk binik dia ni jln raya mana...hahaha

yUmiE AzuRa said...

haha klu kt umh parents husband pn sme xtau nk raya mne.tp nsb baek kg kt penang jd penyelamat.so ok le dpt berjln raya gak.hihi

TelingaBulat said...

ambui jalan sakan n beraya sakan.tp best kn kalau raye reramai..klu konvoi lg best

cik hani said...

Best jalan jalan raya..

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Pen Biru said...

assalam..selamat hari raya

ctmah said...

wah...
batu pahat sebelah kluang je tu..hihi!

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

bestnya jalan2 beraya... huhu

Wawa Yusoff said...

selamat hari raya kak aty..! wa x menyempat sangat lah nak beraya tahun ni. sebok kesahkan kawen adik ipar. next week nak beli barang goodies bag pulak..

harap2 dptlah lari2 besalam raya dengan mommy gojes.. huhu

Lelaki said...

baju kemain ...levis lagi.

Nurul Aziz said...

Nak dtggggg beraya tapi macam segan-segan.. hehehe.. kalau aty buatt open house okay kot? kalau reramai kurang segan sikit.. :)


JPO okay lagi, ni raya ke-2 pun dah ke jasko? raya ke-3 pun ke jasko.. jasko angun rawang je pulak tu.. urghhh stresssss! hahaha tapi takpela, raya pertama dah balik kampung.. cukup la sehari tu..


missayu said...

ayu pic raya tak de....

Cik Puan Rara said...

entry bergambar tp best.hehehe.selamat hari raya aty!

Sufi Al-Arshadiy said...

Oh contra sgguh dgn saya...saya kalau belah husband hari2 bejalan je. Tu pun x habis ziarah lagi. Belah saya pulak raya pertama je jalan. Raya kedua ketiga tggu org datang jela. Tu pun biasa raya ketiga Mak dah start posa sunat...mula2 kawin dulu janggal la tgk family belah husband beraya,sakan sungguh. Sekarang dah terjangkit dah..hehe

Umi Qi said...

Cantiklah baju raya pucuk pisang aty sedondon sekeluarga...menyerlah tau