Wednesday, December 11, 2013

kali kedua shoping tengah malam di BIG BAD WOLF



kali pertama tahun lepas..
jadi ni kali kedua ar aku pergi..
tapi kalau dulu...aku pergi hari terakhir...
kali ni aku pergi hari malam pertama...!!!

eerrrr....tak plan pon...
tapi kebetulan hari tu...hari Jumaat fes day tu..
aku ade blogger event kat Kl..
setel event tu pon dah kol 10 lebih..
jadi..dah alang2 tu...redah jer lah..

jam oooiii jalan menghala ke the mines tu...!!
kol 12 baru sampai..ppfftttt....
hari fes lah kate kaaaaann....

aku jer pon yang masuk shopink..
qaleef dah tidor...jadi laki aku tunggu dalam kereta jer..
die pon ngantuk...





















buku2 novel macam ni..kalau aku tak silap..harga dalam rm 8-10 jer kot




DI SEKITAR KAWASAN DAN KEADAAN DALAM BIG BAD WOLF
antara pukul 1 pagi sampai kol 2 pagi



sebab haru fes kan...bukak lak 24 jam..
esok nyer pulak cuti..
bertambah2 lah ramai orang walaupon dah pagi buta...

kalau ikut aku..lagi suka datang lepas kol 2-3 pagi..
lagi selesa kot macam tahun lepas aku pergi..
tapi ni pon ok jer...
senang nak memilih..
kawasan luas...banyak pulak tu pilihan yang besh..
tak yah pon berebut2....
hadap lah ko kat situ...
cume nak beratur mase tu..panjang sikit....
tapi tak ape..sepanjang beratur tu pon tak terasa..
sebab aku dok belek buku2 kat sebelah tempat beratur tu....

pukul 2 rase nyer gerak balik...jalan lengang dah....

balik hujan lebat...dramatik sungguh rasenya nyer..
sampai umah setel2 mandi semua..tidur kol 4 lebih...
kol 5 lebih dah subuh....lepas tu terus lajak tidor...ngeeeee.....

aku ok jer..
laki aku tu lah...balik kerje terus gi kl lak..
pastu terus direct ker the Mines....
sampai ke pagi...penaaaaattt.....




aku dapat beli 11 buah buku dengan Rm 100
kurang sikit lah dari tahun lepas..
sebab kali ni..aku amik banyak buku harga Rm 12-15 hengget
yang lebih sikit pengisian nya..
buku2 kecik..comel2..tu qaleef dah banyak...tu aku kali ni nak elakkan buku2 camtu..

tu buku Thomas n Friends tu..sekeping 5 hengget
buku penceritaan biasa...kertas biasa..
tapi gambar2 dalam tu menarik..
dan certita pon simple jer...senang nak bercerite ngan qaleef..
dan sebab qaleef ngah suker kan sangat ngan Train sekarang ni..tu aku beli gak la..



korang kalau nak pergi..
ada lagi sampai hujung minggu 15hb ni tak silap..
24 jam tau....
so ko terjah lah pagi2 buta kalau tak nak ramai orang...
kat Miecc the mines...
ko gugel hokeh..


p/s :: kene tambah rak buku.....




14 comments:

syawalsimpsons said...

sue pon teringin nak G tak terpegi lagi ni...last minggu ni kan

Allene said...

mmg kena tambah rak buku pun.. nest year mesti ada bbw lagi... macam best plak bila benda2 ni ada kan...

babybugmumshop said...

ramai gila orang!!napela aku dok jauh..huhu..tak dapat nk pegi

~YUN~ said...

aty,gigih nya redah 1st day!mmg syok shopping buku,lg2 buku anak...hehehe =)

Mimy Hamid said...

aku nak repeat lagi this week..ada buku yang aku nak beli...

Mimie_Zatun said...

24 hour?
menarik ni..

Nurzakiah Hanum said...

jom serbu

~emi~ said...

Sy pergi siang.mmg ramai la orang. Hari ahad pulak tu. Haha. Ingat nak pegi lagi weekend ni. Dekat je pun dgn rumah. Sy byk beli english novel..sbb berbaloi kot. harga pasaran rm30-50, tapi blh dpt rm8-10 je. Sy beli 10 buah buku utk sy, dan 8 buku utk ank sedara. Buku kisah2 nabi utk ank sedara tu, rm1 je sebuah.

Tina Othman said...

Bestnya nak pergilah nanti, sawan dah tgk buku2 tu

Rinna said...

Menarik.. 1st time tau ada jualan buku2 24 jam gini.. :)

MamaAliya said...

Aty beli buku house deko yang tunjuk dalam gambar tu ke?nampak macam best.

ctmah said...

best!aku pun kena tambah rak buku jugak ni..haha

Dkna Abza said...

confirm penuh dengan lautan manusia kat sini hari minggu ni..

Fiza Rahman said...

Uuwwaaa...tak terjah lagi ni. Nak gi selasa aritu, semua dah tido.