Thursday, November 14, 2013

Feeling2 'arabian'...




hek eley ko..baru nak pekenan nasi arab dah feeling2 arab..ciissss.....

mentang2 tak pernah makan...

eeerrr...pernah...

tapi dah lama dah...

kali pertama dan terakhir adalah 10 tahun lepas...

10 tahun hokeh...10 tahuuuunnnnnn....
mase tu umur aku baru 20 tahun..
makan kat food court maju junction KL tuh...

lepas tu...nan hado.....
teringin...tapi kiteorang ni bukan kaki makan..
atau jenis suker mencube makanan atau merate gi restoran...
lagi2 sejak ada dak qaleef ni...
nak makan tempat dekat2...
makan laju2..pastu balik...tak feel hokeh...

kalau ade restoran besh pon..
selalu laki aku yang lagi tau..
die kan kerje merate...pastu selalu keluar2 ngan dak opis makan...
pas2 tu mula ngajak aku pulak..
ni nak makan nasik arab nih...
dah banyak kali laki aku ngajak makan ade satu restoran kat Shah alam tu..
katenye sedap sangat...
tak nyempat2 nak pergi...

sudah nya...kat PD gak ko nak makan nasi arab kaaaannn...

Port Dickson tau...kat negeri sembilan...
haaa..kemain jauh dari Rawang ke PD semata nak makan nasi arab...??!!

tak de mak nyer...!! uhukkkss....
aku ngekor laki gi keje..
macam biasa lah aku ni kan..

eeeaahh bukan...

macam biasa lah laki aku tu kan...
memang suker nau menghangkut anak bini sekali..muwahahaha...

dapat gak ar aku merasa nasi arab sedap...
laki aku cakap..lagi sedap dari yang kat shah Alam die dok gebang sedap sangat tu...
haaa..memang sedap ponnnn.....

semalam kan pose hari ke-9 muharam..[asyura]
kemahen seronok lagi aku nak bukak pose kat PD...kahkahkah...
macam2 aku teringin...
eerr..sedangkan ada jer kat selangor tu kan...
gedik lebih...uhuukss....

kawan fared cadangkan kiteorang test restoran nasi arab ADEN [Aden Restaurant Yemeni Cuisene]
 kat area waterfront PD tuh..
kedai baru bukak..
tak de orang pon...kiteorang 3 beranak jer..
pekerje2 kat situ semua orang arab hokeh..
tapi tokeh melayu pompuan..muda....tapi muka arab2 sikit gak ar..
kemain ramah..seronok aku ngan orang baik2 layan nih...




interior kedai biasa jer...
ada lah sikit2 arab nyer tu...
tapi bersih...tenang jer..
siap pasang video lagu2 arab..
memang betul2 feeling arab lah...hahaha [sangat ko kan]


apehal gambar aku bluuurrrr....
sabotaj nama nye nih...!!! ggrrrr...


kedai dan interior biasa2 tak ape..tak penting..
yang penting makanan nyer memang terbaik..!! sedaaaaaaappppp....

ni sebenarnyer laki aku punyer..kambing nasik arab
-aku tak ingat lak ape nama nyer dalam bukumenu tu-
tapi sudah nyer aku yang makan..



yang ni nasi arab ayam
yang sepatut nya aku pilih tapi laki aku yang makan...
tak per..laki aku dah selalu makan nasi arab kambing tu...


yang ni qaleef punya..
eeerrr..aku tak tau nama nya...
tapi tak habes pon..
makabah nyer yang tolong makan...macam biasa...


aku minum jus nenas...berani ko heh makan2 nenas ni...
alaaa..jus jer..tak ape....
lama sangat tak merasa...asyik nak kene pantang jeeerrr....


fared nya banana milk...pheewww...memang terbaik..


burrrpp...alhamdulillah..kenyang...
betul ar orang cakap... makan nasik arab ni cepat muak..
maksud nye cepat kenyang ar...

hari ni pose lagi 10 asyura...[insyaa Allah]
rase nak repeat lagi sekali bukak pose kat sini...
kali ni rase nak makan makanan arab lain pulak..










16 comments:

Siti Ismail said...

SEDAPNYA..MAHAL X KAT SITU?

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam sis aty..nmpk menyelerakan.nyum2..lebih2 lagi lauk kambing tu.hehe..selamat berpuasa. =)

PinKy MoMMa said...

mcm sedaaapp ty oii...biasanya makanan arab ni portion dia besar kan ty..mmg kenyang terik terik gituu..

oittt nak gi PD aci dok?

Baiduri said...

Wow...sedapnye.....

Ann Ishak said...

tak pernah cuba lagi nih, harus food hunter seperti saya nak terjah PD weekend ni :)

Umi Qi said...

Sedap yer makan nasi arab...weeee banana milk tuh mmg besh aty...aku x dpt pose 2 hari nih...bulan tgh mengambang...melepas sudahhh :(

ameris said...

aty, akak mmg peminat nasi arab. kt s.alam apa nama kedai tu?
setakat ni dah terjah nasi arab smpai ke cyber jaya.
sepinggan kena kongsi sbb byk okeh.

#pssstt...guna camera dlsr ke henpon?? gmbar cun.

Mimy Hamid said...

aku nasi arab sangat pentegar..laki aku kureng..so aku beli paste nasi arab masak kat umah puas hati aku makan

Cik Puan Rara said...

harini mkn nasi perancis lak aty! hahaha.hmm sedapnya nasi arab.rara pon xpenah mkn.ritu bebrbuka puasa kat cyberjaya.kat sana bnyk kan kedai nasi arab.nt nk g lg lah.

TelingaBulat said...

sedapnyee...

TelingaBulat said...

sedapnyee...

mamaairis said...

mak aiii..sedapnya..terasa terus nak p makan jugak...hihihih

Liyana said...

kat pd ke... meh la singgah umah iols kat sendayan hehe waahhh gitu :D

syawalsimpsons said...

sue baru sekali makan makanan nasi arab ni

YanaUjang said...

aku kureng sket arabian food..mmg cpt muak..klu mkn ramai² dgn opismet yg pelahap aku suka la makan..kehkeh :p

Fiza Rahman said...

Sedapnya. Dah lama tak pekena nasi arab.