Tuesday, October 01, 2013

berape banyak lagi eh nak tumbuh..??






kemain lagi tidor...nganga2..!!
memang tau bidak ni kalau tidur cegitu lah...macam orang tua..!!
tu kekadang sampai berkerut2...mimpi ngeri agak nyer....
macam penat sangat jer buat kerje..sedangkan main jer dan kacau mak nyer....ppffttt....
qaleef hampir setahun setengah....
gigi dah ada 12 batang...
gigi geraham atas dan bawah dah kuar...
gigi taring pon dah setel...
ade berape banyak gigi lagi eh nak tumbuh..??
pemalas betul aku nak carik info...ngeeee...

gigi qaleef yang jarang depan tu pon dah rapat biler tumbuh gigi2 die yang lain..
tak merasa ar nak feeling2 ikut trend konon nyer..
eeaahh..omputeh kan suker nau gigi jarang2 ni sekarang..
macam trend pulak...siap nak buat gigi kasi jarang...apekaaaahhh....!!
pelik kaaaannn....tu omputeh..jangan di ikut....ngehngehngeh....

gigi dah banyak... kene gosok hari2...
sayang kalau rosak sebelum mase nyer...
tapi kan...dak qaleef ni kemain payah nak di gosok..
aku dah bagi pakai ubat gigi besh dah...
die tak isap pon ubat gigi tu...
tapi die marah kalau aku nak gosok gigi die...
gosok jugak lah..men paksa2 tu yang buat die lagi 'anti' tuh...
abah nyer siap kate nak beli berus gigi yang mesen tu...
tak tau ar elok ker idak...
dan tak pasti ar kalau masalah qaleef tu adalah masalah berus gigi atau masalah dalaman yang memang tak mau di gosok gigi nya..ppffttt.....

hari2 pon nak kene gaduh dalam bilik air....





17 comments:

Ayu Zan said...

alahai..comel qaleef.. hehe
ngaga dia tido..

kawan ayu pakai mesin berus tu..

Baiduri said...

Sama la ngn cik tasneem....tiap kali mandi mesti ada drama dlm bilik air....payah nau nk gosok gigi dia, dh gosok gigi bnyak kali dh depan dia, camtu jgk....ngeri ke hape....huhu

Mimy Hamid said...

fayel pun susah nak gosok gigi tp reti pulak dia masuk bilik air suruh aku gosok gigi...

Nadt said...

nadt nak mudahkan berus gigi saif, lepas mandi tu, balut ngan towel, baringkan atas tilam then gosok. saif tak melawan pun. siap fefeeling best sedut ubat gigi. saif memang xde masalah nak gosok cume bila kita gosok tu dia asyik terdongak2 dok ikut arah berus gigi tu. so bila baring, setel masalah.

m@m@yAyA said...

smla ngn aku aty kekdg stress smp gadola nak gosok gg yaya..~
agknya dorg mmg xmo gsok gg kot,ke sb takut.Eh ntahla sentap tau bla xnk gsok gg..

Nurzakiah Hanum said...

cutenya

nUR_rOsALiNdA said...

Haaaaa...
Sama la ngan kita.. Tiap kali nak mandikan Khaleef, mesti nak berperang dulu..Sebab dia tak suka basuh kepala..

Chekgu Azrine said...

qaleef is comel sangat..dahi dia tu tunjuk yg dia pandai nanti..

erin said...

lama x tgk qaleef, comel tido nganga camtu :), aish pun x suka gosok gigi, dia nak gosok sendiri, tapi bukannya dia gosok, dia sibuk nk hisap..bertumbuk aku nk gosok gigi dia, tapi aku tak kira, aku gosok jugak..hahaha. anak sedara aku xsuka gosok gigi jugak, so mak dia beli berus mesin tu, lagi dia takut ko tauuu, siap nangis

Nurul Ain said...

aty. dlm buku laporan kseihatan yang kaler biru tu kan ada info.. yang parent kena isi tarikg gigi tumbuh.. ke aty punya buku lain. sbb anak ain yang setahun 1/2 pun dpt buku tu..

ameris said...

sama la budak2 tu pun, rasanya derang tak suka kot gigi tu di godek2 nak gosok. tp rayyan masuk toilet dia tunjuk je berus gigi, bila kita nak gosok utk dia mesti marah, konon nak buat sendri...

ily♥ said...

Faheem, gigi geraham yg belah atas dah ade 4.. huhu..br ni je tumbuh yg 2 tu...
Mule2 dlu berperang jgk nk gosok gigi. Bile tgk cite upin ipin episod yg doc gigi dtg skolah tu, terus ok...pancing upin ipin je tiap kali bk gosok gigi...dgn ubt gigi. Suke sgt kodomo lion. Tukar brand mukmin pun die ckp kodomo lion gak...

Cik Puan Rara said...

princess pon xnk gosok gigi.huaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ risau gg kuning je.kdg2 mcm dh kuning dh nmpk.

MisZ FyZa said...

nayli pn xsuke gosok gigi..lg la kalu ltk ubat gigi,lg die ngamuk..nak soh gosok gigi pn kne amek hati die..bl mood ok br die nak..

Siti Fatimah said...

comel nye die tido....Haziq pon same, xmo gosok gigi...die gigit je berus gigi die sampai kembang...hadey..

Riana said...

haha..bole gang ngan aisyah..gaduh ngan maknyer je dlm bilik air..kekeke

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Akak, kalau cube gosok depan cermin dia nak x? Gantung cermin kecik kat wall bilik air ke...kdg2 diorang suke ble dot tgk kat cermin tu..