Thursday, October 17, 2013

versi Lu'lu Tasneem VS qaleef Eeman


Lama sangat tak tepek muke anak aku lagi sorang ni...Lu'lu Tasneem...
anak susuan aku...
kali terakhir mase derang main swing n slide sama2 tu...kot..
mase tu derang lebih kurang 10-11 bulan...
sekarang masing2 dah nak setahun setengah..!!
Lu'lu tak berubah..
masih demok tembam kuat makan....
bagi aku..Lu'lu sangat adorable...
nak dibandingkan ngan qaleef...Lu'lu lebih bolt dan brave..!!
die boleh kejar ayam belanda umah orang oooiii....!! pfffttt....
kalau qaleef aku rase..tengok dari jauh pon dah lari laju2....ngeeeee....

makin besar..derang makin menyerupai...
lagi2 dari segi aktif nyer mereka2...
kalau kene jage 2-2 serentak kat satu tempat macam mall ker..
memang pitam...!!
tak reti lah masing2 nak duduk diam...
yang anak aku lelaki tu memang dah tentu lah kaaaannn...
yang anak dara Lu'lu ni pon sama jugaaaaakkk...haaaaiihh....

tak heran...dah keturunan....ngeh ngeh ngeh....

ni aku share gambar2 kiteorang adik beradik gi bercuti sebelum raya haji ritu...
rindu sangat kat Lu'lu sebenarnyer..
sebab lama tak jumpe..
jarang jumpe dah sekarang sejak2 mak meninggal..
eeaahh...tapi kiteorang sangat close...hari2 akan contact2...whatapp or txt...
share gambar...jadi tak pernah rase jauh...

lelagi...aku selalu dapat rase...
aku dan Lu'lu ade bonding yang kuat...
anak susuan kate ko kaaaannn....




















ko nampak macam derang suke main sama2 kaaaannn...
muwahahaha...tak pon sebenarnye.....

Lu'lu selalu 'kerek' ngan qaleef...
macam - eeaahh ko...lama tak tengok ko kan...-
qaleef pulak memang bangsa tak suke kawan or main ngan budak baya2 dia...
nanti qaleef macam -eeaahh...ade aku kesah- dan buat hal sendiri...
kahkahkah...tengok derang kalau duduk sama2..
memang lawak....
nampak macam ngam sangat...
tapi tak pon....tapi tak ar derang gaduh ker hape...
derang kan adik beradik...
lu'lu pandai panggil qaleef "aban"...
sikit2...aban...aban...aban....


ko tak yah nak heran sangat ar pasal Lu'lu pakai tudung tu...
ramai nau orang tanya -"Lu'lu tak rimas ker pakai tu..tak tarik2 nak cabut.. ?"
memang tak pon...
die boleh pakai tudung sepanjang hari...
tanpa masalah...
dan die sangat comel biler bertudung..-bagi aku-

aku pon pernah tanye tina bende yang sama...
sebab qaleef tu nak pakaikan cap secoet kat kepala pon dah cabut buang...
tapi Lu'lu tak...boleh pakai tudung tu tanpa paksaan pooonnn...
tina cakap...memang kalau keluar dari umah jer..
stended amik kasut jer kan...
tapi Lu'lu siap capai nak sarung tudung...
tengok2 cermin pusing2 sampai puas hati...
pastu "dom" [jom] ajak keluar....

sebab dah di biasakan....

eeaahh...lu'lu bukan tak ade rambut...
rambut Lu'lu lebat..hitam..ikal dan cantik....
kalau tak pakai tudung pon lu'lu tetap comel...
tapi aku suker tengok die pakai tudung inner macam tu...
bertambah comel lak...heheheh....

cume Lu'lu tak suker pakai tudung ade cap keras tu...
pernah nak belikan tudung ala2 paridah celup tuk kanak2 tu..
tapi Lu'lu tak suker pakai...
mungkin rimas ade bende alah cap tu kot...
jadi..tudung2 Lu'lu semua jenis inner macam gambar tu...
pandai pulak tu memilih nak pakai tudung dan kaler ape oooii...
memang ar perempuan sangat kaaaannn.....ngeeee..


semoge terus kekal macam tu sampai bila2..insyaa Allah...

oohh kemahen aku muji2 anak dara aku pulak kaaaannn.....
dah memang comel......muwahaha...


kalau tanye Lu'lu :: what is your name..??
Lu'lu :: "dakduuu...."

dakduu..??!!

boleh laaaa..ade dengar bunyik u-uu tu kaaaann....

kahkahkah....




p/s :: derang boleh main dan duduk sama2 dalam satu bilik...tapi ko buat hal ko..aku buat hal aku....hapekaaaaahhhh......




31 comments:

ayahmamilisa said...

alololo comey sangat lu'lu ni..tambah comey ngan tudung inner dia tu..lisa takmo lekat nye pakai tudung..asek cabut je..
qaleef pon ensemmasa pakai yukata tu..cuti2 kat bukit tinggi ye aty?

Farah And The Fairy World said...

mereka berdua sangat comel bila dalam pakaian kimono..actually hari2 dok dpn lappy tgu kak aty update blog even b4 this jdi silent reader je

Nurzakiah Hanum said...

ya allah comelnya

Chekgu Azrine said...

Comel giler..ngn body mantap..hehe..mau kena gomoi ni klu jmpa

PinKy MoMMa said...

seriussss lu'lu sangat comellll..geram tengok dia..comel, manis, gojes..eh banyak sgt nak digambarkan..gerammnyerrr

ko ni makcik asyik puji lu'lu jer..tak pe haku puji qaleef jg..ensem ok..rambut pacakk tu huhuhu..gbr mak mak pakai kimono mana hahaha..kemahennn

mama leen said...

comelnya lu'lu ni.. pandai pakai tudung.. geram tul tengok muka dia..

Mimy Hamid said...

lulu comel ya amat....geram aku badan dia rasa nak peluk

Baiduri said...

Bagusnye lu'lu tasneem....pandai mak ayh biasakan dia pakai tudung....

♥ ROS ♥ said...

Semangatnyee.. Geram pipi dia :)

farhana effa said...

comelnya ^_^

TelingaBulat said...

alalalal mereka sungguh comel..berkimono err

Aeen said...

lulu sangat comel la aty...geram tgk...comel sangat bila dia pakai tudung tu....:)

Rizziela said...

comelnya lulu...

cute sangat pakai tudung x buka2.. kemas ajer..jeles anti

D Yatie said...

Comel Lu'Lu pakai tudung.
Semoga kekal begitu sayang.

Qaleef nampak macho la syg pakai kimono.
Eh kimono ke jugak namanya bila dak boboi pakai?
Hahahaha.

Terus rasa nak pergi lagi kat sana.
Sebab tempih hari tak amik gambo pakai pakaian jepun pun.
Huuuuuuuuuuu.

S.n.Fariza said...

comel sgt !!!!
tunggu anak dh besar br g sana balik.

fazianbatrisyia said...

betul...anak2 perempuan ni kalau drp kecik kita dah biasakan pakaikan tudung dia sendiri yg akan pilih & pakai tanpa disuruh....lebih kemas keluar bertudung drp ikat rambut pastu dah tak terurus...

Cik Puan Tqah said...

comel kot suka pakai tudung..moga berkekalan hendaknyee

MizzTina said...

dh sama lak muka dak dua org ni kak.. mcm qaleef versi pakai tudung..

Umi Qi said...

Lulu comel pakai tudung...Qaleef makin pandai bermain sekarang heheh...wah aty ada anak susuan...seronok yer

Dyah said...

tetiba verangan nak anak perempuan gaks...sb nampak lulu comel gilaks pakai tudung...

m@m@yAyA said...

masyallah comel sungguh lu'lu pakai tudung..pandai eh memilih nak pki jenis tudung cemana~mmg anak dara sguh tau,tembamnya dia~

Nurul Aziz said...

haaa camni comell! pakai tudung baju lengan panjang.. memang muslimah habis..comel la lulu!!! geram nya.. serius comel..


bercuti kat bukit tinggi eh.. hikhik.. pakai kimono tu..


ily♥ said...

serius comel..
Macam adik-beradik dah lu'lu dgn qaleef...hehe..nama pun adik-beradik susuan kan...

Riana said...

comelnyer diorg ni..

Fiza Rahman said...

Comel nya mereka. Muka pon seiras.

Bagusnya lulu. Suka dia pakai tudung yer. Nampak mcm dah beso jer.

puansazusarin said...

Comelnya lulu tasnim pkai tudung.. Dah nmpk mcm kembar pula dgn qaleef..

YanaUjang said...

cute lulu..tersembol pipi tu pakai tudung inner gitu..pfftt~ dpt gigit ni sodappp! huhu gud girl la dia nk pakai tdg lama2 gitu..mcm mana mak dia ajar hah??ngee~ :)

Mila Ahmad said...

lulu comeynya badan dia gebu.

LuN@_aiDi said...

comelllnyer Lu'lu pakai tudung!
slalonyer bebudak kecik pakai tudung nmpk comot, tapi Lu'lu pakai nmpk comel!

Cik Puan Rara said...

baru nk tanya.lulu xrimas ke.rupanya mmg dye suka kan.bagusnya~ gud girl~

mrs kayrul said...

comel sesangat lu'lu nie....susah nak jumpa si kecik yg suka pakai tudung nie....tabik spring kat mama lu'lu.....