Wednesday, October 02, 2013

MAKEOVER BILIK TIDUR UTAMA :: 'side table lamp'...eerrr...yang baru...




eeaahh..baru...?? apekaaaahh....!!
bukan ritu ko kate nak buat projek DIY ker ngan ko punyer side table lamp kaler putih tuh..??

muwahahaha....
gelak dulu...
nak DIY konon....








dah takde makne daaaahh...
sebab..side table lamp yang kat atas tu...
dah pecah....
iyeeerr....dah pecah oooiii.....

haaa...tu nak tuduh qaleef ar tu...hahaha...
tak baik ko...qaleef tak usik barang2 dekorasi aku...
lampu tu pecah sebab angin...

ko heran kaaannn...
kalau ko tau kedudukan side table dan kedudukan lampu ni..
mesti ley agak...
umah aku tu...kalau datang time angin kuat ribut..
memang habes terbang aku punyer langsir semua..
ooohhh...aku memang suker bukak tingkap siang2 hari...
nak kasi flow angin kat tingkat atas yang bahang tu..
langsir aku tu pulak jenis kain berat..kain tebal...
tapi memang tak ley control kalau kene ngan gaye angin melintang tah hape kan...
tak sempat aku nak kejar sambut lampu tu..
berderai kene 'tarik' ngan langsir....sobssoobbbbsss....
lampu aku tu tembikar...
konon2...yang aku cakap nak DIY tu...nak cat ar body lampu tu kaaann...
tak de rezki lah ko lampu nak dapat body cun sikit...kahkahkah...

eeerrr...memang boleh tampal balik..
tapi kalau ko nak tau..ni bukan kali pertama tau...!!
dan ke 2-2 biji lampu tu pernah pecah...aku gigih lah tampal balik pakai gam gajah..
tapi memang dah takdirnyer begitu kan...
aku dah tak kose nak layan..
aku buang jer terus body die...
kebetulan pulak...sehati sejiwa kate ko..
yang satu pecah..esok nyer yang satu lagi rosak...alahai...

lame gak bilik aku terang benderang pakai lampu ceiling...
aku kan suke mud lomantik2 ni..[la sangat]
lampu2 cosy yang biler duduk dalam tu..jerawat pon susah nak nampak...kahkahkah...
Motif sangat kaannnn....uhuukksss...
jadi...hari2 dok menyanyi kat laki aku -hujung minggu ni kite carik lampu tidur baru-
dah pikir dah nak viva homes...atau ko kate ade wat sales tu lagu aku suker..
ssf ker..casa impian ker...memang aku nak redah jer carik lampu...
mase gi beli lampu tuk ruang family dan tangga kat puchong..baru2 ni..
tengok2 gak..tapi takde yang aku pekenan...
tak banyak pilihan tuk stand lamp atau side table lamp..
kalau ade pon..macam fashion lama..
aku nak carik yang simple jer...
yang peling penting...sesuai ngan tema -MAKEOVER- bilik aku yang baru ni...

eeaaahh....aku bukan beli semate2 sebab aku makeover bilik aku tuh..
tapi sebab...bende nyer dah tak ada..
dah pecah...jadi...kene lah carik pengganti...
alaaaa...takde pon tak ape jeeerrr...tapi aku memang suker kan lighting cosy lelagi dalam bilik...




jadi...ini lah dia....
material stainless steel..fully...-kompem tak akan pecah dah-
yang menarik nyer...side table lamp ni...lighting nyer adjustable...
yang atas ni  malap...dan boleh jugak jadi cerah terang...





kepala die...fared yang pilih...
die kan suker bende 'seni' macam tu...uhuukkss..
tapi bagi aku...puas hati..sebab walaupon material modern...
tapi kerawang2 [la sangat] tu kan..boleh matchkan ngan bilik aku yang banyak kerawang2 dan ukiran jugak -kat perabot dan lampu chandelier ceiling tu...
boley laaaa.....yang penting romantik....lalalala......

beli kat kedai lampu biasa...
beli sepasang kiri kanan katil..
satu tuk fared...satu lagi tuk aku....ngeeee....


p/s :: makeover bilik belum siap..nak cari dekorasi dinding




22 comments:

ameris said...

cantik aarr aty... mahal tak?

♥ ROS ♥ said...

Cntikkk... :) hehhhe

D Yatie said...

Cantik weh cantik!

~ NANA ~ said...

ya Allah aty!! i dah lama duk pekenan lampu gini tp tak jumpa2 lagi cari...suka giler kot lampu stainless steel ni!!

cik hani said...

Confirm tak pecah pasni

IdaShazana said...

tgh mengumpul kekuatan utk make over bilik tidur. atiey,,, masuk la gambar lagi, baru semangat tu berkobar-kobar

Puteri Satu said...

cantiknyeeeeeeeeee... berapa henggit ty.....?????

Rizziela said...

adoi..cantiknya..

saya ni keras tangan

Cik Puan Rara said...

alahaiiiii~ cantik lah aty~ rara suka kerawang2 cm ni.

Nana said...

cuba bgtau rege skali aty..

MizzTina said...

klu la sy pandai mendeko..hukhukhuk... siyes, sgt cntik lmpu akak tu..

Umi Qi said...

Sylo lampu meja baru wahhhh

khairiah said...
This comment has been removed by the author.
khairiah said...

Bila on lampu 2 terserlah keromatikannya...siyes cantek!!!

ikafantasi said...

cntik la lampu style tu..

Mimy Hamid said...

ni mmg tak pecah...cantik lak tu

Fizah said...

efek biasan yg keluar tu cun! moden kontemporari gituu..:)

oh ya kak aty, akk menang..kut tak pasan emel..cuba semak sbb penaja nk prepare adiah :)

Nurzakiah Hanum said...

cantik sangat2

SweetLikeWhat said...

Aty lawanyaaaaa!!!!!!!terpegun aku..pandailah korang pilih!!!

Chekgu Azrine said...

Pandai sis pilih..lawas sgt!!!

m@m@yAyA said...

lampu ko cantik,aku berkenan.FULLSTOP

elle's laaa~ said...

Cantiknye lampu tuuuu!!!