Monday, October 21, 2013

meja konsol ruang bawah tangga :: berlaci atau tak...??






sudut bawah tangga ni masih kosong tanpa apa2...
tanpa perabot apetah lagi dekorasi...
ade beberape idea menarik aku nak buat...
tapi masih mempertimbangkan nya...

memula rase nak letak frame atau kaligrafi...lukisan..atau kanvas...
tapi rase -bosan-
aku dah biasa buat semua tu...
lagipon...bende2 aku cakap tu...ade kat satu ruang lain aku nak letak -nanti-

terpikir nak letak satu seat sofa jenis wings...
dan meja tinggi kecik..
nak buat satu ruang santai...
tapi ruang agak terhad dan lagi nanti menganggu pintu stor..
jadi cancel idea tu...

jadi...kat ruang tangga yang agak terhad tu...
aku pikir hanya nak letak meja konsol dan cermin besar...

tapi....sebab 2-3 menjak ni aku sangat2 sukerkan barangan jenis kaca-tempered glass...cermin...dan keluli..
jadi...aku nak carik konsol table yang lebih modern...
dan cermin yang besaaaarrrr...

dah lama aku pekenan ngan perabot dari SSF...
memang kene lah ngan citarasa aku sekarang...cewaaahh...poyo ar ko aty...uhuukkss..
dari umah sewa lama sebelum pindah lagi...
aku dah pikir nak beli cermin dari SSF ni..
tapi mase tu..tak tau mane nak letak...
tunggu duduk umah sendiri dulu..

biler masuk umah sendiri...
tak nak main beli jer...kene pikir mane tempat nak letak dulu...
jadi..untuk ruang sudut tangga yang aku cerite ritu kat SINI masih kosong...
boleh lah aku letak cermin besar dan meja konsol kat situ....


baru2 ni...SSF kat bandar Sri damansara buat clearance sales...
sebab berpindah ke kedai depan nya..
kalau ko tau kat kawasan tu dulu...ade 2 banggunan SSF yang berhadapan seberang jalan..
sekarang nak jadi kan satu jer.pindah banggunan...tu buat sales...
tapi bende2 kecik jeeeerr...nyampah tau...
baru aku hengat nak rembat terus meja konsol ni konon2 ingat ada 50% discount...ciisss...






perabot2 cermin yang aku suker sangat sekarang..!!
biler sampai situ...terus konpius mane nak pilih..


aku prefer cermin yang macam 4D nih


fared perkenan cermin yang ni 


harga 2-2 tu adalah sama...besar pon sama...




cermin tu nak matchingkan ngan meja konsol ni...
tapi sebenarnye aku carik yang lebih simple..
ni pon simple gak sebenarnye...tapi aku nak ade satu bentuk ni...
yang jauh lagi simple dan bergaya...
tak ade kat SSF...tapi aku rase kat satu tempat kat area damansara ni ada...pernah nampak dulu..
tapi yang ni pon harga agak ok...-masih mempertimbangkan-

aku kan gigih mencarik kalau nak kan sesuatu...ngeeeee....





tapi tah kenape tetibe terpikir nak beli meja konsol jenis berlaci....hapekaaaahhh....
ade beberapa meja konsol berlaci yang aku pekenan -tak amik gambar-
harge sama jer semua -sama jugak ngan yang atas tu-

bagi aku..kalau berlaci...boleh manfaatkan ruang dalam laci..
mungkin jugak lebih kemas -boleh simpan kunci dalam tu-

tu aku yang pikir...
tapi laki aku pikir..jangan beli yang ber-laci..sebab nanti dak qaleef main bukak tutup...
hurrmm..memang betul pon...
tapi ade satu tu..aku pekenan betul...-bukan yang gambar atas ni..yang ni rendah dan agak kecik tapi harge sama-
 tapi..... memang kene amik kire hal qaleef tu pooonn...haaaii....


berlaci...atau tak...
tapi dah kate nak sumting yang lebih simple kaaaann...




eeaahhh tetibe terpekenan ngan side table cermin ni...
kecik jer ni..rega nak 400....uhuukkss....
laki aku cakap tak worth it...dan bentuk nye tak cantik...
aku tengok elok jer cantik modern... oohh..citarase kiteorang memang berbeza..
selalu bertelagah pendapat biler sampai part dekorasi dan pemilihan perabot...ggrrr...


ni pon cantik tuk buat sebagai side table sofa...
nak beli..?? eerrr...memang tak ar kot....



jadi..pilihan mane aku nak beli...??
untuk cermin..aku beli kat SSF ni...sebab aku dah survey gak 2-3 tempat..
kire harga cermin kat SSF ni masih ley consider...setanding ngan cermin tu sendiri...berbanding tempat lain..

tapi tuk meja konsol...mungkin aku nak pergi beberape kedai lagi carik...
selalu dalam majalah2 dekorasi ade mention kedai2 yang jual perabot2 macam ni selain SSF...
insyaa Allah....

survey harga dulu kate ko kaaannn....


p/s :: pitam tengok rega perabot masing2....






16 comments:

Allene said...

sume tanttik....
tp rege... terjongkit i...
meja berlaci yg 1k ++ tu mmg owsem...

~ NANA ~ said...

Aty! Yg cermib fared kenan tu dh selamat i beli...haha..yg console table 1st pic tu sama mcm yg i tunjuk dlm blog i tu kn? Pon i dh beli yg tu! Haha

I prefer yg takde laci utk perabot mcm ni sbb seriuk kalau ayish main bukak tutup..surface pn i consider yg tinggi sikit supaya susah dia nk mencapai

~ NANA ~ said...

Eh seriuk pulak dh..seriau la..haha

Mimy Hamid said...

cantik ar bawah tangga ko nanti...cepat review eh

Cik Puan Rara said...

Ya Allah harganyaaa~ pengsaannnn~ kaca ni x bahaya ke utk budak2 aty?

Chekgu Azrine said...

seronok betul baca idea2 deco2 umah ni..blh jugak tambah pengetahuan kan

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

♥ ROS ♥ said...

Wah bercermin lg tu... Asben ros seriau sikit.. Dia tkut ade anak org dtg baling benda..kikiki... So ros buat mcm blog bridemaking tu jer...
Tp klu ade laci pun tkut budak2 tarik...
Tp tgk design akk mmg terbaik ahhh... :)

DYatie said...

Wahh aty.. terbaik lah. Daku ni bila la lagi nak berupaya dan rajin. Umah dah ad tapi tak duduk. Tu la alasan walhal sebenarnya pemalas. Kakakaka.

puansazusarin said...

Berkenan meja pic yg pertama tu..

erin said...

cantik gila, pitam aku tengok weii, a'ah nana ada beli console table tu, tah bila dia nak review pulak, hari tu dia ada tunjuk kat whatsapp gojes..nanti nk tengok ko punya pulak..ehhh suka nyebok aku ni..hahaha

O'gosh Iskandar said...

amboi..memang cantik sangat...berkenan jugak benda2 bercermin ni..tapi harganya alahai...

YanaUjang said...

pheww..berpinar mata aku nengok rege² tu oiii..zzzz~ O_o'

SweetLikeWhat said...

pengsan tgk rege..wuwuwu

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

lama tak singgah sini.. cantik nye cermin 4d tu.

Petak Bunga said...

oik...main ribu riban semua..