Thursday, November 07, 2013

cerite KAISON di Paradigm Mall




ni gara2 neber aku tu Nad ar ni...
tetibe aku ngajak laki gi Paradigm Mall kat KJ tuh...
uhukkss....saje jer ko nak salah kan mak incik tu kaaann....
ngehngehngeh...hampuuunnnn....

sebenarnya memang dah lama sangat nak pergi Kaison kat situ...
dulu pernah pergi sekali mase mall tu baru bukak..
tapi mase tu tak pindah lagi...
jadi plan nak pergi lagi lepas pindah konon nya...

lepas tu lupa...
eerr...lupa....??!!!
okeh...tu tipu....
bukan lupa..cume memang malas giler nak kesitu...
tak reti ar kenape....
Paradigm mall tu dekat jer ngan opis laki aku tuh..
oohh..takde kaitan eh....
ok fineeee......

tapi biler mak incik tu post gambar2 besh kat Kaison tu...
terus aku terpikir nak carik ape kat situ..
hebat ko nad..berjaye mempengaruhi aku...ngeeee....

dan...ini lah masa nya...
masa tuk aku....

eerrr...memang selame ni pon kalau keluar shoping..
masa tu tuk aku jer ponnnnn....muwahahahaha...
tapi kali ni lain...
sebab ni lah kali pertama kiteorang gi mall untuk bershopink tanpe tujuan...
selalu nya...sebelum keluar rumah atau gi mana2..
aku dah list kan siap2 kat mana nak pergi..
ape nak dibeli...
dan berape lama masa aku perlukan tuk berada kat situ...
haaa...hebat tak hebat tak...??
ppuuii...hebaaaaattt....kahkahkah...
ini semua adalah kerana Qaleef...
eeaahh...bukan nak salahkan qaleef...
tapi ko tau lah anak aku tu...
selalu macam budak terlebih gula sedangkan aku tak bagi pooonnn....
ko hengat die suker ker nak meneman-taman mak nyer ni bershopink suka2 hati...
tak de maknenyeeerrr....
paling lama die ley duduk dalam stroller adalah 10 minit...
lepas tu mula ar die nak keluar...
pulak tu tak nak di pegang...
nak ikut suka2 hati die jer pergi mane die suker...
kalau kite pegang tangan die...die akan lembutkan badan duduk...
geram hokeh..geraaaaaammmm..!!

kat situ lah penat nyer..
jadi selalu...kalau nak pergi mana2...
laju2 pergi..laju2 amik...dan laju2 bayar...
masa paling lama kiteorang boleh pergi tempat2 macam tu mesti tak boleh lebih dari 45 minit...
iyeeerrrr......tak boleh lebih...!!!
kalau tak..pitam ko tengok die buat perangai...

bertabah lah....

tapi kat paradigm ni kiteorang ley bertahan kat situ selama 4 jam lebih...!!
lame oooiii....-tuk kiteorang-
eerrr...sebenarnye tak boleh bertahan...
tapi ku tahan jugak jebat...
demi kate 'ME TIMES'....muwahahahaha...gelak puas hati...

setelah sekian lama..
merasa ar aku me-round setiap tingkat mall tu...

tapi target utama ker situ adalah tuk ke KAISON...



tapi sebelum tu sempat pekena nasik lemak kedai mamak dalam mall
sarapan hokeh...sarapan tu maknenyer aku datang awal..
demi parking....ngeeee...

tak tau pulak aku tu kedai ape nama nya...hahaha..



lepas tu terus direct ker KAISON
tak perasan berapa lama kiteorang kat dalam tu...

dan mase ni mud qaleef masih ok...
walaupon die dah tak nak duduk dalam stroller...ppffttt...



-terus straight aku letak gambar barang yang dibeli-
duduk lama2 pon... tapi ni jer yang di beli..

kusyen cover-placemate tuk meja makan-penyangkut tuk bilik qaleef
tu minions laki aku beli

aku sebenarnyer nak carik gambar/frame
tapi tak de yang menarik..
tak macam mase awal2 bukak aku pergi dulu...
kali ni tak banyak sangat pilihan...
jadi misi tak tercapai...sobsobss...






singgah kedai buku Popular sebelah KAISON tuk bodek qaleef...
die tempat2 cegini memang peberet ar...
2 jam ooii kat dalam tu jer...

eeaaahh..kate 'masa mama' kaaaannn...mane aci cegini....
mak2 sangat kan..harus jugak ingat tuk anak....

tak singgah langsung rak buku tuk makapak...
dok melepak sini jer lah melayan die membelek..eeaahh..bukan..memunggah buku2 kat situ...
 buku2 yang makpak nyer tunjuk kat dia nak di belikan...
haraaaaammmm die nak heran...
sekarang...die pilih sendiri buku die suka...
tak tau lah aku nak sengeh2 ker nak urut2 dada tengok perangai dia..



dan ni lah yang di beli kat kedai popular tu untuk Qaleef...JER...
selain buku tu...yang lain2 tuk aktiviti homeschooling qaleef..cam biasa la tu kan...
sketch book beli lagi baru sebab yang lama dah habes..pensel warna tu pon...aku saje tambah..
gunting plastik...yang kaler2 atas lagi satu tu..plastersin..
plastesin dalam kotak tu pulak ade projek DIY aku nak buat idea dari Fifi [tu nanti aku share]


ni lah ruper buku2 pilihan qaleef..
ada binatang...ada truck2 lori bagai...
dan paling penting..mesti ade penceritaan...
siyes ni..qaleef tak suker sangat tengok gambar semata sekarang...
dah banyak sangat agak nyer...
dan lagi...qaleef suker sangat kalau makapak nyer baca kan cerite tuk dia...
tak kire lah bila2 masa pon....
jadi sekarang..kalau beli buku...mesti carik yang ada penceritaan pendek...

macam buku atas ni...sambil bercerite..sambil tunjuk kat die..sambil ajar jugak..
tanya2 kat die..haaa..tu memang die suker sangat lah tu kalau aku dok tanye2 die




eeerr....4 jam ko kat situ...itu jer ko beli...
hagak lah ko..
4 jam tu tolak carik parking...
tolak carik kedai makan...
tolak makan gilir2 lagi...
tolak berenti sekejap susukan qaleef kat nursing room 2 kali -nursing room merate dalam nih..senang-
tolak solat gilir2...
tolak menunggu lift kemahen lama
tolak mengejar qaleef lagi...
tolak mencari padini pulak...

eeaahh...tetibe padini...
padini buat sales 4 hari...
rugi tak terjah oooii.....
tak pernah pergi PADINI kat paradigm Mall..
jadi tak tau celah mana letak nyer...
jadi..mencarik setiap floor...
ciissss...alasan...
nak carik konon...
sedangkan ley jer carik kat directory tu kaaaannn...
cuci mata...bukan selalu poooonnnn....ngehngehngeh...

dah lama tak beli kasut...
siyes ni....




jadi terus beli 2 pasang...less 50% dan 70% ko...
sebenarnyer nak rembat lagi sepasang..
tapi...kesian lak kat laki ngan anak yang dah buat muka...gggrrr...
okeh..sebenarnyer tak jumpe wedges yang aku pekenan...-mungkin dah banyak habes-
jadi...cukup lah sepasang heels dan sepasang flat...
iyeerrr...aku masih pakai 5 inch high heels...
jangan ko heran sangat....

haaaa...bab beli kasut ni..baru2 betul2 'AKU'....muwahahaha...
baru klimaks kate ko kan....
baru puas hati...


okeh... tu jer misi perabehkan duit......sobsobsss...
eerrkk....ko dah meroyan shopink kat situ...
tetibe nak kesyahduan duit habes....hapekaaaaahhh......

*krik krik krik...



p/s :: shopink-terapi terbaik untuk aku -lebih baik dari aku gi spa atau saloon.....











26 comments:

mama leen said...

cantiknya kasut merah tu

Cik Puan Rara said...

aty~ anak dh makin besar.dah pandai nk lembik2 kan badan ni mmg membuatkan kita akan jd hulk kan.hmm rara dh rasa skrg.mcm mana mak mak lain rasa.gila penat sgt nk mengejar.hehehe.eh tau! ritu padini buat sales.tapi! kast kita nk sume laki kita x suka!

missayu said...

aty pegi bile??ayu pun g paradigm selasa lepas,cuti maal hijrah tu....

Rizziela said...

berkenannyer si merah itu

Nurzakiah Hanum said...

best jalan2

fifi said...

Kak...sy nak cite ni.sy punya plastisin dah keras dan liat tau.suka!! Tapi dia ambik masa lama ar.dekat sebulan sy biarkan..last2 dia menjadi jugak.fuh..

S.n.Fariza said...

amboi rmbut qaleef :)
bijaknya dia.

mama dia pun shopping. cntik warna tu aty.

Baiduri said...

Beznye nyoping2....trjelez plak...hehe

Chekgu Azrine said...

Akk pun suka sgt kasut..tp mmg laki akk bsg akk kasut byk..tu sbb stop dah beli kasut..haha

Umi Qi said...

Hebat aty sopink high heels...aty kurus xper x terasa sgt pakai heels tingi2...kalu Umi Qi aduyaiii ngan berat badan leh karam heels tuh aty oiii hahhaha

Salhah Suhot said...

Aah. Sopink is da best theraphy....

!k@ said...

suka kaison..penyangkut baju tu sama mcm ammar punya..tp xsangkut2 lg..hehehe

yuyuy akley said...

Amboii tgginye heel dia hihi.. Kelepuk kaki den..

Haslinda Sadiken said...

terpelecok mata tgk high heel tu..daku dh bersara sejak bdn oberberat nie aty oitt

Ann Ishak said...

bunga artificial dekat Kaison ni cantik2 jugak kan :)

Mimy Hamid said...

pehh high heel ko takut aku hehehe...aku lepas beranak tak pakai dah high heel...mmg flat memanjang....kaiso ada kat kl festival mall gak...lama tak gi..malas nak gi kang habis duit dah la tengah belajar berjimat

Petak Bunga said...

tingginya kasut

♥ ROS ♥ said...

Ooo mama pakai tdung bawal g shopping kaison ea?? Heheheh ... Best nampak kaison ni.. Ade org ckp murah dr ikea...hehehhe

eima said...

sakan berjalan ko ... sakan jugak membeli ... hihi

puansazusarin said...

Aishhhh npe lah kalau kedai besh2 smu kat kl...aishhhh aishhhh...

Misz Pinkie Winkie said...

kasut tue..kasut tue..cantikk weiii!

mrs kayrul said...

betul la aty..nie nad punya pasal daku pun dah terjebak ke KAISON tapi kat KL festival jer...itu pun dah sawan beli macam2..hehhee

ifa said...

update blog ke?knp mcm terabur2 je ni..huhuhuh

Anak Lebah Comot said...

terapi diri kan shopping...hahaha
alamak tinnginyer kasut tue...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Terapi tbaik owg pompan.. shopping

mama ila said...

ila pun baru sekali sampai kat paradigm mall ni..hihihi..cantik kasut colour merah tu.. =)