Wednesday, August 28, 2013

perubahan selepas 30 hari dengan EPHYRA..




24 HOURS STICKY POST ENTRY





ko kalau tak tau pasal produk EPHYRA sekarang ni memang rugi ar..

produk sebagus ni..ko kene amik tau tau..
tapi tak per..ni aku nak share lagi pasal pengalaman aku sendiri dengan produk Ephyra yang aku dah cube lebih kurang sebulan...

ko hengat tak pasal aku produk EPHYRA yang aku share ngak ko ritu..?? [POST]


dah habes pon sekotak tu.....
sekarang aku dah sambung untuk bulan ke-dua dengan kotak ke-dua..!! haaa..bukan sebab tak nampak hasil nyer...
sebab dah nampak ar aku terus yakin dah jatuh cinta terus dengan EPHYRA ni tau dan terus kosisten dengan EPHYRA nih...

aku jarang nak kosisten dengan satu2 produk kecantikan..

tapi..untuk kali ni..untuk produk EPHYRA...
aku betul2 puas hati dengan hasil nya...!!
walaupon masih dalam peringkat 'penyembuhan'..
walaupon masih tak nampak 100% perubahan..
tapi...hasil yang aku sendiri dapat rasai seawal sebulan ni..
dah cukup tuk buat aku seronot giler ko..!!

kenape tak 100%...??

hagak2 lar ko kan..
kalau jam2 tu aku makan..jam2 tu nak cantik...
haaaa...tu lain dah ceriter tuh...takut pulak kang ade bahan2 terlarang pulak kaaaannn....
haaaiihh..takut pulak ko nak makan..
memang ar nak cun cepat..
tapi lain pulak kesan nyer nanti...
baik lah bagi aku...penyembuhan secare perlahan...berperingkat...
sembuh dari dalam...baru kesan nyer akan kekal lama kan kan kan.......

tu pendapat peribadi aku lah...


dan lagi...kulit kite ni lain2..berbeza..

ade yang makan..2 minggu dah nampak kesan...seronok ko..
tapi macam kulit aku ni..yang agak bermasalah teruk..
pipi pon dah macam kertas pasir..
harus lah amik mase sikit tuk betul2 elok...
dan...aku percaya serta yakin dengan produk EPHYRA ni..
sebab tu ar aku teruskan pengambilan produk ni lagi...insyaa Allah...

bende2 macam ni..bukan sekadar tuk cantik luaran jer..

aku sentiasa percaya..kite kene sembuhkan dari dalam dulu dan baru kecantikan luaran akan terserlah..
aku ni dah masuk 30-an..
dah kawen..dah beranak pulak tuh..
hormon..kologen bagai dalam badan tuh dah makin kurang..
tuh kulit aku..dah ar memang macam kertas pasir kan...
pakej pulak dengan kedut..kusam..berminyak...aarrgghhhh...!!!
makin hilang seri...
sedangkan aku ni bukan selalu terdedah ngan matahari sangat..
dah tak kerje..make-up pon kurang.
tapi heran..kenape kulit aku tak putih2 jugak....hahaha...

jadi..biler aku dah cube sekotak produk EPHYRA nih...

jujur aku cerite kat ko ni...memang produk ni terbaik tuk aku..

dalam masa tak sampai 2 minggu...

masalah kritikal keguguran rambut yang aku dah hadapi sejak sekian lama dari sebelum aku pegnan lagi dapat diatasi...!!
sebelum ni..rumah aku dah macam saloon rambut dah..
hari2 kene sapu rambut2 aku yang gugur teruk tuh...
kekadang sehari 2-3 kali..sebab sakit mate..
tapi sejak aku amik EPHYRA nih...
aku perasan..makin hari makin kurang jumlah rambut yang aku sapu..
kalau aku tak sapu pon...dah tak sakit mate aku pandang sebab dah tak ade lagi rambut aku bersepah2 macam kat saloon rambut...pffttt.....

seronok weeeyyhh...!!!

selain masalah rambut...

aku jugak dapat rasekan perubahan ketara pada kulit muka aku yang sebelum ni macam kertas pasir yang suram lagi kusam....uhuhukkss...
kalau dulu...make-up tebal mane pon..
bekas jerawat lobang2 tuh susah nak cover...
liang pori pulak..makin tebal aku make-up konon nak cover..
makin teruk jadi nyer kulit aku...
tapi sekarang...liang2 pori pon dah makin mengecil..
bekas parut jerawat dah makin kurang dan hilang...
mungkin sel2 baru dah mula diperbaiki..buat lubang2 bekas jerawat pon bertambah elok...alhamdulillah...
aku sangat teruja tau...!!
walau masih belum betul2 recover...
tapi konpiden sikit lar sekarang nak kuar tanpa make-up...
dan...kalau make-up sekalipon...
dah tak comot macam dulu..
kulit terase lebih licin dan flawless kate ko...
sebab liang2 pori dah tak kelihatan...
dan bekas2 jerawat dah kurang...
make-up pon tak perlu tebal macam tampal simen kat lobang jalan..ngeeee...

dan yang paling besh...

aku rase macam kulit aku bertambah cerah ar pulak...hahahaha...
aku tak tau ar kot aku jer perasan kaaaaannnn..
tapi ramai gak kawan2 aku yang tegur pasal kulit aku nih sekarang..
yer ar...derang2 ni tau ar kan kulit aku macamane..
jadi..biler nampak perubahan lepas sekian lame tak jumper..
nak2 pulak time raye ni...
harus lah nampak perubahan nya...
alhamdulillah....tu yang penting tuk aku...kesan dari ape yang aku amik makan dan amalkan sekarang iaitu dengan produk EPHYRA ni lah....

nak tengok hasil nya....??

malu aaiihh nak tunjuk kat ko..kahkahkah...[sejak biler tah aku reti nak malu terlebih nih]
alaaa...ko yang dah biasa blog aku ni sejak dari aku belum kawen lagi pon mesti tau......










ko tengok kulit aku..kusam..hitam..lebam...bekas jerawat..berminyak
pakai make-up pon susah nak cover sebab liang pori kasar..
yang gambar fes tu..gambar mase bukak pose baru ni..
gambar baru tuuuu....sadis tengok muker sendiri...sobsob






dan ini gambar2 terbaru..gambar2 raya...
nampak tak kesan nyer..
ni tak edit tau..sungguh...

gambar fes ngan ke-3 tu tanpa make-up
dan gambar ke-2 dan ke-4 tu dengan make-up

ade sikit2 parut yang tinggal kat pipi belah kiri..
mata pon dah kurang lebam nyer...[susah nak elak mate lebam sebab aku selalu tidur lambat]




ni gambar sebenar yang kat atas [gambar kedua] tuh..
haaaaa....kan aku cakap..aku tak edit gambar aku konon nampak macam kulit aku cerah sangat tetibe kaaaann...
okeehh...akak azrine sebelah tu dah memang gojes..susah nak lawan...sobsob..







sekarang...untuk kotak ke-2..
aku nak tengok lagi perubahan kulit aku bertambah baik..
aku nak..tanpa make-up pon...kulit aku flawless..
bekas jerawat dan jerawat2 halus akan hilang terus...
insyaa Allah...yang penting..kene yakin....
dan disiplin....eerrr....jangan skip makan aty hooiii....!!

kalau dulu sekali sehari...sebelum tidor..

sekarang..boleh mulakan dengan 2 sachets pagi sebelum sarapan dan malam jugak..




dah rase cun..harus lah nak tepek gambar banyak2...muwahahaha..
nampak kan kan kan kesan nyaaaaaa....yaaaaeeeyyyy.....


untuk aku..aku boleh cakap..aku sangat berpuas hati...
sebab mungkin aku dah ley nampak kesan nya..
walaupon mungkin lambat sikit berbanding pengguna lain..
maklum jer ar...kulit muke aku stok kertas pasir ko...
tapi lepas ni..mane tau...hasil nyer akan lebih ketara...insyaa Allah...

dan...ape kate korang pulak cube..

produk sebaik ni..aku rase berbaloi tuk korang pulak cube..
dan insyaa allah..kalau kene dengan care nyer..
korang pasti tak kan menyesal...
kate nak cantik kaaannnn...




nak bagitau ko lagi ni.. tuh retis MEMEY SUHAIZA pon makan tau produk EPHYRA nih... Memey kate bukan jer bagus tuk kulit..tapi untuk dia yang menyusukan anak jugak... Memey ni pon asal nyer adalah pengguna macam aku jugak...lepas die minum tuk kotak ke-2..die hepi sangat ngan perubahan hebat..jadi..terus lah HQ OCENALIFE sebagai pengeluar produk EPHYRA ni amik Memey untuk sama2 jayakan kempem bulan ogos dan September 2013 ni..dan Memey akan share pengalaman sebenar tau sejak die amik minuman EPHYRA nih kat die punya Instagram..haaa..kalau ko nak tengok perubahan Memey nih...gi lah insta dia MEMEY@memeysuhaiza.. 





sebenarnyer...beribu orang dah guna kan produk EPHYRA nih yang dah nampak dan berpuas hati denga kesan nyer macam aku...ramai yang suka sebab selain hasil nyer berbaloi dengan harga...produk ni jugak berkesan dan dijamin selamt oleh KKM & Halal oleh JAKIM...jadi..gune tanpa was-was..




GO GREEN..!! ni lah kempen kotak versi terbaru EPHYRA..
sebagai tanda sokongan pihak syarikat untk kempen kitar semula dalam usaha selamatkan alam sekitar.
masih tetap berkualiti..jangan risau...




menarik...??
ni aku nak bagitau deal lebih menarik dan besh kat korang sebagai pembaca blog akubukanbidadari...
korang boleh dapatkan sekotak EPHYRA ni dengan harga RM 197
dan 2 kotak hanya RM 380..!! untung nyer koraaaannngggg..!!
tapi syarat nyer ko email derang [pihak EPHYRA] atau notify/bagitau ko pembaca blog aty@vanillapink atau blog akubukanbidadari yer...



yang berminat dan Untuk maklumat lanjut, boleh layari ::

1)website official - www.oceanlife2u.com
3)instagram- ephyra2u

Untuk info @ pembelian boleh email jer terus di info@oceanlife2u.com

Atau hubungi HQ 0341417889 atau sms 019 3999 238









25 comments:

TelingaBulat said...

pernah dgr dan ade kawan pakai tp blom nmpk kesan pape lg..maybe depend pd kulit masing2 kot

Asz Miza said...

Da lama dengar pasal Ephyra ni tapi tak pernah rasa nak try..ni aty da review nampak la keberkesanan dia..hahaha..menarik jugak. memang obvious nampak lain kan.

Cik Puan Rara said...

cantik~ tapi mhala sgt aty =(

ayahmamilisa said...

wah memang berseri2 pon aty skarang..dd pon perasan :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..ramai blogger bgth cmni..

buat tertarik nak try..
mslh rambut mmg ada..

mOoN said...

dah byk baca sal produk ni... cam best...ni yg nak try ni...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

mmg nampak beza nya

Wawa Yusoff said...

pergh! boleh jadi duta! heeee :)

Riana said...

wahh kakti dah cun..=)..nak tryla gak..mcm best jeee..

Noor Atikah Ramli said...

heeee.. best la kak dh nampak hasil :)

IzZa HaDi said...

im selling EPHYRA at a very good deal! (below market price for sure!)

let me know if you are interested :)

spread the love!

Izza (EPHYRA Authorised Dealer)
0192198619
izza_grrl@hotmail.com

Nur Zulya said...

uuuu....jeles ni,semalam baca blog yana pun psl epyhra.arini Aty pula.memang btl muka berseri2.cantiknya kulit.

SweetLikeWhat said...

wahhh berkesan ye..tapi agak mahal jugak ye..huhu

Allene said...

da 2 orang review ni... ni yang tergugat iman =)

Chekgu Azrine said...

kalau tak pkir nak dekat rm200..mau dah skang jgk beli..sbb ada jugak tgok review dr blog filla..dia mmg makan bnda dah lama kot..ramai yg ckp bagus..hmm..

eima said...

ok mmg cun .... dah nampak licin tu ...

mrs kayrul said...

alahai cun la aty...maunya kang terbeli gak nie

Lelaki said...

peh nampak muda la.

puansazusarin said...

Cunnnnnnnnnnnnnyer sis aty!!kne beli jugak ni..hehe

Umi Qi said...

Best yer aty....lawa sgt2..patutlah jumpa ari tuh berseri2...nk tegur tp malu hahahha aty lawa lah...nk cubalah

Wawa said...

Alamak hai....bile bace bebetul terus tergedik2 nak try gak...aduh...aduh....*picit kepala smbilpikir harga minyak dah naik...susah la nak berapyra jugak ni...hihi..**

IzZa HaDi said...

Salam,

being an authorised EPHYRA dealer, im so excited to share with you the product that has giving wonders to most of the ladies out there.

FYI, im selling EPHYRA at a very good deal! (below market price for sure!)

let me know if you are interested :)

spread the love!

Izza (EPHYRA Authorised Dealer)
0192198619

Nas said...

saya ade linkkan entry ni di blog sy.. minta izin ye ^_^

http://nashanim.blogspot.com/2013/11/ephyra-idaman-saya.html

shazlea shayla @ maria said...

slm.. nk ty, ephyra ni sesuai ke untuk mommies yg breastfeed baby?

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Waahhh..
Cantik dah sis lepas guna ephyra.