Monday, September 02, 2013

Playrooms :: 'Private Slide' untuk qaleef



oh My English.....

peduli kan....
aku nak cerite pasal private slide a.k.a gelongsor peribadi Qaleef...
yaaeeeyyy......

peribadi la sagat nama nyer kaaaaannnn......kahkahkah...

dah lama sangat aku tak membeli menan tuk qaleef...

eerr..yer ker..??

ade lah...menan2 stended...lori..bajak...yang stended tuuuuu....
yang setakat nak memenuhkan bakul menan..
yang 5-10 hengget pon boleh dapat besar punyeeerrrrr.....

qaleef dah jemu.....uhuksss....demand ko yer...

baru2 ni berjalan raye umah member2 ade anak kecit..
qaleef jumpe menan orang...
kemain suker lagi...
biasa ar kan..bebudak...menan sendiri hari2 hadap...jemu oooii....
nak2 pulak kalau menan orang tu lagi hebat..
kereta remote besaaaarrrr punyer...motor karen kate ko....
mau tak jakun nengok nyer budak tu...
haaaiihh...tak tau ar nak teruje sama ker nak kesian kat anak sendiri.....

dah macam tu...baru ar terpikir...
lame tak beli menan besau2 tuk qaleef...-konon nyer-
terus ar aku sibuk2 carik bende ape yang besh...
yang sesuai tuk dia...

memula memang ade rase gak nak beli kereta atau motor remote tuh...
memang dah lama pon rase nak beli...
tapi ko tau lah aku ni kan...
biler nak belikan sesuatu yang macam tu..
mesti nak pikir banyak...pikir bebetul...
aku takut...beli2 kang...main nyer sekejap jer...
pastu buat penuh bilik jer sudah nyer...

tapi nak gak beli....cume bukan buat mase ni...
tunggu die betul2 tau macamane nak handle bende2 tu baru kiteorang akan beli kan...
dan bukan setakat.. -mak nyer yang lebih ni weeeyyhh- baik lah.....

jadi..decide tuk beli -slide n wing for kids- tuh...
merate survey...ritu ade aku nampak jual kat Jusco..
tapi dah tak de dah...

ramai kate kat c4..jusco..giant pon ada jual..
range harge slide+wing kalau ade promotion Rm299..-memang ade peruntukan-
tapi tu kalau ade promotion...
kalau tak ada..harga Rm 400 keatas...pheewwww....*pitam
tanye gak ar kat kawan2 gojes kat fb...
Nurul terus tagged aku entry dia baru beli slide ngan wings tuk daaliya jugak kat entry nih..
Rm299 kat tesco...
terus eksaited..!!! 



kredit pada Nurul
tu gambar daaliyaa nyer slide n wings baru beli tuh


walaupon mase tu rase macam besar jer nak letak kat playrooms qaleef...
tapi...aku memang pasti...qaleef mesti suker ngan menan nih....-mak hover-

survey dah berhari2 sebelum tuh..
jadi sempat buat keputusan...sempat pikir macam2...

muler ar aku pikir..kalau besar sangat dan tak muat dalam playrooms qaleef...
aku kene letak luar ar kan...-tapi aku tak nak...hewhew...
dan lagi... panik tetibe pikir kalau ade buaian tu...
kebarangkalian potensi tuk qaleef memanjat dan bergayut adaah sangat tinggi...!!!
aku pernah nampak die buat sebelum nih..
aarrgghhh......!!!
qaleef bukan lah 'sopan' sangat boleh main ikut 'care sebenar'....
risau pulak aku nanti menan2 macam tu boleh mencederekan dia...haaaiihh...

tapi memang nak sangat belikan slide tuk dia...
aku tak tau pulak ade orang jual slide jer semata sebelum ni..
sampai ar blogger Zaireena share kat aku kedai on9 Sweet Qaseh Collection kat FB jual menan2 macam tuh..
[thanks my fwen]





jatuh suker giler weeyyhh...
ade pulak  Merdeka Sales - rega Rm 150 jade Rm 130....
terus jer deal nak beli...
ko tengok...ko tengok....hover kaaaaannnn......






macam biasa...abah nyer yang akan gigih memasang..
balik2 jalan terus bukak kotak pasang dah...


qaleef pon tak mandi tukar baju lagi...


yaaaeeeyyy...dah siap pasang...
jom kite main....






qaleef suker betul menan baru die nih...!!
ni jer lah di hadap nyer asal masuk bilik menan die tuh...
tengok dalam gambar sebelum beli tu macam besar..
tapi..kecik jer sebenarnya...
sesuai lah tuk qaleef dan playroom die tuh...
buat mase sekarang..memang sedang elok jer tuk peringkat umur die main...

boleeeyyy laaaaa......
masih puas hati dan berbaloi...
sebab..mungkin aku sendiri 'tak takut' biler tengok die main memanjat bagai...
sebab bukan setiap saat die nak main tu aku gigih nak hadap kaaaannn...
jadi..perasaan selamat kat situ....lalalala...



qaleef dah ada 'private slide'...
tapi kalau penuh playrooms die macam taman permainan sekalipon..
tapi tetap kene bawak main kat taman jugak...
untuk 'belajar berkawan' jugak.....
risau weeyyhh kalau die jadi anti sosial pulak....






33 comments:

Cik Puan Rara said...

wahhh aty dh beli~ rara pon hengat nk beli.tapiiiiiii~ regenya sangat tidak memberannsangkan~ hehehe kena kumpul duet neh~

Nurzakiah Hanum said...

suka la tue

Mimy Hamid said...

fayel dah bosan ngan slide dia...aku rasa nak humban je sebab semak mata huhu

Aeen said...

seronok dy ari2 main gelongsor..lepas ni dy buat aksi lak turun gelongsor tu...hehehe..

UMIE SUE said...

beshhhnye qaleef

e k i n ♥ y u s r i said...

pandainye die
qaleef, zara nak tumpang main boleh?
hehehehe

yUmiE AzuRa said...

anti sosial ape nye aty..
hr tu elok je kn die main dgn iman n alisha.siap tunjuk kegagahan die manjat sofa cmne lg ha.kihkih

Umi Qi said...

Best yerrrrr....sonok betul Qaleef dpt main slide baru...bertuah Qaleef punya ibu dan ayh yg sgt penyayang...nak jadi anak aty lah cam nih bleyyyyy? hahahahhaha

Nadt said...

mama saif yang menengoknye ni pun teruja jugakkkk!!!adoiii la mama saif ni memang xble klu tengok ada menda best sikit..hehehe..

Asma said...

Jangan risau, bila ada adik beradik nanti automatik pandai la dia bersosial ;)

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhh..seronok la qaleef yek... kak aty jgn terkejut nnt dia turun kepala dulu bru kaki..kikikiki...sbb rmh sy dh spiderwomen...gugur jantung bonda dia tgk..

jaja_NorLiza said...

errmmm...balik dr umah aty..icha cakap kat akak.."icha nak menan cam adik qaleef..mcm kat playground" eh..apakah??? heheheheh

mama ila said...

bestnye qaleef ada private slide..xyah rebut2 nak main slide kat playground kann =)

~ NANA ~ said...

bestnya qaleef...teringin jugak nak belikan utk ayish tapi tunggu masuk rumah sendiri nanti la baru fikir...hihi

ayahmamilisa said...

bestnye qaleef dah ada private slide sendiri..
si lisa plak sampai sekarang takde playroom lagi..main jela dia kat bilik tv ngan kotak huduh tu..huhu..

miazara ina said...

bestnya....semalam mia beli permainan untuk fateh pn mia suka ble tgk anak main dgn seronoknya

mOoN said...

tengah fikir nak beli ke tak...hehehe...

MAMA KHAYR MK said...

macam best je tgk slide Qaleef ni...nanti Khayr da besa siket pon boleh la beli cmni..xde mkn space byk kan...

anyway, nak tanya, selalu tgk update psl geng gojes..tu geng ape ye? blogger je eh? tgk korang baraan raya, share2 psl mommies, babies best je...tp i bl0g x aktif pon...kalau nak join mcmmane..pkai fb je boley x? hihih :)

-haizi

ameris said...

bertuah qaleef. mak dia sgt concern kalu takde menan baru...

ctmah said...

alisha suka main private slide ni..tp dia x pandai nak control badan lg..so jenuh la ayah ibu dia dok pegang dia..hehe

Mommy_Cha said...

memula nak beli tapi pikirkan umah sempit. terus kansel. kang opah bising menyempit rumah lak. niat tu ade je nak beli. huwaaa....

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

makin seronok Qaleef lepak bilik dia :)

Baiduri said...

Sonoknye qaleef ade papan gelongsor sndiri.... Tasneem jelez....huhu

Nurul Aziz said...

Ayra takde benda ni, nak beli tapi bila memikirkan ruangg.. alahai cancel jela. jadinya mak nya memang gigih la bawak anak pergi playground.. huahua jimaattt disitu. #kedeks

MizzTina said...

muka kemain eksaited..

puan.mila said...

bestnya qaleef ada slide sndiri..xyh ssh main kt plyground :)

Wawa said...

Sebaek mama naila ni tak hingin berslide berswing bgai letak dlm umah...umah kecik kekdahnye...klu besau, set sebesau2 alam ku belikan...kikiki...pasni dtg umah aty boleh la naila tumpang main...eh?

Sufi Al-Arshadiy said...

Huhu...itulah, semalam bari tertengok kat aeon big slide yg ada swing sekali tu...nambelaskali pikir nak ke taknak...mahal sgt..huhu..kalau k.aty terjumpa yg murah kat online shop ke update k...hihi..bukan apa,mainan manjat2 dan besar2 mcm ni mmg worth buying saya rasa. Budak2 tak cepat bosan. Agaknya diorg suka kan blh exercise muscles...hehhehe...

sheisjaz said...

Aty..haritu jaz da booking slide n swing skali dgn 1 company ni lah..then kononnya dia nak anta dalam hjg bln 7 tu..but sampai skang diam..adoi..so kena add fb sweet qaseeh tu r kan..anyway thnx for info ye aty..nk join gak geng gojes tu walaupun xgojes kan..hehehe

Nana said...

rs nk beli tp tkot dh bosan nnt buat semak mata plak..
sebab dulu beli kete yg control/drive tu pn dh tponggok kt dlm umah. sakit mataaa

^sweetQaseeh^ said...

Hi sis..thanks ya beli kat kedai kami Sweet Qaseeh Collection, jemput datang lg :)

^sweetQaseeh^ said...

hi sis,thanks ya beli kat kedai kami Sweet Qaseeh Ent. jemput dtg lagi :)

Lieynah(H) said...

bestney......dpt tngok knak2 main dpan mata..xpyh dh nk p tman kn...:)