Monday, October 07, 2013

ada apa dengan bekas baawang TUPPERWARE








ada ape dengan bekas bawang ni..??
hanya bekas bawang..
tapi rega nya sebijik 60 hengget...
bekas nak isi bawang jer koottttt...!!!
kenape mahal sangat oooii...!!
tapi sebab bekas bawang yang ko kata hanyer nak isi bawang tu brand TUPPERWARE...
tu yang harge sampai 60 hengget tuh..... ppffttt....

seb baik stylo...... ngeh ngeh ngeh

tapi kan.....

sejak aku jadi binik orang..duk umah sendiri...
teringiiinnn sangat nak beli bekas bawang stylo nih...
bukan tak mampu beli...
tapi biler pikir...bekas bawang jer weeyyhhh...kenape nak kene beli mahal2....
jadis selalu terbantut....

ko tengok ko tengok...

dalam kate tak kisah pon...
berkire gak ko kaaaannn...

eerrr...bekas bawang jer ponnnnn.....uhuukksss....

tapi..akhirnyer...
aku rase...ni salah satu bende MUST HAVE untuk rumah aku....

eerrr....apekaaaaahhh....!! must have konon...puuiii
selama ni letak jer dalam bakul biasa 5 hengget beli kat Daiso tu boleh jeeeerrr...

tetibe nak ber-tupperware bagai...

eeerrrr....

bekas bawang jer kot......ngeeeee....
'batak' ar ko aty....
orang lain tu dah menimbun bekas tupperware kat umah...
dah berkurun beli bekas bawang ni...tak heboh pon..

okeh..fineeeee....

aku memang teruje..
sebab dah lama nak beli...asyik bertangguh.
tu ko tanye blogger nurul..berape kali aku tanye -bekas bawang takde sales ker- setiap kali die tagged bende2 tupperware kat aku....kahkahkah...
nak sales jer ko kaaaann...
harus la...kene jadi pembeli yang bijak...[la sangat]
sedangkan nak bajet....weeeaaaaa....

tapi...ko tau tak..
bekas bawang..atau bekas2 tupperware yang hot seller...
susah oooii nak tunggu discount...
jadi...dah berape kali menunggu..memanjang takde..
aku pon tekad gak beli ngan normal price..
tapi dah memang rezki aku kaaaannn....
nak gi beli minggu depan...
sekali minggu ni si nurul txt aku kate promotion october tupperware ley dapat bekas bawang ni ngan harge yang muraaaaahhh....

2 biji bekas bawang ni hanya Rm 90....JER....

eerrr....mahal lah jugak..
nak isi bawang jer pon sampai 90 hengget...*pitam

tapi consider murah dari harga asal..

jam2 tu terus kompem nak amik....weeeaaaa......


tak nak tunggu pos..sanggup datang amik sendiri kat Puchong...
ko tengok..ko tengok.....
muwahahahaha...


eeaahh...kenape aku gelak pulak ni..

teruja......


selama ni aku heran kenape arwah mak aku suker sangat membeli mengumpul barang2 jenama tupperware ni...

sekarang aku taaaaauuuu......





aku beli 3 bijik sebenarnyer...share ngan nurul lagi sebijik..
sebab kalau beli satu jer..dapat harge asal...-tak dapat harge promotion Rm 90 tuk 2 bekas tu..
jadi...aku beli lagi satu -nak bagi pada adik aku Tina-

kalau nak pakai 3 pon aku tak tau nak isi apa..
satu bekas untuk bawang merah/besar...
lagi satu bekas untuk kentang
bawang putih selalu aku tak beli banyak2..dan biasa nyer..aku terus blend jer simpan dalam esbok..
macam tu jugak dengan halia..
jadi 2 dah cukup tuk aku,,




dulu2...aku tak tau kekdah penyimpanan bawang dan kentang ngan care yang betul..
upernyer..kene simpan kat tempat terbuka atau ade aliran udara..
supaya bawang tak mudah busuk..
ko bayangkan sengal nyer aku...
mase baru kawen...aku simpan dalam esbok..!! paaaaannngggg....
kahkahkah....ko tengok punyer ar cetek ilmu kat dapur kaaaann...

lepas dah tau tu lah batu aku bercite2 membeli benda alah ni...


ko kalau meroyan macam aku nak beli bekas bawang stylo jugak..
boleh ar contact Nurul Hidayah ni [BLOG]
dan ni FB dia [LINK]
atau EMAIL Nurul :: nhrcinde@gmail.com
promotion ni untuk bulan october ni jer...
percaye lah cakap aku...susah ko tunggu bendalah ni buat promotion lagi..

waaahh...siap promote nih...haaa...next nak beli lagi dengan harapan dapat discount lebih dari Nurul....muwahahahaha....



p/s :: orang kate..kalau sekali terjebak ngan barang TUPPERWARE...mesti akan terus terjebak...betul ker...?? -buat mase ni aku ade target barang2 tertentu nak di beli..tapi tak ar semua aku pekenan....






28 comments:

MizzTina said...

teringin gak nk beli..tp ngenangkn regenya, kena fkr byk kali..

puansazusarin said...

seksi nyer bekas bawang tu..hehe...skrg dok aim nak beli bekas beras tuppaware..tak taw lah ble blh ble nyer..

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

nyummcakes said...

sy dpt hadiah kawen. mmg sangat berguna. dan smart.

ameris said...

aty, akak pun baru je beli bekas bawang tuperware ni. tu pun ada member opis paksa suh beli pape barang sbb nnt dia punya membership kena tarik kalu tak amik beli barang. yg lain x minat kecuali bekas bawng ni. dapat la rege rm52... mahal wehhh hanya tuk bawang semata... tp comei.hiuhiuhiu..

Shakina Farhan said...

lepas ni rice dispenser pulak yek..ke da ade? hehe..kina belum terjebak lg ni..tp xtau la kl da ade rumah sendiri terjebak jugak gamaknye..

QUEEN of Heart said...

same la... da lame teringin.. tapi memandangkan harga agak lumayan, simpan niat dulu.. huwaaa,nakk jugakk (^__^)

Siti Fatimah said...

Aty.....saya pun baru je beli..Online je..xsaba nk dpt ni. 2bijik rm77 inc postage.. =)

Jueliza Jamani said...

memula skit2 terjebak.. lepas ni grab rice dispenser tupperware plak.. hehehhe hasut ni..

MisZ FyZa said...

wargh..mmg akan terjebak.i siap da jd ahli..kne pakse ngan makcik yg tokey tupperware..huhu

ayahmamilisa said...

huhu tak mampu lagi nak beli..mak dd ada pakai bekas bawang ni kat umah ganu..:)

alin said...

alaaaaaaaaa mahallllllllllllllll.. T_T

afiewithayie said...

lame dah tringin nak beli bekas bawang ngn rice dispenser tuh..tapi tak beli2 pon..regenyer mak aihh..

Cik Puan Tqah said...

tqah slalu ma yg kasi.. ade gk byr.. hehhe.. maam byk gile tupperware kt umah

Nadt said...

Nak beli jugak..tapi tgu lepas raya aji. Nk beli berjemaah ngan kawan opis.hehe..pun gara2 pengaruh mak gak ni.

YanaUjang said...

berkenan gak..tp sbb mahal..err mcm kensel je..muahaha~ tgk kt cosway mcm lbh murah..len sket la pattern dia..tp asal boleh letak bwg dh kira bagus la tu..






err x bli pon lg..br survey2...ngeee~ :p

jaja_NorLiza said...

sama ngan akak...msih ter hagak2 nak beli...
brg tupperware ni kita kena pejam mata jer beli...bila dapat barang baru bukak mata luas2...mabeles...
*masih berusaha menambah koleksi tupperware*

Baiduri said...

Dlu2 tingin gak nk beli sbb comeynye bekas bawang ni.....skali tgk hrga....huhu, pakai bakul bese udah le yg bntuk epal skali ngn pnutup....ngeeeeee

Baiduri said...

Dlu2 tingin gak nk beli sbb comeynye bekas bawang ni.....skali tgk hrga....huhu, pakai bakul bese udah le yg bntuk epal skali ngn pnutup....ngeeeeee

Mimy Hamid said...

mmg elok la tupperware ni...berbaloi sebab tahan lama...

izyan zulkiply said...

haha yeke maha gini, mak mertua ade kasi bekas gini mula2 kawen dulu..

yuyuy akley said...

hahahaha sama la kita aty.. dh bape kali nk beli asyik bertangguh.. akhirnye membe watsapp ckp bulan ni promotion.. tp sy lg untung sbb membe x amik untung.. sebekas rm60-25% then yg second discount 50% tu tolak lg 25%.. yeahhh hihi neway de membe wat clearance kat fb satu rm40..

ANAK MAMA SAYANG said...

Nora hantu tupperware....dulu siap jual on9 lagi kat fb tp bila pk tak sempat nak bahagi masa ngan biz, kerja dan ank2 so terpaksa tinggalkan biz tpwr tu walaupun syg..haha...tupperware nak beli mest kene bijak gak aty..betul la cara aty beli time promotion tu..nora ada bekas bwg ni tp tak simpan bwg pun..p simpan benda lain...haha..

uyah nazura said...

Betul!!!! Sekali dah terjebak dgn tupperware memang asik nk beli jew...sbb uyah pn camtu gak...tp berbaloi..hehe

hayati hashim said...

Btoi2.. klu dah tejebak susah nk gostan. Hrni ada kaler merah esok bila klua kaler hijau. Akan terliur jugak..

Fiza Rahman said...

Haku dah mula terjebak dgn brand ni. Tgh usha juga tempat letak bawang ni. Alahaiiii...kan best klo ada duit berkepuk dlm bank.

Salhah Suhot said...

Aty siap blend bawang putih ek? Cmne nk bg tahan lame ye? Ari tu sy blend lepas 2 hari tukar kaler ijau. Huhu. Anyway tupperware mmg best!

nur amalia said...

hi aty...

2 pcs Garlic Keeper at only RM75 at

https://www.facebook.com/tupperware.kekwa