Tuesday, October 29, 2013

TEASER :: Projek akan datang untuk RUANG TAMU






ko tau kan warna ruang tamu aku hanya ada warna pallet cerah sofa 
dan kelabu serta hitam tuk keseluruan ruang termasuk perabot jugak..
dari awal memang nak 'injet' sikit warna -selain dari warna2 aku sebut atas tu-
nak elak kan warna turquoise -sebab umah sewa lama ritu dah buat- 
suka kan warna elektrik blue tapi susah nak carik warna tuh
masa awal2 aku pilih warna kastard -modern dan fresh-
tapi tah kenape tetibe warna berubah biler aku membeli bunga...
aarrggghhh...selalu macam tu....
sebab bunga yang aku nak warna kastard atau at least kuning tak ada....
jadi.... tetibe jadi kaler purple....
bukan langsung warna pilihan...

tapi tetap rase 'naik'..biler aku blend ngan keseluruhan ruang tamu yang 'dull'..
jadi..bermula lah MAKEOVER untuk keseluruhan ruang...
ubah sikit2 jer..bukan keseluruhan pon....
cuma letak suntikan warna..

ni baru teaser..
nanti...aku akan up satu persatu macam bilik tidur dan playrooms qaleef...-yang aku buat sebagai projek bulan Oktober-
playrooms 99% siap..jadi projek di tutup..
cuma tinggal update rak buku baru...-library mini..?? tengok nanti-

eeerr..bilik tidur tak setel lagi kaaaann...
kene hold sementara waktu...-progress tergendala-
tunggu projek ruang tamu untuk progress bulan November setel..
mungkin akan sambung ke bulan Dicember..
-tu pon kalau renovation bahagian belakang tu tak jadi bulan 12 nanti-
kalau tak..boleh lah fokus pada ruang makan..dapur atau dobo area pulak...

eeeerrr...take your time aty...
rileksssss...fokus tu yang penting -jangan asal ada-
baik laaaaaaaa......


ok...sekarang...fokus semula pada ruang tamu...
projek yang akan berjalan...
di sudut bawah tangga..
ingat entry cermin dempak dan meja konsol SSF...??
double side table untuk sofa -hitam dan stainless steel- gantikan meja bulat putih
tukar atau tambah sarung kusyen...
sedikit dekorasi suntikan warna ni...
table-lamp dan projek tukar 'kepala lampu'
stand-lamp untuk lebih pencahayaan -masih dalam pertimbangan-
hiasan dinding....

cerite macam  nak gempak jer idea...konon nyer
tak poooonnnn.... kahkahkah....

satu persatu.... 

nak cerite pasal TV di ruang tamu -yang asal nya aku tak nak letak-
ASTRO di tingkat atas dan bawah...??
dan kenapa aku tak nak pakai almari pasang siap untuk kabinet tivi...

air-cond di ruang tamu...relevant atau tidak untuk rumah kiteorang...??

insyaa tuk projek bulan November-december semua ni...insyaa Allah....
aku cuba fokus...-macamane aku boleh fokus pada playrooms qaleef sampai siap...pfftt.....

orang selalu siapkan ruang tamu dulu..
rumah aku..playrooms siap dulu...uhuukkss...
motip....?? sebab kiteorang lebih banyak habeskan masa kat situ berbanding tempat lain....-perlu ker aku kupas isu nyer..??-






p/s :: aku mahukan kerusi otoman bulat tuk ganti kan cofee table....-wish list-




17 comments:

♥ ROS ♥ said...

Aty..bestnyer..byk deco2 aty buat.. :)

Puteri Satu said...

vase kaca tu.. qalef tak usik ke ty.. seriau plak akak tengok dok kat situ... klu anak akak.. emm dah setle dah tu dia kejekan..hahahah

MamaSarahAirisDania said...

whoaaaaaaaaaa...santeknya :)

Nurzakiah Hanum said...

serius cantik

~ NANA ~ said...

dh cantik bunga tu aty...kalau semua senada je warna, x naik seri pulak kn? bila bunga lain warna, nmpk timbul sikit...cantik pilihan bunga aty! sukaaa

TelingaBulat said...

nk tgk the next deco...

O'gosh Iskandar said...

yup..ai pun nak gak ottoman...

Gieyana said...

Cungg bunge ko..nk tgk kesuruhan ruang tamu ko leh?

Allene said...

aduh.. aty mmg aric versi perempuan la...

Haslinda Sadiken said...

rajin aty deco2..buleh jd sumber inpirasi nie

S.n.Fariza said...

tgn aty mmg kreatif :)

YanaUjang said...

x kesah la aty oii..janji ko hapdet kt blog..senang aku cuci mata korek idea..kehkeh :p

yana Jasni said...

Hehhe cepat up entry. .. x sabo nih...

eima said...

kreatif .... hopefully wishlist semua ko tercapai br jd deco idaman kan

julie hussin said...

cantik nya bunga tu...

UMIE SUE said...

cantik aty bunga tu,,su suka tengok

Wawa said...

canteknyee lahai umah awak ni aty...jeles nau ku nengok...wuuuu...nanti raya jemput datang...eh raya lambat lagi kan? hahaha...:p