Friday, December 13, 2013

renovation pagar :: hampir siap



Lama gak ar nak siapkan pagar umah aku ni..
aku rase ni minggu ke-4 kan..??

tak per tak per...
asalkan memuas kan hati...
lagipon...tak ganggu dalam umah...
jadi tak ar rimas sangat..
cume kereta kiteorang ar bersepah2 parking...tsktsk.....

ni pon tak siap lagi..
tapi...dah ade pagar...nampak gak ar kan hasil nya...
dari sebelum ni..ngan belonggok batu batan segala pasir..
ngan menganga nyer depan umah..
rimas..tapi pasrah.....ngehngehngeh..

pasrah la ko kan....
nak cantik punye pasal....


baaaiiikkkk.....


nampak macam kerje simple jer...
tapi biler aku yang menengok nyer hari2..
macam leceh jer nak hadap nyer...

nak pasang batu kat 2 tembok tu pon amikb mase berhari2...
nak tampak..nak potong..
nak cat kilat lagi..
siap hujan....esok nyer cat balik semula...

haaaa..kalau hujan memang tak boleh buat ape ar..
sebab kerje luar kan...
kene lah tunggu..musim2 tengkujuh ni...




jadi ni lah dia pagar rumah yang hampir sangat siap tu..
so far bahagian ni semua dah siap..
kalau ade pon sikit2 finishing jer..


pandangan sisi
pipe tu memang dulu pon kat situ..
jadi letak balik kat situ..penting ooiii semua tu.....


ni ar lampu beli ritu kat puchong aku citer tu
besar ni oooii... terkujat kontraktor tu tengok besar sangat...kahkahkah...
beza betul nampak ngan rumah sebelah yang betul2 sebelah jer lampu nyer tu..

tapi tak per..aku suker jer..outstanding sikit kan..sebab tembok pon besar..



tu ko tengok lampu umah kiteorang ngan umah sebelah
obvious la pulak..harap jiran sebelah tak kecik ati....uhuukksss...
tak sengaja...mase beli tu ingat beza sikit jer.
sekali..hamek ko...3-4 kali ganda...pheeewww....




dan ni pulak gate kiteorang yang simple..
tu sebenarnyer bukan warna hitam..
tapi warna wrought iron gold+hitam
tapi tak nampak sangat pulak...

buat pagar lipat sebab lebar...
dan nanti nak letak auto gate..
tengah2 tu ade pintu kecik pejalan kaki...-senang -


tu wire terjulur tu ar wire auto-gate 



loceng semua pon dah setel...
nampak dah ar elok sikit berbanding sebelum ni...


so far..untuk sampai sini..hasil memuaskan hati..
kontraktor pon mahir dan senang nak berbincang...

kalau ikutkan..harga mahal sikit lah berbanding kontraktor2 sebelum ni pernah buat dengan kiteorang..
tapi...sebab banyak kali dah terkena..
jadi..bagi aku..tak ape lah mahal sikit asalkan puas hati...

korang sape2 yang betul2 nak tau kos buat semua ni tuk tujuan rujukan...
boleh email aku...termasuk kontraktor yang buat ni okeh...



* update :: sebab ramai sangat yang email dan aku tak mampu nak reply satu2.. jadi aku up jer lah kat sini..kos tuk semua yang aku buat kat dalam gambar tu...-tak termasuk lampu- adalah Rm 6100 
agak mahal sikit sebab aku tambah 'batu suzuka buruk' pada tembok tu dan kos jugak termasuk kos gate dan WIRING auto gate serta lampu dan loceng...baca betul2 tau..wiring...bukan Auto gate

Contractor :: 
En Maryo [Yadi contractor] 
Rawang
No Telefon :: 012-3072944










30 comments:

TelingaBulat said...

cntik2..design tuh mmg cntik..lampu tuh xle obvious sgt besaar sesuai la ngn dinding nye yg besar..kang klu kecik mcm pelik lak

Nurzakiah Hanum said...

cantik pilihan lampu

syawalsimpsons said...

nampak kemas N cantik je

Chekgu Azrine said...

Cantik sgt...kemas akk tgok

Cik Puan Tqah said...

cntiknye..bestnyee

Mrs Nazar said...

cantik tiang pagar dia... Nampak batu2 tersusun gitew...sejuk mata memandang....balance the nature gitew...ada auto gate lagi...takyah kena ujan bukak gate..

I lioke...

mintak pinjam gambar buh kat blog nanti yer...nak wat sample rujukan nanti...

ily♥ said...

one word...CUNNNN!!!

jot pijot said...

ee...sukanye batu2 utk tiang tu..

Allene said...

wow.. cntik umah aty...

cik hani said...

moden nampak pagar dia.
saya suka..
minat pagar macam ni.
nanti bila siap senua, Aty review la pasal kos ye.
untuk reference kepada blogger2 lain

Wawa said...

canteknye aty oiiii...rase nak buat jugak...tp umah ku takde pagar...hihihi...:D

amal salleh said...

cepat juga siap eh..cantik2..

jom join
http://cheqmoomoo.blogspot.com/2013/12/hadiah-dari-thaqif-giveaway.html

LisaLisut said...

i sukaaaaaaaa gate u. yg tiang batu tu pn,hehehe

Mimy Hamid said...

berbaloi lama aty..cantik hoi nampak ekslusif

butterfly said...

atie bleh bg email x nak tanya pasal kos renevation nie?

Rizziela said...

cantiknya tembok rumah

CikNaa said...

cantik nye aty.. mesti banyak modal nih..huhu

YanaUjang said...

biar mahal asal puas hati..prinsip kita sama..haha

eh kelakar pulak ko compare gbr lampu ko dgn jiran tu..hahaha adoyaii...jgn la jiran tu sentap kann..kehkeh :p

MizzTina said...

akak, mahal x buat pagar n autogate ni?? ngah berkira bajet ni..

Nurul Aziz said...

dua hari lepas ada masuk saujana rawanng, kat jalan sr2/1 ke apa tah.. gi rumah kawan hasben. rumah aty kat area situ2 kan? :)






Fiza Rahman said...

Cantiknya pagar rumah.

FaRah Baharom said...

cantikknya..especially batu pagar u tu. yup kita yang ngadap hari-hari ni renyah-nya tengok derang nak siapkan. like my house, masa buat porch kate sebulan ambil masa sekali dekat 2 bln br btul2 siap. nway rumah u cantik..:)

irmafittaputri said...

wah cantiknye ... suzuka stone nih mmg chantik kan.. aty mmg ade taste la..suke..sukee

Cik Puan Rara said...

atyyyyyyyyyyyyyyyy~ cantik sgt rumahhhhh~ suka suka! tembok batu tu suka sgt material dia.

Siti Khadijah said...

aty tunjukklah gambar penuh tembok dpn rumah...xpuas la tengok mcm ni..tp u mmg talentd dlm ID ni..suka sgt..inspire me...
mcm mana kita nk tau bajet kita ek dgn design..kit pilih ke design tu tu aty??

Noridah Sanz said...

Kak, kalo brape kos beli batu suzuka shja utk dua2 tembok tu?

Noridah Sanz said...

Kk, brape kos beli batu suzuka tu?

Noridah Sanz said...

Brape kos bli batu suzuka tu?

Shafinaz Shauqie said...

salam..nk tanya..leh bagi x kod cat pagar tu??cantik la..
lg satu cat luar rumah pun warna tu ke?

Nooraini Ali. said...

serius cantik sangat