Wednesday, October 23, 2013

simpan mainan tuk baby adik Qaleef-




eeerrrr....untuk baby...??

adik qaleef...???!!!!



aarrgghh....tajuk hapekaaaahhh itu....huhu....

insyaa Allah...aku dah proceed...cume belum rezki...
dan Allah lebih tau....

simpan mainan...
tak de kaitan ngan aku pegnan lagi...

kalau akan pregnan...insyaa Allah....


menan qaleef semakin hari makin bertambah...
pening oooii...
hari2 meroyan sorang2...
tapi tak kan nak buang pulak kaaaaannnn....

jadi...aku asing kan dah semua mainan qaleef yang baby beli tuk new born dulu2 tu...
yang qaleef pon tak kose dah nak hadap main...
menan baby kekdah nya...

menan2 qaleef daripada awal beli...
yang dulu2..sampai ar menan2 sekarang..
masih lagi elok..
tak de yang rosak2..atau patah2 ker tercabut ker...
tu pasal menan die tak pernah kurang...ngeh ngeh ngeh...
qaleef memang cermat...!! tu aku akui...
die bukan jenis budak suker baling2 atau bertindak ganas menyeksa menan die...huhu...

cume yang lama2 tu jadi buruk la...
kalau jenis soft toys tu...nampak ar kepam hitam..
tak per..boleh basuh...
simpan tuk adik baby nanti....weeeaaaa.....

bakul biru tu dah penuh sampai terkeluar2...
aku dah rimas...tu aku kemas...
asingkan menan2 lame dia dan masuk dalam bekas lain...
nak di cuci...simpan dalam plastik elok2..
nanti ade adik baby...keluarkan balik....
tak yah nak membazir sangat beli menan yang sama banyak2 kali...
nanti tambah jer menan2 baru...eeaaah...?? huhu....






banyak tak banyak jugak lah...
tapi ade la sebekas besar box train qaleef dulu...
tengok...semua menan2 baby kaaaannn....

nanti lapang2 nak basuh satu persatu...-simpan alam plastik-




p/s :: jimaaaattt......





22 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

yup..jimat itu yg penting :)

SarahSyafiq said...

akak start bagi qaleef mainan dari umur dia berapa bulan ye?

NuRuL said...

untung abg nyer..dpt rasmikan mainan2 barukan.huhu..

myninthdesigns.blogspot.com

cik hani said...

senang kalau asingkan siap-siap macam ni..takde la campur aduk kan..

nanti dapat adik blh bagi toysoft yang dah siap cuci

missayu said...

samalah macam Nia..mainan baby2 ayu dah simpan..tinggal mainan besar2 jer tuk dia main...

♥ ROS ♥ said...

Byk nya mainan qaleef... Hehhehe..
Ros xde sgt mainan bdk2.. Dh besar bru beli mainan..
Rajinn mama nak bsuh lg.. :)

Aeen said...

banyak soft toys qaleef....untung nanti adik qaleef....xyh beli menan lg...menan abg byk lg..heheh

LuN@_aiDi said...

sama lerr...kiter pun baru buat spring cleaning utk mainan zahin gak,
mainan zahin zaman bby dah siap-siap packing dah.
nnt senang sumbat dlm kontena.. =p

Nurzakiah Hanum said...

banyknya

Rizziela said...

insyallah...coming soon

cikpingu said...

jimat... nnt mainan tu jd turun temurun... :) hihihi

ayahmamilisa said...

yeay boleh simpan kat bakal adik plak :)

Mommy_Cha said...

bakal adik odw lah tu aty :)
goodluck tau.

moga ade rezki qaleef ber adik nanti.
yeay!

eima said...

byknye mainan qaleef untung die ....

~ NANA ~ said...

byk mainan qaleef...ayish semua barang mainan dia rosak so xde kot nak simpan2...lgpon blh kira dgn jari je toys ayish...hihi

✿ pink velvet ✿ said...

fuiyooo banyaknyer menan dia :) untung bakal adeknya nanti :P

Mimy Hamid said...

qaleef cermat macam mama dia la...anak aku hmmmmmm habis kecai sudah malas aku nak bukak hadiah

TelingaBulat said...

byknye mainan dieee

Chekgu Azrine said...

Wah..statemnt plg best..
Happy conceiving sis..
Tak saba nk tunggu bb girl sis..ek

Shasha Azmar said...

yeahh..kita serupa, dah selamat buat spring cleaning,mana mainak utk baby dah masuk box khas..hehehe

Petak Bunga said...

budak sayang mainan, beli berbaloi tak rosak2.

Mrs.aisheiteru said...

samala kak aty. sy pun simpan dalam storage bus tu.lgpun mainan humairah time baby x byk.