Wednesday, August 14, 2013

jualan gudang JAKEL sebelum raya..



pasrah lah ko aku hapdet bende ni dah lepas2 raya.
warehouse pon dah gulung kelambu...
tak sempat nak hapdet awal...hampuunnn...
aku pon tau last2 minit...orang sibuk balik kampung jumaat tu nak cuti beraya..
kiteorang sibuk melawan arus highway ke shah alam semate2 ke jualan karpet Jakel tuh..uhuukkss.

aku memang nak carik karpet kelabu tuk ruang tamu..
konon2 nak gi carik kat nilai3 tuh..
karpet kat sane kalau pandai carik kedai..memang ley dapat muraaaaahhh.....
tu mengikut pengalaman aku dah 2-3 kali beli karpet ar..
tapi memandangkan aku tak berape gigih nak ke sana...
nak2 lagi nak dekat raye tuh..time pose lak tuh..tak kose pulak rasenye..
aku pon bukan lah terdesak sangat..ade jer karpet boleh pakai..
tapi sesajer..konon2 nak matching2 tema kate ko....puuiihh...




dalam kate malas nak gi beli tu..
tetibe 4-5 hari sebelum raye tuh...Nad [pinky Momma] tagged aku kat fb..
pasal jualan gudang carpet Jakel nih...kat shah alam..
dulu2...aku pernah pergi ngan arwah mak aku..
lame dah dalam 5-6 tahun lepas...
memang aku tau okey gak ar regenya kalau teror kaw-team ngan orang tuh..
iyeerr...memang boleh tawar menawar...
pukul 11 tuh nad tagged kat Fb...petang tu aku dah meroyan ngan laki ngajak pergi..
rezki sebab hari tu...fared balik awal dari site...









tak lama pon kat situ..
sebab pergi time orang sibuk ke bazar...
jadi..takde orang sangat...senang nak parking...dan senang nak memilih...
cume yang buat lama nyer..sebab nak kene main kejar2 ngan qaleef sekali 
sambil pilih carpet...pfftt...mencabar...

yang ko tengok harge karpet tuh..
kalo ko teror bargain raga..memang boleh dapat rega lagi murah giler...!!
ade yang boleh dapat sampai 80% dari rega display..
ade yang ko boleh dapat 2 keping ngan rega Rm150..
tapi tu lah..mungkin sebab aku pergi pon dah hujung2...
banyak yang murah2 dan cantik..dah habes...
tapi masih tetap banyak pilihan...
ko bayangkan ade satu karpet tu..[takde dalam gambar]..rega nye dalam 400 lebih die kasik memula konon dah lepas discount...
tapi aku tak nak sebab tu bukan karpet yang aku nak...
jadi aku bagi alasan...bajet aku kurang lagi dari tuh...
aku siap cakap..kalau 200 boleh dapat tak..-die terus kate okeh terus angkat-..pheeewww
saje aku test mase tuh nak tengok kan..
ruper2 nyer memang boleh dapat...
terus aku tanye die karpet kelabu yang aku memang nak beli...
ley tak dapat ngan rega tuh jugak..
sebab carpet aku nak tu memang jenis pilling [benang] tinggi..rega sedia mahal..
jadi..gigih membodek sampai 2-3 orang mamat pakistan ker hape tah sekali datang deal rega...
lepas dapat rega puas hati..baru aku setuju...
nak raye hoii mase tuh...tak ley lebih bajet...
tu pon..sebab ade lagi bajet..siap beli karpet tuk umah mertua dan 2-3 bende lagi...

nak tengok karpet baru...??
uhuukkss....alaaa..karpet biasa2 jer....
macam tu je pon ruper die...ngehngehngeh...
nanti lah up entry lain....

eeaahh..aku bukan sengaja kasi sapen sepelais la sangat kate ko..
anak aku dah bangun..nak kene layan die makan kudap2...




p/s :: kerana carpet Jakel nih...kiteorang untuk pertama kalinya berbuka pose dalam kereta hanye dengan air kotak milo...sobsob...-carpet punya pasal-












12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

yUmiE AzuRa said...

alaaa sje tau nk bg suprise:p
tp bab berbuka air kotak milo dlm kete sbb carpet,itu mmg kelakor.hihi
tp carpet punye pasal sanggup aje,ye x??berbuka dlm kete pn xpe jnji puas hati.hahaha

Lizzie Yasmin said...

kejam, kenapa baru tahu sekarang.. huhu.. Lagi murah dari dkt jalan TAR waktu raya ke?... huhuhu...

YanaUjang said...

waaaaa jualan gudang yg ku nanti² tp terlepas sbb xde masa nk pi s.alam tu..sobsob :'(

ctmah said...

aty!i lalu jek depan gudang tu..nak masuk mcm ngeri pulak..hehe

Nur Zulya said...

bestnya beli karpet,rambang mata.last beli karpet masa di nilai 3.

Chekgu Azrine said...

Akk pnh beli karpet kt nilai 3..tp.xdibagimya murah sgt..mgkn salah kedai kot kami masuk..huhu

eima said...

MIL ade bgtau tp aku ni mana la minat nk pi membeli ....

ayahmamilisa said...

aty, dd pon beli karpet raya kat jualan gudang jakel tu..kate dekat kan, haruslah terjah..hehe..

Tina Othman said...

Wah teror aty tawar klu saya confirm tak dpt murah

Umi Qi said...

Cantik betui carpet2 tuh aty...tetiba tingat karpet dlm bilik tido pun kena beli....kekkekeke

Nana said...

kejam plak rs bile tgk entry ni selepas raya nk masuk keje. ekekkee