Friday, October 18, 2013

we're feeling Japanese with kimono & kimci..!!



aku pergi Bukit Tinggi pahang sabtu sebelum raya haji ritu..
pegi ngan adik2 aku...
dah lama tak berjalan ramai2 sama macam tu...
memang besh ar...
memula nak gi buat BBQ kat pantai..
tapi sebab panas...jadi decide terus ker tempat sejuk..
nak gi cameron -dah banyak pergi..
jadi jalan ker tempat yang tak pernah sampai dan dekat2 jer...
ade anak kecik ni..pikir banyak kali ooii nak duduk dalam kereta jalan jauh2...

asalkan dapat lepak sama2..
tak kisah ar kat mane pon kaaann...
tapi dah alang2 berjalan...pergi lah tempat besh sikit...
walaupon aku tak tau pon besh ker idak Bukit tinggi tuh...hukhuk...
yang aku tau tempat nyer sejuk...
dan permandangan nya cantik ngan banggunan2...
eeerrr...tuk orang bercinta atau bulan madu sesuai lar kot....ngeee...

tapi sebab tak nak berpenat2...
dan lagi tak pernah sampai...
kiteorang redah jer pergi...last minit plan...!!
eeeaahhh aku kan memang suke bercuti tanpa proper rancangan....[la sangat] kannnn....

adik aku Tina awal2 dah cakap nak pakai kimono biler naik situ...
Rm 20 hengget tuk sepasang..
tak kisah ar budak kecik pon...
pakai setakat 15 minit jer....
mahal oooiii...!!! -bagi aku la-
tapi sebab dah sampai..dan bagi aku -ape salah nyer merasa pakai tuk amik gambar kenangan kan-
lebur lah 80 hengget untuk 4 pasang baju kimono dan kimci...uhukuhuksss....
aku..tina...qaleef dan Lu'lu jer yang pakai...
yang jejantans semua tak kose nak layan...
qaleef tu pon aku rase kalau boleh cakap ngan aku..
mesti tak nak jugak tu....ngeh ngeh ngeh.....




Lu'lu nyer kimono besar..!!
tapi boleh pulak die pasrah pakai...kahkahkah...
baju pompuan..ade riben kat belakang.. tu nampak serabut tuk Lu'lu


tapi comel kaaaannn....




qaleef pakai kimci
kimci ni simple sikit berbanding kimono Lu'lu tu..
ikatan kat pinggang pon senang...
cume besar gedebeh kat tangan ngan bahu buat die rimas sikit...
tapi seb baik qaleef bagi kerjesama yang baik...huhu





harus lah aku nak merase jugak berkimono..
kemain ketat die ikat tali kat pinggang tu hokeh...
haaa..sebelum tali pinggang besar merah tu..die akan ikat ngan tali halus dulu...
baju nyer besar..tapi tah macamane di lipat2 tak ar rimas aku gedebeh2 kan..

tak kene salin baju pon...
sarung jer baju kimono tu kat luar...
alaa..baju nyer macam baju tidor jer aku tengok nya...
tu pon kemain mahal sewanya...ciisss...

nak merasa sangat ko kaaaannn....ppffttt...








tapi bukan senang nak mintak kerjesama qaleef bergambar sama...gggrrr....


hanya kiteorang ber-4 yang ber feeling2 jepun ni..
yang lain nan hado nak nyer...




aku dan Tina....
merase gak ko nak pakai kimono kaaaann....

pakai kimono kene duduk sopan2...
jalan kepit2...tak de maknenyeeerrr......







cukup 15 minit....orang tu daha datang nak bukak kan kimono tuk budak2 tu..ppffttt....


comel kan kimono aku pakai ni...ade ribbon gabak kat belakang....


dari kiri :: adik bongsu aku ting 3 [baru lepas PMR] :: laki aku ngan Lu'lu :: adik aku 2nd last ting 5 :: adik ipar aku laki si Tina-firdaus- :: Tina :: aku dan qaleef



booooleeeeyyy laaaa tuk Rm 20 sepasang buat gambar kenangan kaaaannn....uhukksss..
dapat tengok qaleef dan Lu'lu 2-2 comel pakai baju cegini...
feeling2 jepun walaupon muka masing2 jawa...

teringin gak nak tengok laki aku pakai...
tapi macam membazir jer....ngeh ngeh ngeh.....








19 comments:

puansazusarin said...

Comel lah lulu..tembam jer tgk..

cik hani said...

sukanya kimono comel jer ada riben kat belakang..
lulu dan qaleef bagusnya tak meragam pakai pakaian tu..

D Yatie said...

sobs!!! mendengki lagi sekali daku tengok. argghhh! kenapa tah hari tu daku kental tak nak sebab malas plus letih menapak. kah3.

Mar Mansor said...

lulu pakai tudung..sgt comel..nape ankku x mau pakai tudung (sedeyy)..

mama leen said...

wah bestnya... harus bajet rm20 nanti.. bila lagi nak pakai.. kalau nak p klcc harus tak boleh pakai kimono.. haha

Nurzakiah Hanum said...

tomeinya

Cik Puan Rara said...

omeinya lu'lu pakai tudung.bambam sgt!

Princess Atie said...

Comelnye pakai kimono!! Mcm lomantik gitu. Akak telah memberi idea tempat baru utk saya gi jenjalan. Ngeee... Terima kasih kak.

S.n.Fariza said...

rindu plak nk pakai cmtu lg. hiihihi

Mommy_Cha said...

comel giler lulu tu aty oi.
ko pon makin berseri sekarang aty.
ape resianye?
kihkihkih.
:)

aku sumpah lom penah jejak bukit tinggi tu.
ntah bile nak pegi.
dah lame tak holiday :(

fazianbatrisyia said...

comel...mak budak pun comel. emmm...jawa ke????

Chekgu Azrine said...

sekali sekala kan sis..ok kot..
btw muka tina macm muka arwah mak sis la..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

wah bestnya..seyesly tak pernah gi bukit tinggi T__T sadiss..

Ros Anis Rusli said...

aty!comey sgt taw! lulu ngn qaleeq dabel comey!

♥ ROS ♥ said...

Cntiknya kak. Dulu ros g jepun mmg pakai mcm ni.. Hehhehe.. Tok paksa pkai.,hahhaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololo.comel sgt3..

kenapa tgk gmbr akk nmpk lg kurus ni? hihi.

Fiza Rahman said...

Mak & anak sama2 comel.

Mimy Hamid said...

aku sgt eringin berkimono kat bukit tinggi ni siap plan nak outdoor pakai baju jepun...hhuhuhu...weh baju besor ada tak...nk gi ni

mrs kayrul said...

baru tau harga....selalu naik situ x pernah pakai....comel la korang pakai