Wednesday, September 25, 2013

DEKORASI :: Kufi canvas dari TOPKHAT dilaluan tangga





48 hours sticky post entry






aku ni kan...
kalau ade ruang yang 'mati' dalam rumah tu..muler ar rase susah hati...
dok pikir lah idea ape aku nak buat...nak letak dekorasi..
tu kat atas ruang tangga umah aku tuh...
tak pernah aku cerite kat ko kan...
aku nyer tangga jenis L..
jadi..ade ruang yang besar kat tengah2 tangga..
rugi ko kalau sia2 kan.....

jadi bila pihak TOPKHAT SHOP email aku baik hati nak sponsor umah aku ni ngan kanvas kufi..
memang myvi di cita bmw mendatang la ooii... eeaahh..?? bmw ko tak hagak kaaannnn...ngeee..
alhamdulillah....
terus terbayang2 dah tau nak letak kat mana...
boleh aku letak kat ruang laluan tangga tu...!! yaaeeeyy.....


TOPKHAT SHOP ni dah 2 tahun beroperasi..
derang menjual produk Khat printed on canvas yang moden dan kontemporari..

aku suker idea moden tapi dalam mase yang sama islamik jugak...
jadi memang sesuai ar bende2 macam ni tuk umah aku...

jom tengok beberap produk dari TOPKHAT SHOP 
memang cun2 rambang mata..!!
harga pulak sangat ar berpatutan...








cun2 kaaaaaaaaannnn..!!
tu aku baru tunjuk sikit...
ko kalau nak lagi banyak pilihan ley ar tengok kat FB page TOPKHAT SHOP ni
ade beratus lagi pilihan..
insyaa Allah puas hati...
eeaahh..jangan luper LIKE yer....





kiteorang pilih yang ini...ayat LA ILAHA ILLALLAH
kenape..?? sebab...umah aku ni tak banyak kaler..
kelabu hitam putih atas bawah..
jadi..pilih yang bewarna kontra sikit..
kiteorang nak letak kat ruag tangga...
jadi..perlukan sesuatu yang outstanding dan nampak menarik tuk ruang yang selalu orang pandang 'sepi'





hari Jumaat barang sampai..
kemain lagi van pos meysia tuh honk2 depan rumah...tak reti nak sabar..
bising ooii...tu kalau anak aku tidor memang boleh sedar dah tuh..
selagi aku tak bukak pintu..selagi tu lah die honk...
kelam kabut aku siap2 pakai tudung carik kunci bagai..
terkocoh2 turun tangga...mase tu pulak aku baru nak pakaikan qaleef pampers..!!
nyampah betul dengan van tu taw...
risau menganggu jiran..-derang tak reti lah nak pikir kan-
kalau courier lain tu...bagi salam elok2..kalau tak berjawap..derang akan tipon..
tu setahu aku ar..yang selama ni orang dok hantar barang kat aku..
tapi pos meysia ni...lain macam sikit..
main honk2 jer...kalau orang tak kuar..bukan ar ko reti nak menelipon pulak kaaannn...
ggrrrrr....

eeeeaarr...meluah perasaan pulak...kahkahkah...

berbalik pada barang sampai tuh..
panas hati sekejap jer...tengok barang sampai dengan selamat..terus sengeh2..
ko tengok kotak jer pon dah teruja...
packaging cantik....
dan isi dalam nyer pon puas hati...




pandangan dari bawah tangga
dari pintu masuk utama pon dah boleh perasan -kalau orang terjeling ar-







logo of TOPKHAT SHOP


suker sangat ar aku rase...
terus rase menarik kat situ...
setiap kali lalu...terpandang..dan secare otomatik mesti nak sebut ayat La ilaha illallah tu....

aku ade idea dekorasi lain jugak nak letak kat laluan tangga ni..
nak letak console table bawah kanvas kufi ni..
haaa..tu lain kali aku cerite pulak eh eh eh...insyaa Allah..

yang ni aku nak tunjuk kanvas kufi aku dari TOPKHAT SHOP nih..
korang kalau sedang mencarik2 idea dekorasi dinding untuk rumah..
aku rase kanvas ayat kufi atau ayat zikir macam ni salah satu idea menarik...
islamik tapi moden....sesuai lah ngan idea kontemporari orang suker buat sekarang kan..

dan lagi yang menarik nyer TOPKHAT SHOP  buat sekarang...
derang ngah buat promosi tuk yang berminat nak menempah dan membeli kanvas dari mereka..
korang akan dapat voucher pembelian barang/kanvas dari TOPKHAT SHOP ni bernilai Rm20..

syarat nyer...
-korang hanyer perlu 'LIKE' jer Page TOPKHAT ni...
-dan bagi kod voucher -pembaca blog akubukanbidadari- blog aku lar tuh...

senang kaaaannn..!!
voucher dan promosi ni valid sehingga 30hb september 2013 ni jer tau..
jadi...ape tunggu lagi...
jom kite sambil berhias...sambil kite beramal ngan zikir harian..
haaa...kufi ni kan based on ayat2...
kalau setiap kali pandang...setiap kali ko akan menyebut...berzikir...
kan bagus tuh...



p/s :: rase macam nak tempah untuk dalam bilik pulak...carik yang lebih besar..




Sponsored post by TOPKHAT SHOP..Thank you














14 comments:

puansazusarin said...

Cantik sis ;)

IeRA said...

salam..

wow, bestnya dapat sponsor...cantiklah

~ NANA ~ said...

cantik! suka la warna dia, ceria...boleh la usha2 topkhat nanti :)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

wahh serius berguna, selain drpd cantik dpt tambah pahalakan kak? suka :)

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik2

Gieyana said...

Cantik..tgh aim ayat kufi ni gak nih..:)

YanaUjang said...

nice! ai is xreti berdekorasi..hakhak klu nk TERbeli sok kita sms eh ty kt mana sesuai nk tepek frame gini..eh! :p

MizzTina said...

cantik!!

Fiza Kushina said...

Kw tangga nmpk 'hidup'. Cantik

mrs kayrul said...

simple dan cantik sangat

ifa said...

cantik...tapi kalau pandang kufi tu, tak pandai nak baca...sbb kalau tengok, tak paham tulis apa...
cer aty tunjuk mana lailahaillah tu.huhu...nk blaja ni cara baca ...sekali tengok, mcm gambar bercorak...

Mama Kembar 3 said...

cantiknyaaa! mmg tgh dok cari kat mana nak beli.. now dah tau :-)

Umi Qi said...

cantiknya aty.... :)

Brilliant Marjan said...

assalamualaikum.sis, sy memang suka khat. memang tahu tentang hasil ni tapi ada banyak.thanks ya sebab buat review..