Friday, October 25, 2013

MAKE OVER :: pemegang tangga








ko tak de kerje yer aty..
sampai kan tangga pon ko nak makeover....

eeerrr...

alaaa..cat jer pooonnn....
tak sampai setengah jam siap dah...
bukan aku cat semua..tiang besi tu JER....
nak tukar kaca cermin idaman kalbu...
tak mampu lagi...sobsoobbsss...
jadi nak kasi cantik sikit...aku cat jer lah..tu jer pon yang murah...muwahahaha...




warna asal besi tangga adalah coklat gelap...
okey jer kalau ikutkan..
cantik kalau keseluruhan tema aku adalah warna2 tanah...
tapi sebab tema umah aku konon nyer kaler2 kelabu cerah dan gelap..
jadi..didih lah aku mengecat...
tema la sangat kan...puuiii.....





tadaaaaa.....*bling2 aku kelip mate...
dah siap....aku buat time qaleef tido...sekejap je ni siap double layer...
warna kelabu...
pelik..?? ape nak dipelik kan...
dah kate nak serasikan ruang kan...

aku memang sengaja amik kelabu light ni..
tak nak putih..sebab lama2 nanti yang putih tu akan jadi kuning...
tengok je lah grill umah aku tu..baru 6-7 bulan oooii...-nyampah-
jadi tu decide warna kelabu tuk besi tangga ni...




nampak tak perbezaan nya warna coklat asal gambar atas ngan selepas di cat kelabu ni...
tak nampak..??
ok bai....

sobsobssss.....

23 comments:

yana Jasni said...

cantik.. meh cat rumah yana jugak.. hehhe

YanaUjang said...

mmg gigih la kannn...meh tabik spring skettttt! :p

Jueliza Jamani said...

ok.. mesti encik suami aty kagum punyalah...

Chekgu Azrine said...

ada perubahan la sis...nampak lebih nicer la..sentuhan aty memang sentiasa menawan..hikhik

Fiza Rahman said...

Cantik. KEna dgn cat dinding tu.

DYatie said...

Cantik aty! Lagi lagi? Heeee.

Nurzakiah Hanum said...

kemasnya rumah dia

Ummi_Eyta said...

Hi aty

fazianbatrisyia said...

kang tak nampak karang berapa jumaat lagi....he..he..he..

UMIE SUE said...

hai la aty...gigih sungguh bff su ni..hehee

farhana effa said...

seriusly sis tersangat la rajin n creatif.. cantik rumah sis :)

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Oh...saya ter"spot" lampu candeliar yg berjurai2 tu lah..cantek. Kalau lap habuk cabut semua ke? Ke gigih manjat tangga lap smpai siap? Huhuhu....

Gieyana said...

Cung..teriba aq rs nk tukar cat guna grey gk..

nurul harnani said...

rajin nya ya allah. creative singgguh. kagum..

salam ukhuwah.

peminat setia blog ati dlm diam2 je ni. hehe

Linda said...

Aty, saya pun cat ofis tadi..tp rumah sendiri comot huhu

~ NANA ~ said...

Nice aty, mmg kena dgn sofa u tu..hr tu kwn i dia cat tangga dia dgn warna silver..pon cantik jugak

Fizah said...

didih sgt niii...;)

Hayatie Hashim said...

Rajin betol lah aty ni.. ;)

LuN@_aiDi said...

wahhh gigih mama qaleef neh :) berhasil ^^

cik hani said...

cantek.sangat match dengan kaler dinding rumah..
gigih untuk kecantekan rumah mmg berbaloi-baloi kan..

Adein Kushairi said...

sis, yg hujung tu ape..? pagar yg safety gate ke..? ache review skit. buat sdr yep..?

IeRA said...

wah...ni memang kes terlebih rajin ni..kikiki

Suhaily ahmad juffri said...

Rajinnya, cantik la, idea yang berani dan fresh