Friday, October 04, 2013

reveal divider dapur






pandangan dari ruang tamu depan

buat half beam...ingat nak tambah lagi satu tiang..
tapi nanti risau tak ley bawak masuk meja makan -kalau dapur siap extend nanti [tak tau tah biler]


dari dining area


cat warne kelabu sama sebijik dengan warne sudut bawah tangga


pandangan dari pintu masuk depan..
haaa...dah kurang lah sikit nampak dapur nyer kaaaannn...
kalau sebelum ni..kuali mengangkang atas dapur gas pon dah nampak..
sekrang nampak sinki jer...

takper2...sikit jer mase lagi...bertabah lah... [insyaa Allah]


tiang ni...celah2 die nampak macam besar..tapi tak ponn..
sebab qaleef tak lepas nak masuk pon..
tapi mase belum plaster baru ikat batu..qaleef boleh celah...
mase tu dah risau batu jatuh dah sebab baru jer ikat..
sekarang dah tak boleh bolos dah...huhu..-qaleef tak puas hati...ngeeee


pandangan divider dari dapur ke depan ruang tamu

motip on lampu waktu siang..?? effect okeh..effect.... muwahahahaha...


pandangan dari sisi..


haaaa...kan aku cakap...macam tu jer lah rupernyer dari semalam ko tengok tak siap tu...
cume ni kaler cat dah kemas...
hasil kerje 9/10 -masih berpuas hati..
harga berbaloi...
idea sendiri..
so far...ok...
kalau berminat nak deal tuk buat renovation boleh contact MAMAT PAKAR 0173896004 [indonesian]
die boleh buat kat mane2 jer rasenyer...
luar dari selangor ko tanye die sendiri hokeh...






38 comments:

Puteri Fiza said...

salam perkenalan. done follow. klu sudi follow back. tq :)

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik
qaleef ade cube2 nak masuk x kak kat celah2 tiang tue?

p/s:kak, nak order kufi tue x?

penyisir rambut said...

tantek nye tiang seri dia...heheh..

Fara Atiqah said...

cantik rumah..kalau x keberatan, blh bg tau berapa eh dia charge utk satu tiang tu?

haritu tny tmpt lain dia ambik 300 satu divider..

♥ ROS ♥ said...

Kemas nmpak... Kalau umah ros mesti guna kayu jer sbb malas nak berplaster lg.. Rajinlah aty kemas lepas buat ni.. :)

IeRA said...

cantiklah aty.....

http://teratakiera.blogspot.com/

Cik Puan Rara said...

ok lah tu aty.lawa.xde nmpk tru sgt ke dapur kan.hehe

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

Shark Kay said...

opsss..
sama pulak cam dsign umah family shark,
divider camni jugak untk dapur,
cuma patern lain sket :)

hasyimahshe said...

kekekekkek..MAMAT PAKAR. nama sangat la glemer

notti netti said...

cantik pulak ruang tamu ambil pandangan dr dapur.

Chekgu Azrine said...

looking good..sebab dah tak berapa nampak sangat ruang dapokan??

lawala warna hitam kelabu..ngeee

natasha said...

as salam..kak aty,memang kemas mamat pakar ni buat tapi harga upah n semuanya sekali mahal tak?sy tengah usha kontraktor reno2 ni,tu yg tanya harga..^.^

Baiduri said...

Cantik....

mrs.smile said...

cantik..nampak lagi kemas!
MS pulak rasa tak sabar nak tunggu bahagian dapur ni siap sepenuhnya nanti..boleh cari ilham

ameris said...

look simple tp nice...

effa farhana said...

Salam perkenalan.. nice nya design... good idea.. jemput2 terjah and follow2 blog saya ye :) http://wwweffafarhana.blogspot.com/

Riana said...

cantik dan kemas..idea2 aty mmg best2 ..cian dak qaleef takleh menyelit..kikiki

Tentang Kita said...

letak tirai la kak....nnt xde la nmpk sgt area dapur tu

Mrs.Farhana said...

waaa...cantiknye aty..so elegant!bila la nak ade rumah sendr ni..hehehe..

ayahmamilisa said...

color cat and design tantek sangat aty :)

ShaFIha said...

aty.. baru lah bestkan.. ruang dapur ngan hall ada pemisah.. idok la malu malu tucing kalau ade orang datang nak berjoget2 masak.. hihi kekadang nerver nak cari sudu pun tak jumpa.. haha

O'gosh Iskandar said...

cantik sangat

julie hussin said...

Fuyoooo cantiknya...;)

azizah :) said...

cantik sangat kak! dah terselindung dapur tu kan...

~ NANA ~ said...

Cantik..i loike!

ANAK MAMA SAYANG said...

Nice..

yuyuy akley said...

Ehhh lebih kurang sama la.. Tp sy buat divider antara dining area dgn living hall.. Bestkan letak kayu tu.. Tros berubah nmpak rumah hihi

Jumria Alimuddin said...

salam...

cantik..nice idea....color pn cantik...

Ilya Melissa said...

mmg kretip la..nice :)

Pn Sheila said...

erm... cantik rumah awak... so many inspiration for me... tp lum ada rezeki sy lg... :)

Gieyana said...

Cantik beb..:)

Hana Soffelia said...

kreatif la aty ni.. hana suka tiang jarang2 gitu. kaler pun nice je..

SSfatihah said...

Cantikknya umah aty....

Shakina Farhan said...

aty, yang mane lg murah ye buat cmni ke atau kayu tu? kayu lg mahal ek? tgh kira2 bajet..huhu..

Sha said...

Cantik jgk bt pakai batu... ;)

irmafittaputri said...

wah dh chantek dah.... tahniah la dh jadi ID tuk umah sendiri..aty jadik mandor gak..walawei..gudjob

Maszerin Muhamad said...

Saya try contact mamat pakat ni tak dptlar.. sya bli divya juga. Jln sr 1/1c..blum pndh lg. Bru nk renvate.. yt ade no lain mamat pkar ni tak..