Tuesday, October 22, 2013

BAJET RM100 :: berapa helai baju anak aku boleh beli dijualan gudang hytex..??


ko tau ak ade jualan Gudang Hytex kat dewan Gomabk tu...??
tak tau...?? eerrrr.....
aku pon baru tau hari jumaat..malam kat FB geng gojes update...
jadi..memang tak sempat ar aku nak hapdet kat ko laju2...

alaaa....biasa2 jer....

sedap kan hati korang...

kang kene marah pulak aku ni sebab tak hapdet...
ampuunnnn oooiii.....

aku pon sebenarnyer TEEEERRRR pergi...
ter hokeh...muwahahaha...
maknenyer...tanpe di rancang..
hari sabtu kebetulan mengantar barang aku silap pos kat customer...
kat area2 situ....jadi singgah lah sekali...
fes time pergi nih.....
tak tau ape ade kat sana...dan tak tau murah ker mahal ker baju2 kat situ...
aku sebenarnye pikir nak carik baju basahan tuk qaleef...
lame tak beli...eeaahhh... aku jarang beli baju tuk qaleef...
tapi kalau beli sekali banyak...
baju basahan beli murah2 jeeerrrr......
selalu aku beli kat pureen...
tapi ritu masa raya ade buat aku terlepas -tak tau-
nak tunggu bulan 12 kot nanti ade lagi...

tapi buat mase ni...
tengok dulu kat jualan gudang hytex ni...berbaloi kaaahhh.....??






5 helai t-shirt takde kolar dan 1 helai ber-kolar jenama Disney dan Baby Looney Tunes





3 pasang baju jenis sepasang seluar quarter jenama tenderly


se-helai baju tidur lengan panjang dan seluar panjang



se-helai baju kemeja jalan



aku dapat 7 helai + 4 pasang =11 helai baju tuk qaleef ngan harga rm 100
berbaloi..?? masih murah dan ok sebab kualiti setanding jenama tapi dengan harge lebih murah...

eerr..tapi dulu...mase aku shopping kat pureen...
seratus hengget aku dapat lebih lagi...
selai rm 3 hengget jer..
kat hytex ni..selai rega paling murah aku beli Rm 8 hengget...
ade aku jumpe yang murah Rm 4 hengget -baju lubang2 tak de seluar...

nak jugak ko bandingkan ngan pureen warehouse sales pulak kaaaann...uhukksss....
tengok brand lar derrrr......

mase pergi hytex sabtu tu...tak ramai pon..
senang nak pilih baju bajan...
lapang..tak panas..dan tak perlu bersesak2...

niat asal nak carik baju tidur suar panjang lebih sikit...
tapi susah nau nak jumpe saiz...
qaleef masih pakai saiz 1...tapi banyak yang cantik2 saiz 2-3...
besar sangat pulak tuk qaleef...
jadi tu dapat sehelai jer...
tak pasti lah sebab dah habes ker atau memang tak de saiz...

yang lain macam kasut..botol segala tilam bantal aku tak tengok..
sebab memang target carik baju basahan jer....

sempat pulak laki aku sebat sehelai baju basahan die jugak kate nya...

rm100 untuk 11 helai/pasang... booooley laaaaa.....
laki aku cakap...kalau beli kat jusco...rm 100 tu baru dapat sepasang baju ngan seluar...
eeeeaarrkk.....banding kan ngan baju kat jusco...??? hapeeekaaaahhh...... 
kat jusco tu tah hape yang mahal nau aku pon tak tau...
same jer ghoper aku nengok nye pooonnn......ngeeeee....



p/s :: tunggu pureen nanti....








31 comments:

Mommy_Cha said...

SEYESS ATY!
MURAH GILESSSS.
NANTI SALE PUREEN ROGER AKU EH?
NAK PEGI JUGAK :)

Mommy_Cha said...

SEYESS ATY!
MURAH GILESSSS.
NANTI SALE PUREEN ROGER AKU EH?
NAK PEGI JUGAK :)

fazianbatrisyia said...

berbaloi sgt dah tu...bj jenama tu boleh tahan kualitinya.

YanaUjang said...

murah oii..sgt berbaloi...byk gak tu 11 lai..and cuma rm100??wow!! rugi x pi..sbb jauh dr rmh tu maleh nk pi..ngee~ klu gini la berbaloinya eh next time kena gak terjah...

aku tggu mydear warehouse akhir bln ni...and pureen jugeee...weeee! ^_^

Mimy Hamid said...

aku tak pegi...sebab mesti size Fayel tak banyak...Fayel size dia 3-4...2-3 rugi beli pakai kejap je la

InaYusoff said...

pergi jugek..
ri sabtu jugek..
;p

tapi tak puas hati sangat..

sbb tak banyak choice kot..
pastu daku cari yang newborn & 3-6 bulan..

dan sebenarnye kecewaa sangat... ;(

beli dua pasang baju dgn stokin = RM25..

ameris said...

aty, kalu ada pureen warehouse sale nnt inform yer. ahkak yg dekat cenoet pon x gi kt warehouse hytex tu, sbb baru jek beli baju bebudak tu.

nadia yusoff said...

kak nt kongsi2 la link kt mane ade jualan gudang.. asyik terlepas je.. akak asyik bgtau ade whole sale bila dh lepas event je =(
boleh la shered if dont mind =)

sy br pregnant, tgh gagah gak nk beli2 brg bby ni + sy clueless.
sy new reader. selalu bace blog ni, byk shared tip kt blog.. tq =)

Nurzakiah Hanum said...

berbaloi

nadia yusoff said...

salam kak aty,

boleh tak akak bgtau kt blog bl ade mana2jualan gudang. sy asyik terlepas je. sy hari2 bukak blog ni tau.

sy br je pregnant. tgh gigih nak cr info beli bj bby yg ade sale + sy clueless =(
blog akak by info n tips. tq ya =)

nurulhuda said...

jgan lupa update kalu ada pureen sales ye =D

ayahmamilisa said...

a'ah tak semurah pureen tapi okla kan..tak penah lagi gi warehouse hytex..baju gegirl banyak ke aty?

Haslinda Sadiken said...

best bila dpt gie jualan gedung camnie..kt sban x dek..nak kena tunggu Jcard day..sobs sobs sobs

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

rm100 untuk semua baju-baju tu ok sangatlah tu. design pun cantik-cantik. Lahaiiiii...sakit hati pulak org Labuan nengoknya. Sini rm100 boleh dapat paling banyak pun 4 pasang je kot baju basahan aidi. Wuwuwuw

mrs kayrul said...

murah benar la tue...daku nie memang jer dah terlepas jualan baru tau...huhuuhy

nUR_rOsALiNdA said...

Hah??? Sampai bila? Huwaaaaaaaaaaaaaa~ :'(

Wawa Yusoff said...

mmg mak gojes anak punya baju semua sepaten! esok nak buat hari keluarga senang. anak dah ade uniform. hahaha

yg akak beli tu sume elman ade wa ade beli masa warehouse yg lepas. memng sama setiap helai. hehehe :)

TelingaBulat said...

byk jugak dpt..branded lak tuhh

mizzy amalina said...

Alaaaaaa...kenapa orang gombak tak tau punnn??da dekat gila dengan rumahhhh!!!huhu....

Ann Ishak said...

pada saya kira murah jugak, RM100 boleh beli lebih dari 5 helai + dapat pasang lagi

♥ ROS ♥ said...

Wah bestnyerrr dpt shopping bju anak... Untung jgak duk klnih... :)

nadyahkamil said...

aty menages nad dego. nape nad xtaw uma kat seri gombak je. nagesss atyy. uma dekat pun xtaw benci!!!hhuhu :( (benci dgn diri sendiri huwaaaa

JunAina said...

Dulu2 masa anak2 kecik akak pun pebggila warehouse sale cam gini, dapat beli banyak2 walaupun duit sikit. Pureen tu selalu pergi, Hytex akak gi kat kilang dia di Kepong tu. Skrg anak2 dah besar semua ada selera sendiri, memilih...

nadyahkamil said...

nak nagesssss uma dekat xtawwww :( huwaaaaa

Cik Puan Rara said...

hehehehe mmg kan aty.kalo pk pk balik mmg lah.tp kalo beli kat jj ke.h&m ke lg lah.sepasang je 100.ok lettew.hehehe

Nurul Aziz said...

RM100 11 helai, berbaloi kot. Macam sales kat sogo hari tu.. baju jenama pigeon rm8 sepasang.. anakku/disney rm belas2.. tapiiiiiiiiiiiiiiii masa tu size 1y paling besar pun 18months je yang banyak..

Ayra sekarang ni dah pakai siza 2-3 tu pun ada setengah yang 3y pun ketat. apakah kegemukan sangat budak tu. hahahaah...


kalau kat pureen tu memang takde la dah size size ayra agaknya... wuwuwuw..

Fiza Rahman said...

Berbaloi2. Murah tu.

DYatie said...

Ok takper. Makan dalam je la daku nengok mengkome hapdet hytex warehouse nih. Takper. Takper. Daku simpan sikit je lagi. T dah dok kl daku balas balik. Hahahha.

Umi Qi said...

Aty....ju xdpt pi pun situ...budget this month kene freeze dulu huwaaaaaaaa nangis....tp cantik2 bju Qaleef....berbaloi2

shima said...

hytex tu..dulu2 murah..blh je dpt rm3..rm5..sejak dua thn kebelakangan ni paling murah leh dpt rm5 je..kdg rm8.. kalau dulu dia sllu wat kat kepong je.

!k@ said...

hehe..ika rasa sgt berbaloi aty...ika pergi gak hr jumaat..dapat pyjama 5psg..seluar khakis 1,kemeja 1, tshirt utk anak BS 3..baju baby ctmah 4psg, sha 3psg..stokin 2...

total damage rm200 ;)