Friday, December 06, 2013

DEKORASI :: atas TV Cabinet





-sebelum-


aku sebenarnyer...tak nak letak ape2 atas tivi kabinet kat ruang tamu..
bukan sebab qaleef...
tapi konon nyer nak minimakan hiasan...
tak nak sarat2...

tapi bosan weeyyhh...
laki aku cakap -macam orang baru pindah-
eerrr...kire baru lah gak kan..
tak sampai setahun....

alaaa..orang tu baru pindah gak...
tapi elok jer hias rumah kaaaann...

okeh...fineeeeee....

jadi..sikit2 aku letak dekorasi kat tv cabinet tu....

memula bunga..

pastu..tambah frame lak....

pastu..tambah lagi..

dan lagi....

ppfftttt....

kate nak minimaaaaaa.....!!!







frame kaca/cermin ni lama dah beli...
tapi sampai sekarang tak letak gambar lagi..



aku rase aku pernah cakap dulu..
pasal Qaleef dan barang hiasan umah aku...
tapi masih ada yang tanya setiap kali tengok aku berdekorasi...

ayat yang sama setiap kali pon..
"qaleef tak usik ker bende2 tu semua"

kalau usik...aku pon tak nak letak...

okeh... pasal canvas kat dinding tu atas tivi tu..
nanti aku share gambar penuh hokeh..
Cukup la nih.. sarat dah tu aku rase...


notatanganaty:: Aku memang taknak letak table runner...
Sebab mcm ni lagi senang nak lap hari2....





20 comments:

Cik Puan Tqah said...

cmne nak ajar anak xksi die usik eh..rayyan br nk masuk 5 bulan..hehehe

Chekgu Azrine said...

Klu akk tgok perangai aish suka munggah..so dlm mimpi jela nk hias2 cam sis buat ni..huwaaaa!!

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya umah sis

Mimy Hamid said...

aku nak tau mana ko beli rak tv ni tu je...

ok sensitif sebab fayel kaki sepah huwa nangis sobsssssssss

myPreciousIrHarith said...

assaalam..haa dah berbulan aida xmasuk blog sendiri, n spnjang tempoh tu jgk aida dah x blogwalking blog lain.buka2,wah pandai nya atie hias rumah.tlg hias rmh aida gak..hehe

Wawa Yusoff said...

suka canvas art yg gabak besar belakang TV tu! ngeeee :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

nice! =)

intanaizan said...

Dear,

silent reader kat blog Aty :)
Sebab selalunya nak tgk your decoration..siyes such a big inspiration to me :)

Salam perkenalan

Ezan

YanaUjang said...

kt rmh aku pn banyak frame xde gbr..hahaha tp aku smpn dlm kotak..sbb xde idea sgt nk pilih tpt utk letak frame..adeyy

UMIE SUE said...

cantikkkkknyeee atyyyy...sukeee

Rizziela said...

cantik & berseri

eima said...

wahh mmg cantek tp pastikan ia sentiasa kemas gitu .. alahai berat betui aku ni

cahaya nur said...

cantik..best je tengok :-)

BlacKroSes said...

cantik ! suke bce ur blog !

BlacKroSes said...

cantik !

ctmah said...

Alisha kaki sepah!haha!kalo aku pi umah mu, sila simpan siap2 segala frame tu. masa baraan raya hari tu, jantung aku macam nak terkeluar tau bila budak2 ni angkat balang kaca ko.haha!

Permysuri Pai said...

setiap kali aty upload post pasal deko rumah, saya confirm membuak-buak nak kemas rumah. walaupun rumah sewa sebab rumah sendiri cuma balik sebulan sekali:)

keep up a good work on uploading inspiring house-deco-related posts!
love it to bits:)

Salina Aizat said...

Suke sgt hiasan tu..paling suke bunga kat sebelah tv tu..nk wat gak la gubahan ala-ala cmtu..hehe

nadyahkamil said...

aty beli mana cavas tu?

nadyahkamil said...

aty beli mana canvas tu?