Tuesday, October 08, 2013

MAKEOVER BILIK TIDUR UTAMA :: permaidani hitam






Gambar nampak macam biru sebab gambar diedit
Tapinsebenarnyer warna dinding comforter dan carper adalh hitam dn kelabu gelap..
Manipulasi warna kekdahnyer..huhu..



tunjuk sikit2...*daaaanngg...!!
matik lah aku kene sound ngan ko....muwahahaha...

ritu dah cerite pasal lampu tidur -side table lamp- kan...*apehal nak cakap omputeh jugak
ni nak cerite pasal permaidani hitam...
sebelum ni...mase dinding aku warne pink silver tuh..
aku pakai carpet pink...pink yang cair sangat...
carpet pink aku tu pon..aku beli lame dah...sebelum2 kawen lagi..
beli murah kat nilai3...
pakai carpet tu ngan feture wall kaler tu..
memang sepadan sangat...

tapi yang tak besh nyer karpet tu..
mudah nampak kotor..
sebab..karpet tu kosong tak de corak..
warne pulak cerah lembut...
tapi sebab pakai dalam bilik..okey jer...

cume..biler ah tukar cat feature wall dari kaler pink grey ker warne kelabu gelap..
tetibe rase macam 'jambu' sangat pulak warne karpet tu..
tak padan ngan warne maskulin dinding baru...*maskulin kaaaahhh....




jadi...tukar carpet warne sepadan..
warna hitam..
karpet ni..karpet yang sama ngan karpet Ikea yang aku pakai tuk dinning area umah aku tu..
iyeerr..beli kat ikea...
saiz sederhana -lebih kecik berbanding karpet pink dull sebelum ni-
walaupon hitam..terus 'naik' keseluruhan bilik tu..
haaa..tu baru betul2 make over kan...
dari bilik ala2 vantage [la sangat] ke modern klasik...
eerrr...klasik tu sebab perabot kerawang2 ukir2 ngan lampu chandelier tu tak ley nak ekjas dah..-tak kose pon nak tukar-
maka jadi lah modern klasik...ngeh ngeh ngeh...


p/s :: jenuh aku mencarik gambar bilik carpet pink tu...nan hado....






16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya
comfirm umah sis cantik kan

Puteri Satu said...

nak tengok keseluruhan ruang plz... meroyan akak klu cenggini... dahla baru plan nak make over bilik tido ni...hahahha... eemmm akak kah yang buta warna.. kelabu nampak biru... atau memang biru nampak kelabu... hahahaa...

mama amir said...

ringkas tapi cantik...^_^

jaja_NorLiza said...

tgk 1st pic cam royal blue...cantik!
aty tlg makeover umah akak..ngeee..

hayati hashim said...

Jadilah apa pun aty. Yg penting masih jigak sangat cantik....

ayahmamilisa said...

feature wall yang dulu dah tukar ke aty? wah cepatnye tukar..hehe..tapi ni pon cantek jugaks..pilihan aty selalunya tepat :)

S.n.Fariza said...

cntiknya

mOoN said...

simple and nice... :) bilakah akan datang kerajinan utk make over umah niii...~

~ NANA ~ said...

aty! tunjuk la keseluruhan bilik tu...nak tengokkk...hehe

irmafittaputri said...

biru ka hitam...saje bg suspen

Nana said...

kijam mu atyyyy...bukak2 nmpk biru plak dahhh..arghhh meroyan

eima said...

mmg cantek ....

QUEEN of Heart said...

cantikkk.. sukeee

khairiah said...

Pic nampak biru gelap...tetiba rasa kalau biru gelap pun cantik heee..

Ayu Rashid said...

bestnya bilik besar...bilik ayu cinonet jer...huhuhuh...lawa lawaa..very maskulin nyah :)

ct shah said...

mmg nampak maskulin lah.