Tuesday, October 01, 2013

MAKEOVER BILIK TIDUR UTAMA :: tukar cat



tak hagak ko kan...
tak sampai setengah tahun..dah tukar cat bilik...pffttt...

kemain gigih ko ritu cat stripes bagai..
siap salah2 kaler..cat balik...
sudah nyer ko 'pakai' tak sampai setengah tahun pon...hapekaaaahhh...!!

aku ni memang bukan orang yang akan membataskan sesuatu biler masuk bab dekorasi dan rumah...
kalau aku rase boring..atau tak puas hati...
atau tetibe ade idea lebih menarik...
aku akan terus buat dan sampai aku suker...

eerrr....aku rase kalau aku pakai wall paper baru kompem aku tak tukar2 dah....uhukkss....





eeerrr...cat yang ritu tu...yang sebelum ni..
kaler silver pink...
bukan tak puas hati...
giler ko tak suker...gigih aku mengecat sorang2...pheeww....

tapi...aku rase warne nyer terlampau lembut kat mate aku...
dan nampak vantage sangat....hahahaha....vantage la pulak tetibe kaaannn....
tak kene ngan jiwa aku walaupon ko kate cantik...

asal nye..memang tak rase nak tukar warne cat tu pon..
tapi tah ape kene tetibe sawan...
aku bosan..dan terase nak buat sesuatu...
elok pulak chatting ngan Nad pinky momma jiran depan rumah aku tu..pukul 3 pagi...iyeeerr....3 pagi mak2 masih tak tidor....uhuukss..
"nad...aku bosan...rase macam nak cat rumah ar"
haaaa...ko mampu....bosan...terus pikir nak cat rumah...kahkahkah...

esok nyer..terus nak gi beli cat....

memuler rase macam nak cat kat ruang tangga tuh..
tapi hati belum kental...ruang tu tinggi oooii...!!
kene pinjam nad jiran depan batang cat yang adjustable tuh dulu..
dan sebab rase jiwa masih tak gigih...lupekan niat tu buat mase ni...
jadi..di sebab kan bosan dan nak buat gak sesuatu..
aku ngajak laki aku tukar cat feature wall bilik tidur kiteorang...

laki aku pasrah.....

kali ni aku tak mengecat sorang2 sendiri2 lagi..
laki aku yang buat semua..
eeaahhh..laki aku kalau bab mengecat memang teror...
setakat dinding belakang katil tu...double layer siap..
tak sampai satu jam dah setel...-die kate pengalaman dari tingkatan 2- eeeaarrr.....







ni warne kelabu gelap tau..bukan hitam...
kalau tengok real..ley ar nampak kontra kelabu tu...
tapi memang gelap...
* aku baru perasan aku sukerkan warne2 yang gelap sekarang...

eeaahh..dah...tu jer ker..??
belum siap lagi....satu2 ar bai....
ni baru cat..
kate make over kaaaann....harus ar sesuatu yang merubah keseluruhan ruang..
nak cerite ngan ko lepas ni pasal lampu meja sisi -tu ko tengok dah kosong kan-
pasal carpet...langsir..dekorasi dinding...comforter set...
haaaa..banyak step nak buat tuh...
eerr..tak siap lagi sebenarnyer...
aku pon bukan buat secare drastik...
step by step...


p/s :: tunggu siap keseluruhan ruang dulu...baru buat perbandingan hokeh...






19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

erin said...

aaa saje je ko ni kan..update la sekaligus..aaaaaa x saborrr

~ NANA ~ said...

aty...i lagi suka warna yg baru ni kot sbb master bedroom kasi warna gelap sikit utk dptkn mood romantik! haha

tp cat stripes tu pon tetap menjadi pujaan hati i cuma rasa lagi sesuai warna tu utk bilik tetamu / bilik anak perampuan...sgt soft & tenang...hehe

TelingaBulat said...

tak make over pon da lawa lps make over lg cun ni hehehe

ameris said...

tak nyabar nak tgk makeover aty ni wehh

QUEEN of Heart said...

hehe, sama gak cam perangai saya, kalau bosan, deko umah..kekadang seminggu pun boleh tukar 2 3 kali.. kalau dah boring sangat,dapat ubah kedudukan sofa pun jadik la..ehehehe

cik hani said...

Cik hani suka yg strips tu..sesuai utk ank gadis gitu..teenager gitu haa..klu warna yg baru ni cik hani kna tggu siap klu tahu hasilnya nnt..kalu bab ubah2 makeover ni cik hani suka..

Cik Puan Rara said...

Ya Allah aty! mmg salute lah.rara umah MIL tu,bilik besar tu je pon tonggang langgang buat dek anak.ni pulak suka suka nk cat,mmg hebat!

safiyyah osman said...

Xsabaqqqqq..hehehe

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

sis aty sgt rajen!!!!! boleh upah cantikkan umah saye? heheee

Cik Puan Tqah said...

best kalau de umah sendiri n duet penuh poket kan.. now umah sewa..mr husband xnak deko2.. lgpn tn umah xsempoi..

SweetLikeWhat said...

tabik ngn aty..sangat rajin!!!!

SweetLikeWhat said...

tabik ngn aty..sangat rajin!!!!

Ayu Rashid said...

Hai aty... ayu pun smlm beli cat kaler kelabu utk cat bilik.... musim kelabu kot ehheeehe. Jgn mata asik kelabu sudaaaa hehehee

Chekgu Azrine said...

Cantikla aty..romantikla blk lps ni..wawawa..lps ni qaleef jd abg plak..

Mimy Hamid said...

rajin bebeno ko ni...cat lain pulak

Ann Ishak said...

dah tak sabar nak tengok hasilnya ni, teruja dah :)

munirah athirah said...

aty,
cuba letak wallpaper..
masti lagi cantik..
skdar cdgan..hehe

Mama Likha said...

nampak klasik :)