Wednesday, September 25, 2013

zon kemas :: manfaat kan bekas balang kuih raya








ramai pulak yang pekenan kat bekas pensel kaler dak Qaleef ni...
tak yah ar ko nak kagum sangat...muwahahaha....
aku tak beli khas pon bekas ni...

eeaarrr.... ko sure tak hengat ni bekas ape...??




ni bekas kuih raya aku ar...!!!
yang aku beli kat Jusco 3 hengget sebalang tu..
aku beli 6 bekas...
sekarang...aku manfaatkan semua bekas2 ni tuk aktiviti susun atur kat umah...ngeh ngeh ngeh...
alaaa..tuk isi kuih raye tahun depan..nanti aku carik lain laaaa..tahun depan...






kaler2 ni memang ade kotak...
tapi kalau hari2 dak qaleef main ngan pensel warne die ni..
memang jahanam bekas kotak tuh...
aktiviti qaleef bukan setakat gunekan pensel warne tu dan mewarna jer..
tapi kotak nyer tu pon habes die lipat2...lenyek2..koyak kan siap..!!! 
jadi aku simpan jer dalam bekas ni..
senang kerje aku...kutip2 masuk jer...
qaleef pon dah pandai letak dalam bekas ni dah...
die sepah2 kan..
pastu biler dah habes gune die masuk kan balik..
tapi biler aku tutup...die mula ar soh bukak balik...bahaye oooii...
kang habes segale dinding die buat onar kang...
tuh meja aktiviti ikea die baru beli tu..
dah ade onar daaaahhh....kaler biru ngan hitam..haaaiihh....
jadi lepas hagak2 die dah boring dan main campak2..
aku kutip2 simpan tutup ketat2 letak tempat tinggi...
haaa..tempat mane aku simpan...
tu lain aku cerite sekali ngan susun atur bilik permainan qaleef yang terbaru hokeh...lalalala....banyak betul cerite sekerat2 sekarang ni eh...
ni dah ko tanyer pasal bekas tu jer kaaannnn.......ngeeee....



p/s :: crayon qaleef aku beli ritu tak muat masuk dalam bekas ni....


15 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgus toi..manfaatkan spnuhnya..

S.n.Fariza said...

QALEEF BIJAK :)
comel sgt

eima said...

kaca ke plastik tu .....bahaya jugak klu kaca2 ni takut terjatuh ke hape ke

tqahmisdar said...

kreatif..drpd berhabuk tak guna kan..hehe

YanaUjang said...

bekas tu kaca kan? zafirah x leh buat gini..dia suka hempas² benda..letih mulut ni bergaduh dgn dia..hahaha crayon zafirah pn i letak dlm bekas lain..kotak asal dh buang pon..hancur sudahhh..tp guna bekas plastik..dia nk hempas ke campak takde hal..huhu~

Nurzakiah Hanum said...

cantik balang

UMIE SUE said...

pandai qaleef...aqilah umie dia jr bg kaler pensel..hehhee..

sebab bilik aqilah tak habis kemas lg..nak susun betul2 dulu

:: Mrs.Eady :: said...

Comeyyy

Ayu azmir said...

Pandainya die mengalor....

Cik Puan Rara said...

jgn nt org dtg,bukak balang kueh.g kokak pensil warna tu.hehehe

Gieyana said...

Kite pon ada bekas ni tp x tau dh kemana dh haa..gd idea gk nih..:)

wani ezryl * said...

kreatif betul la ko, guna semula balang kuih. nampak kemas & xbersepah kan.

Liyana said...

kaca ke plastik? klu faiq xleh buat gini, dihempasnye adoiyai...

Chekgu Azrine said...

Sweet tgok qaleef colouring tu

Umi Qi said...

Good idea aty...samalah gan Qi pun asal dpt kotak jek gigit koyak lipat terus buang...kena beli something kukuh letakkan warna2...pandai Qaleef men kaler2...yeyyy