Thursday, November 14, 2013

make-up tebal..??








ni baru fes time nak cuba PIXY two-way cake foundation n powder..
ramai orang kate elok dan smooth bedak nya...
harge pon murah sikit...
aku nak try...-baru jer beli nih-

aku ni tak ar cerewet sangat pasal bende2 ni...
asalkan kalau aku pakai muka tak naik jerawat atau tetibe minyak berlebihan..
aku ok jer...
bedak compact adalah barang mesti ada tuk aku...
orang tak berape nak mulus begitu lah...
kenen tepek banyak2 kasi flawless baru konpiden kate nya...puuii....

dah terbiasa...itu jer..

selalu aku pakai maybelline... atau Loreal... 
revlon tak berapa sesuai tuk kulit aku...
kulit muka maintenance rendah...gitu lah kan...hahaha...
pernah nak try yang simplysiti tuh...
tapi masih tak konpiden..
mahal gak eh produk dia...
aku kalau dah elok..malas ar nak tukar2 kan..
serasi dah ngan aku...
lagi pon maybelline ngan loreal tu senang dapat..
jadi...biler time nak membeli tu..
tak belek lama2 dah..
sebat jer laju2...eeaahh...bayar hokeh...bukan sebat gitu2 jer...ngeee...

tapi tah kenape kali ni aku saje nak try PIXY ni...
kalau serasi ley terus kan pakai...







orang make-up ala2 opera tak berapa nak putih macam aku ni..
memang sangat ar penting kene pakai removal tuk make-up...
yer ar...kate ko nak solat kan...
ko make-up ala2 peluru pon takut nak tembus..
jenuh oooiii setiap kali nak tanggal make-up tu kalau setakat cuci2 ngan air jer..
lagi2 kalau kat luar...
menyinggah solat..
haaaa...pakai ni memang senang...
siyes...senang sangat nak tanggal make-up ko...
aku dah cube dah...
sekejap jer setel dan ley terus amik wudu'....

dah nak make-up sangat kan..
kene lah gigih...


tu ar ko..make-up tetebal ape hal..
tak bersih cuci kang..tak pasal sia2 solat ko...


eerrr.....uurrmm....

nak cantik kate ko....

sedangkan tak poooonnn....


sobsobsssss....sentap.....




p/s :: kalau tak make-up tapi kulit flawless macam wawa zainal besh nyeeeeerrr....[eeaahh..??] 




20 comments:

Nurul Aziz said...

kita tak flawles, tapi makeup pun tak. kakakaka.. tu yang kalau nak keluar lima minit pun dah siap.

Umi Qi said...

Ku x cuba lg bedak Pixy nih aty...sbb bedak sedia aku lom hbs lagi...kang terbeli membazir lak...tp ramai ckp bedak nih beshhh...nanti amik gambar tepek sini eh aty..nak tgk sebelum selepas heheh mesti lawo ko aty

lesungpipit said...

Salam...
Hai sis...
Bedak pixy ni ok...
Pd sy ok sgt2...

Gieyana said...

Ko amik esp product shaklee tu pon leh jd kulit gebus gk..aq pong mesti guna compac powder weh..tp bila anak dara aq dh besar ni, dia pon nk joint da club gk haa..:)

Wawa said...

pencinta pixy jugak!hihihi...zaman student dlu guna Johnson lisa tu...skang pixy je...tak terase nak tukar lagi...

bojie_boboy86 said...

mmg best pn aty......dah lama pkai....nk thn lama lg kat muka..basahkan muka tu sebelum sapu bedak tu.....

misz sheyla said...

best ke pkai yg ni..biasa kalau pakai make up remover mesti muka tumbuh jerawat

Ayu Zan said...

muka ayu flawless pun. tp malas mekup gak. hihi. nk cari compact poder yg ssuai tu susah amat.

Mimy Hamid said...

bg aku paling best biore oil..terbaik..org mekap tebal macam aku memamng sesuai...tak yah tonyoh

Haslinda Sadiken said...

ehhhh..sama la pulak bedak kita....seppp skett

Cik Puan Rara said...

rara pon nanti nk try dye punya pencuci muka ngan makeup remover.hehe

TelingaBulat said...

aah kn pixy semakin naik..padahal jename da lame ade kt malaysia.tp tb pn xpernah try..try dlu nnti gtau er hehe

YanaUjang said...

aku pn pakai bedak pixy..sejak dr zmn belajar..lama oii..huhu cuma meke-up removal dorg ni blom pnh try lg..mungkin akn try..kena pi cr kt watson :)

~emi~ said...

Uiii..pasal mekap2 ni sy suka. Dulu pernah try bedak pixy. Sekarang guna bedak Arab kokuryu..tp leceh guna bedak arab tu. kdg2 pakai bedak johnson baby je. haha. Rasa nak pakai bedak pixy balik lah.


btw jom singgah blog sy :)

nayfatimah rasyid said...

:) bole try nie...

♥ ROS ♥ said...

Nanti nak beli jugak la.. Tringin jugak kulit flawlessss :p

Ayu Rashid said...

Biasa guna baby wipes tissue jer hahaa. Ramai blogger fofular dok promote pixy mekap remover ni.

Nastyna said...

I tumpang mekap boleh? I serius tak reti mekap, bedak asas, compact powder... semua tu I tak tau guna nya huhuhu. Tapi I mmg salut orang yg jaga pakai mekap semua ni, kena rajin ok.

eima said...

gambo muka bermekap mana nk tgk ..hihi

Salhah Suhot said...

Makeup remover pixy yg 1step foaming cleanser pun ok gak. Tp sy x buat makeup remover pun, sbb da lame x mekap kan.., saje gune wat cuci muka. Jerawat baik cepat plak. Mb sbb ada madu kot. Sbb tu brani guna.. Hehe