Thursday, November 21, 2013

MAKE OVER RUANG KELUARGA :: cat dinding







alhamdulillah...kesihatan qaleef bertambah baik...
masuk hari ke-7 dah ni...
6 hari sebelum aku struggled biler qaleef demam panas suhu cecah 40 degrees..!!

tapi selepas setahun setengah..
aku dah tak panik...
tapi bukan rilek2 jer anak demam..
cuma...aku lebih tau lah ape nak dibuat..
mental pon dah kejung....
tak tidur malam tu biasaaaaaaa....

fb ngan blog tak sempat nak hadap...

eeerrr......

macam tak jer ko tengok kan...

haaaaa..tu ar ko tak tau....

kahkahkah....

aaahh ko..macam tak biasa lak biler aku buat schedule entry seminggu-2 awal...

jadi...sepanjang anak demam..
tak ar blog aku demam sekali kaaann.....ngeeee...

okeh...
berbalik pada gambar atas....
ritu teaser jer kan..

eeerrr....rini macam teaser jugak jeeeeerrrr....

krik krik krik....


frame ala2 vantage ni pilihan suami...
kiteorang letak kat ruang yang lebih santai..
iaitu ruang family tingkat atas...

tu ko nampak tak ade dekorasi cat tu...
haaa..selama ni ruang tu adalah MATI-
bosan...
tapi ruang tu sebenarnyer adalah ruang yang paling banyak kiteorang habeskan masa bersama..
lepak2 tengok tivi..
dah kate astro kat atas kaaaaannn.....

jadi...tak terus biarkan ruang tu boring..
aku buat dekorasi cat sikit..
dinding tu tinggi nak mamp....
tak kose kiteorang nak cat semua..
jadi..kiteorang cat sikit jer...
tu nanti aku tunjuk eh....
dan tak sangka..perubahan sikit tu merubah keseluruhan ruang...!!!
dah tak boring dah sekarang..

nanti nak tukar sarung sofa yang bunga2 cekelat tu pada warna kosong ngan warna yang lagi menarik..
sesuai ngan konsep vantage macam gambar canvas tuh...


sebenarnye...tak rase nak makeover ruang ni lagi...
sebab..lepas ruang tamu..nak fokus pada halaman rumah...
sekarang ngah buat pagar nak pasang autogate...
tu lepas ni berangan nak letak gazebo kat luar...
ciisss...tak hagak ko kan..ruang kecik ada hati nak letak gazebo....
takper takper....kite tengok nanti macamane...
yang family hall ni aku rase sebab tak perlukan kos yang banyak..
jadi boleh jer buat sambil2...
cuma nak tukar sarung-jahit sediri sudaaaahh-
nak beli jam besar yang sesuai ngan konsep..
dan nak tambah lagi sikit rak pasang siap kat tv cabinet...
tu jer dalam perancangan...
insyaa ALlah...


p/s :: warna cat tu bukan kelabudan bukan coklat...






10 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

satu perkataan je khas utk sis, RAJIN =)

Rizziela said...

cantik gak gambar kereta

Nurzakiah Hanum said...

cantik klasik je

YanaUjang said...

mencik aahh teaser manjang ko ni..grrr

Masya said...

unilah gambar kereta kat frame tu hihihihi

malynd_anggun said...

retro sgt gmbr tu.. nice!

nursuhada aziz said...

rajinnya sis :) btw cantekk rumah!nak jugakk..huhu

~ NANA ~ said...

nak tengok lagiiiiiiiiiiiii

Mimy Hamid said...

potret tu mengancam la look elegant class

Mama Aida said...

Erm..lawa...saya ruangan atas pun tak sentuh lagi..skrg nk fokus bawah n baru nak buat extension dapur...nanti kalau aida ada masa aida nk minta tolong aty idea deko ruang tamu...