Tuesday, August 27, 2013

Geng Gojes Beraya :: Baraan 3 rumah




sebenarnyer...baraan yang ni selepas beraya umah kak Amy [Ameris Loveris]..
hari ahad..syawal ke-11..
kire hari ahad tu...geng gojes baraan 5 umah..!!
eerrr...tapi aku dapat gi 4 umah jer...umah zura pagi sarapan tu tak sempat..
sentap minah tu oooiii....!! hahaha..hampuuuunnnn.....

lepas jer umah kak Amy tuh kat Sri Gombak..
terus terjah umah Ika kat taman seri rampai pulak...
tak jauh sangat pon...
tapi tinggal berape kerat jer..sebab lepas tu masing2 dah beraye sendiri..
tinggal kami2 ni jer..



candid...!! anak masing2 taknak duduk bergambar daaaahhh...



Zura - Leenda - Ros Anis - Atiqah [tuan rumah]
Ekin dan aku


huru-hara..!!


Qaleef dan Ammar [anak Ika] kat playrooms..
tengok qaleef duduk elok main ngan ammar kat meja nih..
jam2 tu rase aku nak gi beli meja tuh...kahkahkah...eerrr...siyes nih....


Qaleef dan Airiell men beskal sama2..!!
Qaleef kedekut..jadi Airiell tumpang naik dalam bakul jer..hahaha..
Zara nak tumpang pon dah tak muat..


yaaeeyyy...akhirnyer ada gambar kami ber-2...!!
ade gak yang sudi amik gambar kami..hahaha..
selama ni aku jer sibuk amik gambar orang kaaannn..
time kasih sangat pada asben Atiqah...




Lepas jer umah Atiqah...
kiteorang teruskan baraan ker umah Yana[Azfar] kat Bangi pulak..
kali ni Zura pulak tak ikut..
tinggal aku - Leenda - Ros Anis dan Ekin jer...
Yana buat house warming umah baru kuarge dia..
kali ni gambar kamera sendiri memang tak ada..
dah penat hooii...
tapi seb baik ade gak gambar kenangan bersama Yana asben die amik kan...


kami dengan tuan umah Yana

sampai sana..ramai jer blogger sampai jugak..
Mimy pon sampai jugak sekali..
sampai umah Yana dalam kol 5 lebih dah..
sebab mase on the way tu...hujan lagi jammed..
banyak kali pulak berenti2...
sebab timing dah lari...makan roti jala kuah kasi sedap gilers laju2...
tak lame pon kat situ..-sowi yana- dan terus mintak diri..

kalau ikut plan...
lepas umah Yana ni..nak terus beraye umah Ros Anis pulak..
tapi sebab kiteorang ade hal lain lagi..
jadi terus nak balik rawang...
mase tu Anis dah gerak balik dulu..jadi aku tak sempat ar nak jumpe die -konon nyer-
kuar highway singgah solat kat petronas..
mase kat situ..aku tipon Anis mintak maaf tak dapat datang..
siyes..rse bersalah giler..
sebenarnyer nak sangat beraye umah Anis..
tapi macam aku cakap tadi ar..timing dah lari konon nyer..
dan ade hal lain pulak malam tu..
jadi..terpakse ikut fared..

mase kol tu...biler dengar sore Anis macam frust..
aku muler ar rase macam nak gelabah kucen...
tapi konon kental ar kan..hahaha...
tapi tak pooonnnnnnnnn..ingat anis okey dah pas letak tipon tuh
Boleh pastu die hantar txt simple...tapi ayat last sungguh drama 
tunjuk kat Fared..terus laki aku yang ngajak patah balik nak gi umah dia...
fuyyyyooooo..!!! aku yang kagum weeeyyhh.....
sedangkan dah masuk highway tuuuu...
Hebat ko anis...

ko tengok anissssssssss... punyer ar kiteorang sayang kat ko kaaaaaannn......



qaleef tak de..!! sebab die sibuk main menan Airiell yang best lagi banyak..!!
tak kose dah die nak melayan mak nyer nak bergambar...uhukkss..




Qaleef sipi2 jer..boleh laaaa dari tak ade kaaann...

Ros Anis - Wawa - Aku - Leenda
Ekin - Mimy Hamid


tak sia2 kiteorang patah balik...
sebab Anis sediakan sate kajang haji samuri oii..!!
lame dah aku teringin nak makan...laki aku makan kemain banyak...ngeeee....

kat umah anis...
pon makan laju2...sebab nak2 dekat maghrib dah..
tapi tak nyesal pon patah balik..
seronot jer beraye umah kawan2 rapat nih...lagi hapening...!!
kalau tak beraye lagi rase tak besh...!! -macam kat umah zura sampai sentap minah tu -
cume sebab kejar masa tu yang buat kiteorang beraye laju2...boleey...

demi mu Anis.....demi muuuuuuuuuu....... 
eerrr....seb baik ade sate sedap...hahahaha....
mekaseh banyak2 anis...


lepas tu..masuk kereta qaleef terus pengsan tido sampai ke rawang...
kalau tak kerana meneman fared yang letih jugak..
aku pon rase nak sama2 pengsan ngan qaleef...ngehngehngeh...


ko hengat baraan gojes berakhir kat situ..??
takde maknenyeeerrrr...!!!
nanti aku hapdet pasal jamuan raya 2013 geng gojes yang super gempak lagi meriah...
yang mengumpulkan ramai giler gojes blogger dan babies..!!
pheewww...lap peluh siap2 dulu.....

















14 comments:

ameris said...

nak join baraan yg ni, tp ada tetamu nak datang mkn nasi kerabu petang tu. uhuhuhu.. aty, kalo kita wat geder2 camni 2 bulan skali leh?

ayahmamilisa said...

frust tak dapat join baraan ari ahad tu..5 umah tu..heheh..
Insha Allah apa2 event gojes blogger mom pasni nak join if takde pape kekangan :)

Umi Qi said...

Meriah baraan membara2 aty...umi Qi jeles...huwaaaaa xper2...taun dpn baraan lagi yokkkkkkkk

eima said...

hebat tu ..byk gile rumah ko pergi ....

Cik Puan Rara said...

hahahaha x bernapas aku baca entry ko aty! semangat.sonok sgt.sukanya dpt husband yg sporting cm tu.siap boleh patah balik.hebatttt~

rara dpt jumpa korg kat umah aty tu pon dh rasa sonok gila.nk join ag nanti~ hehehe

as ♥ Leenda said...

mami asyraf muka tatak sinyummm..letih dah weiiiii..huhu..

amal said...

seronok tgk gelagat anak2 hehe..

ctmah said...

time ni tak dapat join huhu

CikNaa said...

ya Allah sebaknye lahai.. tertinggal 1 hari baraan, tp berpuluh umah geng gojes tak dapat jengah.. sob sob sob.. aty, tlg lap air mata ciknaa boley? hihi..

Chekgu Azrine said...

Mmg happening hbs la baraan 2013 geng gojes..bahaha

YanaUjang said...

huyyoo siap patah balik..nk tau gak apa msg anis tu kan..mihmih

Ros Anis Rusli said...

hebat kan aku wat ayat drama...hehehehe..tq aty n fared yg sudi dtg kt umah aku kt kayangan everest tu ha...syg ko aty!

SweetLikeWhat said...

bestnyaaaaa..nak pindah KL la camni!!!haha

✿ pink velvet ✿ said...

bestnyer! bestnyer! *menjelez*